Görünmez uçakla mı?
N'oldu bizim yerli şarjlı araba işi?
@newmoto76 ve @watercolours'un yazdiklarindan anladigim kadariyla yerli araba stealth ozellikli olacakmis, yani gorunmeyecekmis...
Belki de yerli ve milli arabalarin yuzlercesi bugun trafikte yollarda ama haberimiz yok!
Gayri resmi bilgilere göre asagıdaki gibiymiş. ulan yerli ve milli hemen alacaktım 10bin tl olsaydı.
OGG boş paket fiyatı: 180.000 TL (25.000$)
TOGG dolu paket fiyatı: 216.000 TL (30.000$)
TOGG full paket fiyatı: 252.000 TL (35.000$)
https://onedio.com/haber/yerli-otomobilden-gayri-resmi-bilgiler-baz-fiyati-25-bin-dolar-olacak-913606
Kocaman SUV'nin $25000'a 300km menzil sunması mümkün değil.
Araştırma sonucuna göre 2010 yılında bir elektrikli araba bataryası kWh başına 1000 dolar seviyesinde iken 2016’ya geldiğimiz de aynı bataryaların yine kWh başına 227 dolara üretilebildiğini görüyoruz.
İlginizi Çekebilir Hırsızlar, anahtar sinyaline ulaşarak Tesla Model S'i çaldı
Tabi bu maliyet benzer türevdeki içten yanmalı motora sahip arabanın batarya maliyeti ile kıyaslandığında hala çok yüksek ancak araştırmacılar elektrikli araç maliyetin seviyeli bir şekilde daha da düşeceğini ve 2020 yılında kWh başına 190 dolara 2030 yılında ise kWh başına 100 dolardan daha düşük maliyete sahip olacağını düşünüyor.
Kocaman SUV'nin $25000'a 300km menzil sunması mümkün değil.
Yerli ve milli malı niye gavur parasıyla satıyorlar?
45 kW batarya kapasitesi olduğunu varsayarsak Tesla'nın sadece bataryayı mal edişi 63.000 TL![]()
Yerli ve milli olacak olan şey satın alacak zengin yalak tayfa.
Ben de sizin için aynı şeyi düşünüyordum.
Aynen devam edin..
Şöyle bir fark mevcut. Şahsen neyi niye düşündüğümü belirtiyor, açıklıyorum. Genelde yapanlar da öyle yapıyorlar.Ben de sizin için aynı şeyi düşünüyordum.
Aynen devam edin..
Hükumet sözcülüğü mü deyim avukatliği mi deyim nasil bir duygu? Yok dolar konusunda saçma sapan yazılarınız halen duruyor.
Ulan bu konuda harbiden sıçtık diyebiliyor musunuz? Yoksa ulan hep dış güçler mi?
Üret de, ne üretirsen üret, alıcısı çıkar, merak etme.Şöyle bir fark mevcut. Şahsen neyi niye düşündüğümü belirtiyor, açıklıyorum. Genelde yapanlar da öyle yapıyorlar.
Belli ki sizin bunlarla ilgili söyleyecek bir sözünüz yok. Gel gelelim varılan sonucu da bir sebeple sevmiyorsunuz olmalısınız ki, yazdıklarımızla ilgisi alakası olmayan geçmişteki bir örneği koyup, "siz ilerlememizi istemiyorsunuz" gibi yanlış imalarda bulunuyorsunuz.
Üret de, ne üretirsen üret, alıcısı çıkar, merak etme.