Allah'tan korkmayan dünyanın en cesur ülkesiyiz. İçimizde hala "Ak Parti" diyenler imanını sorgulasın.
Gerek var mı ya da kaldı mı?
Allah'tan korkmayan dünyanın en cesur ülkesiyiz. İçimizde hala "Ak Parti" diyenler imanını sorgulasın.
Kuran bir bilim kitabı olmadığı gibi bilim de bir din değildir. Bilimi kendi inancına göre yontmaya yeltenen inançlılar da, benzer şeylermiş gibi dinle bilimi çatışmaya zorlayan inançsızlar da yobazdır. Bilim, her iki grubun da umrunda değil aslında. Birinin derdi "ahanda siz aptalsınız", diğerinin derdi "yok değiliz". İkisinin de yaptığı bilimi kendi keyiflerine göre kullanmak, yani bilimin suistimali.
Katılmıyorum. Derdi din olan bir kesim de var. Bilimsel konulara dini bulaştırıp, bakın inandığınız din saçma diyen bir kesim de var.
Bu arada, CHP için -ki iktidarda bile değildi- başörtüsü yasağı vardı, bacılarımız üniversiteye gidemiyordu diyenler Afganistan'a baksın. Onların akımı başörtü olsun olmasın kadınları üniversiteye almıyor. Bacımız başörtüsü nedeniyle üniversiteye giremiyordu diye ağlayıp duranlar, kadınlara üniversitenin tamamen yasaklanması karşısında sus pus olurlar.
Katılmıyorum. Derdi din olan bir kesim de var. Bilimsel konulara dini bulaştırıp, bakın inandığınız din saçma diyen bir kesim de var.
Bu arada, CHP için -ki iktidarda bile değildi- başörtüsü yasağı vardı, bacılarımız üniversiteye gidemiyordu diyenler Afganistan'a baksın. Onların akımı başörtü olsun olmasın kadınları üniversiteye almıyor. Bacımız başörtüsü nedeniyle üniversiteye giremiyordu diye ağlayıp duranlar, kadınlara üniversitenin tamamen yasaklanması karşısında sus pus olurlar.
Mesela örnek verebilir misin? Dine karşı bir düşmanlık besleyen, durduk yere bilimsel makale yazmak yerine dinlere laf sokan falan napıyor bu insanlar cidden merak ediyorum.
Şahıs şahıs takip etmiyorum. Dinci cenahta bahsettiğiniz olay kat be kat fazla tabii, ama öteki tarafta da benzeri yok değil. Ha oranlarsanız ateist taraf sıfıra yaklaşır ama sıfır değil sonuçta.
...İnsanları özgür oldukları inançlarından ötürü açıktan yargılıyorsanız yobazsınızdır...
Bilim insanları bunu yapmaz genelde. Çünkü bilimin n'olduğunu, amacını, ve belirsizliğini bilirler. Genelde kendini entelektüel zanneden yobazlar yapıyorlar. Eğer bilindik dinlere inanan insanları ulu orta aptal olarak etiketliyorsanız bunlardan birisiniz muhtemelen. Lafın gelişi dedim, çünkü yazdıklarınızda böyle bir şey görmedim. Ama bu forumda böyle bir paylaşıma denk geldiniz mi? Şahsen denk geldiğimi hatırlıyorum.
İnsanları özgür oldukları inançlarından ötürü açıktan yargılıyorsanız yobazsınızdır, bunu başarabilmek için de bilimi amacı ve doğasından çıkarıp dinin karşısında konumlandırıyorsanız apaçık bilimi suistimal ediyorsunuz demektir.
Konuya dönersek, CeHaPe yüzünden kızlarımız üniversiteye gidemiyordu diyenler Taliban'ın kadınlara üniversite yasağı getirmesi konusunda ne diyor?
Konuya dönersek, CeHaPe yüzünden kızlarımız üniversiteye gidemiyordu diyenler Taliban'ın kadınlara üniversite yasağı getirmesi konusunda ne diyor?
... Yobazın her türlüsü kötüdür gibi jenerik bir söylem dolanıyor ama altı dolu değil, bundan istirhamım.
Onların hayal ettiği düzen Taliban düzeni. Taliban mı Kılıçdaroğlu mu diye sor, Taliban'ı seçerler.
Dogmasız yobazlık olamaz; din de dogmadır. Dolayısıyla ateist yobazlık diye bir şey de olamaz. (Bundan her dindar yobazdır manası çıkmaz...
Niye? Bir şeye inanmak ayrı, herkesin sizin inandığınız şeye inanması gerektiğini düşünmek ayrı. Bu bariz farkı nasıl göremiyorsunuz anlamış değilim.İnancınızdan başka bir gerçeklik olmadığına inanıyorsanız da yobazsınızdır bu durumda
Niye? Bir şeye inanmak ayrı, herkesin sizin inandığınız şeye inanması gerektiğini düşünmek ayrı. Bu bariz farkı nasıl göremiyorsunuz anlamış değilim.