Tebliğ yaparak ahiretinizi kurtarayım bari;
Yuhanna 3
(17) Allah semavî Oğlunu dünyaya gönderdi. Amacı dünyayı yargılayıp mahkûm etmek değildir, dünyayı semavî Oğlu vasıtasıyla kurtarmaktır.
(18) Allah’ın semavî Oğluna iman eden mahkûm olmaz. Fakat O’na iman etmeyen şimdiden mahkûm olmuştur.
(35) Semavî Baba semavî Oğul’u sever. Her şeyi O’nun eline teslim etmiştir.
(36) Semavî Oğul’a iman eden, ebedî hayata (cennet) sahip olur. Fakat semavî Oğul’a itaat etmeyen, bu hayata sahip olamaz (sonsuz cehenneme gider). Böyleleri Allah’ın gazabından kurtulamaz.
------------------
Matta 6
(16) “Oruç tuttuğunuz zaman, ikiyüzlüler gibi surat asmayın. Onlar oruç tuttuklarını insanlara belli etmek için kendilerine perişan bir görünüm verirler..
(18) Öyle ki, insanlara değil, gizlide olan Babanız’a oruçlu görünesiniz. Gizlilik içinde yapılanı gören Babanız sizi ödüllendirecektir.”
(19) “Yeryüzünde kendinize hazineler biriktirmeyin.
(20) Bunun yerine kendinize gökte hazineler biriktirin.
------------------
Matta 7
(15) Sahte peygamberlerden sakının! Kuzu postuna bürünerek gelirler size, ama özde yırtıcı kurtlardır.
(16) Onları meyvelerinden tanıyacaksınız. Dikenli bitkilerden üzüm, devedikenlerinden incir toplanabilir mi?
(17) Bunun gibi, her iyi ağaç iyi meyve verir, kötü ağaç ise kötü meyve verir.
(18) İyi ağaç kötü meyve veremez. Kötü ağaç da iyi meyve veremez.
(19) İyi meyve vermeyen her ağaç kesilip ateşe atılır.
(20) (Böylece sahte peygamberleri meyvelerinden tanıyacaksınız.)
------------------
Matta 11
(20-21) İsa, mucizeleri gösterdikten sonra tövbe etmedikleri için (inanmayanları) azarlamaya (tenkit etmek) başladı.
(23) Sen (beni kabul edip tövbe etmeyen),göğe mi çıkarılacaksın (cennet)? Hayır, ölüler diyarına (cehennem) indirileceksin! Çünkü sende yapılan (size gösterilen) mucizeler Sodom’da yapılmış (gösterilmiş) olsaydı, bugüne dek ayakta kalırlardı.
(24) Sana (beni kabul edip tövbe etmeyen) şunu söyleyeyim, yargı günü senin halin Sodom bölgesinin halinden beter olacaktır!”
------------------
Matta 24
(35) Yer ve gök ortadan kalkacak, ama benim sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır.”
------------------
Matta 5
17“Kutsal Yasa'yı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim.
18 Size doğrusunu söyleyeyim, yer ve gök ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa'dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak.
19 Bu nedenle, bu buyrukların en küçüğünden birini kim çiğner ve başkalarına öyle öğretirse, Göklerin Egemenliği'nde en küçük sayılacak. Ama bu buyrukları kim yerine getirir ve başkalarına öğretirse, Göklerin Egemenliği'nde büyük sayılacak.
------------------
Vahiy 22
(13) Alfa ve Omega, birinci ve sonuncu, başlangıç ve son Ben'im.
------------------
Matta 6
(6) Dua edeceğiniz zaman iç odanıza çekilip kapıyı örtün ve gizlide olan Babanıza dua edin. Gizlilik içinde yapılanı gören Babanız sizi ödüllendirecektir.
(7) Dua ettiğinizde, putperestler gibi boş sözler tekrarlayıp durmayın. Onlar söz kalabalığıyla seslerini duyurabileceklerini sanırlar.
(8) Siz onlara benzemeyin! Çünkü Babanız nelere gereksinmeniz olduğunu siz daha O'ndan dilemeden önce bilir.
------------------
Romalılar 10
(9) İsa'nın Rab olduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı'nın O'nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen, kurtulacaksın.
(10) Çünkü insan yürekten iman ederek aklanır, imanını ağzıyla açıklayarak kurtulur.
(11) Kutsal Yazı, “O'na iman eden utandırılmayacak” diyor.
------------------
Mezmurlar 22 (Bu önemli çünkü kutsal babamız çok önceden olacakları Eski Ahit üzerinden bize bildiriyor (henüz Hristiyanlık yokken). Geleceğini söylüyor, ilk ve son olacağını söylüyor ve söylediklerinin üstüne asla bir şey eklenemeyeceğini, sözlerinin korunacağını da söylüyor. Çünkü o Kutsal Baba ve bunu bize Kutsal Kitabımızda bildiriyor.)
(14) Su gibi dökülüyorum,
Bütün kemiklerim oynaklarından çıkıyor;
Yüreğim balmumu gibi içimde eriyor.
(15) Gücüm çömlek parçası gibi kurudu,
Dilim damağıma yapışıyor;
Beni ölüm toprağına yatırdın.
(16) Köpekler kuşatıyor beni,
Kötüler sürüsü çevremi sarıyor,
Ellerimi, ayaklarımı deliyorlar.
(17) Bütün kemiklerimi sayar oldum,
Gözlerini dikmiş, bana bakıyorlar.