evet girebilirsin genelde alıyorlar kendi motorunla,bende kendi motorumla girmiştim direksiyonabu konularda tecrübeli arkadaşlar var sanırım burada
bende 5 temmuzda sınava girdim şimdi direksiyonu bekliyorum 1 adet suzuki bordo an 125 scooter sahibiyim acaba kendi motorumla girebilirmiyim direksiyon sınavına ... 26 temmuz sanırım direksiyon
bi motorum olsa da her gün düşsem ..:cherry: adına sewindim denizin_kizi
Yaa aklıma ilk düşüşüm geldi..
Hyo yu görmek için sahibiyle buluştum..
Hadi sürmeyi öğret dedim ben bu motoru alıcam..
Neyse helikopter pistine gittik..
Bak dedi önce kontağı aç, vitese tak, gaz verirken debriyajı yavaş yavaş bırak.. Araba gibi kolay geldi hemen kalkış yaptım..
Yalnız kalkışım biraz hızlı oldu ilk denemeye göre..
Gidiyorum sadece.. Frene basmakta aklıma gelmiyo..
Neyse arkadaş yanımda koşuyo frene bas frene bas diyince küt diye bastım frene..
Ee o hızda sadece ön freni sıkınca ki arka frenin yerini öğrenmemiştim bide
Yere kapak oldum bi haylide canım yanmıştı.. Sonra allahtan bi mani çıkmadı, düşürdüğüm motoru alamasam çok üzülürdüm..![]()
Hadi hayırlısı... Düşe kalka öğrenirsin.![]()
iyi sen yine gazı acmaya cesaret edip yürümüssün düşmüş olsanda. motorun üstüne cıkıp afallayan kızlarda var donup kalanduymasın:bounce:
scooterla değil ama ybr ile bende çok düşmüştüm :queen:
ahh ahhh ne günelerdi![]()
bu alet kendi kendine hareket etmezki ablacığım gaza basarsan gider frene basarsan durur,,,bana anneme araba sürmek için çırpındığım ve sinir küpüne döndüğüm günleri hatırlattın annem yaptı zor oldu ama,,,,,,,,,,,sizde yaparsınız saygılar ve başarılar
Hayırlı olsun diyelim
İlk gün düşmen kadar doğal bişey yok..
Önemli olan düşünce azmini yitirmemen.. Sende bu sınavı başarıyla geçmişsin ne güzel..
Bu, yeni bi motorcu katıldı demektir aramıza:wiinkk:
Hala bi tarz bulamadıysan kendine chopper,enduro,race vb arasından gidip hepsini tek tek denemen bence en iyisi çünkü aldığın zaman diğer motorlara bakıp iç geçirmezsin en azından.
Yazınızı büyük bir keyifle okudum elinize yüreğinize sağlık,
ehliyetinize ve rüzgara karşı koyacağınız motosikletinize en kısa zamanda kavuşmanız ümidi ile :rendeer:
Yaa aklıma ilk düşüşüm geldi..
Hyo yu görmek için sahibiyle buluştum..
Hadi sürmeyi öğret dedim ben bu motoru alıcam..
Neyse helikopter pistine gittik..
Bak dedi önce kontağı aç, vitese tak, gaz verirken debriyajı yavaş yavaş bırak.. Araba gibi kolay geldi hemen kalkış yaptım..
Yalnız kalkışım biraz hızlı oldu ilk denemeye göre..
Gidiyorum sadece.. Frene basmakta aklıma gelmiyo..
Neyse arkadaş yanımda koşuyo frene bas frene bas diyince küt diye bastım frene..
Ee o hızda sadece ön freni sıkınca ki arka frenin yerini öğrenmemiştim bide
Yere kapak oldum bi haylide canım yanmıştı.. Sonra allahtan bi mani çıkmadı, düşürdüğüm motoru alamasam çok üzülürdüm..![]()
bu konularda tecrübeli arkadaşlar var sanırım burada
bende 5 temmuzda sınava girdim şimdi direksiyonu bekliyorum 1 adet suzuki bordo an 125 scooter sahibiyim acaba kendi motorumla girebilirmiyim direksiyon sınavına ... 26 temmuz sanırım direksiyon
bende yeni motosikletimle plakayı cıkardıktan bi gün sonra kaza yaptım sence hangisi daha can sıkıcı:silent: kafana takmaya bile gerek yok :mrgreen:
istek ve azim olduktan sonra herseyi basarırsın![]()
Benzer bir durum başıma geldi 20 sorudan 7 8 tanesini bilmiştim geri kalanları işaretlememiştim sonra etraftakilerin test kağıtlarına baktım epey bi sağa sola baktım sonrasında onlarınkine göre işaretledim 17 doğruyla geçtim.![]()
rana sanada bulaştı bu motorculuk hastalığı,artık dönmen mümkün değil,ilkdüştüğünde devam etmeseydin soğurdun belki ama devam etmen seni daha çok bağladı motora kendine güvenin gelmiş devam etmimşin yada çok istemişin.neyse sakın vazgeçme ama 250 cc demişin acemilik motoru için bence 125cc de dene scooterda onda tecrübe kazan heyecanını yen sonra 250 cc fitesli alırsın sonrada büyükleri.başarılar sana şimdiden
Yazınızı büyük bir keyifle okudum elinize yüreğinize sağlık,
ehliyetinize ve rüzgara karşı koyacağınız motosikletinize en kısa zamanda kavuşmanız ümidi ile :rendeer:
Motorumu teslim almaya gittim, anahtarı verirken sürmeyi biliyosun değil mi dedi, yooo dedim. Buna basıyosun çalışıyo, gaz vericeksin, buna basıcaksın duracak dedi.. Bindim gittim eczaneye.Doğuştan yetenekliyim caanıımmm. :mrgreen:
Bu arada ilk motosikletini ne düşünüyorsun... ??