Mesela, geçenlerde İzmit'deki Ar-Ge merkezinde elektrikli ekskavatör tanıtımı yaptı tayyip.
Ulen gene birileri kandırmış dedim.

Dağ başında şarj istasyonunu nereden bulacaklar da şarj edecekler.
Jeneratörle mi?:queen:
Diyeceğim, ne yaparsa, heyooo yaptı adam demiyoruz.
Mühendisin,işçinin tasarlayıp yaptığı ürünü siyasiler sanki kendi yapmış gibi tanıtmasına oldum olası sinir olurum ve samimiyetsiz bulurum.Bu ürünü yıllardır faaliyet gösteren Hidromek mühendisleri tasarlamış,arkadaş senin orda işin ne?Adamın umurundaki değil ki üretim,ar-ge gelişme kendi reklamanı yapma derdinde.Benim benzer bir firmam olsa ve herhangi bir siyasi gelecek Tayyip,Kılıçdaroğlu, fark etmez senin ürününü ben tanıtmak istiyorum dese "hadi git işine kardeşim meydanlarda kitlelerin beynini yıkamaya,milleti birbirine düşman etmeye devam et,bunu ben ve mühendislerim yaptık biz tanıtacağız derim."Şu pis leş siyaseti heryere bulaştırmasalar olmuyor.
İkinci bir konu elektrikli iş makinası ile elektrik arabayı bir birine karıştırmayın.Hidromek'in zaten hali hazırdan içten yanmalı iş makinaları üretip satıyor,elektrikli iş makinasını satamazsa en fazla o bölümü batar,yada elektrik iş makinasınında edeceği zararı kurumun geri kalan satışları bir şekilde telafi eder.Elektri iş makinaları ile beraber şarj aletleri yanında verilir.Sanayi elektriğine bağlarsınız şarj istasyonunu aleti her gün şarj edersiniz.Ayrıca elektrik iş makinalarında öyle abartı bir ar-ge ye ihtiyaç yok,ağırlık derdi yok.Hatta ağırlık istenen bir şey.1-2 tonluk bataryayı rahatça koyacak yeriniz var.Biz zaten 3 yıldan beri elektrikli iş makinası kullanıyoruz fabrikada bunlar sanki yeni bir şeymiş gibi tanıtıyorlar.
Son olarak 17 sayfa boyunca tekrar tekrar defalarca yazılmış,elektrik araç yapılır,fabrikası açılır hatta satışı da olur ama kar yapacak miktarda birim ürün satılmaz.Tesla bile milyon birim üretti hala zarardalar.Ben de üretilmesi taraftarıyım deneyim olsun diye.Ama büyük ihtimal yeterli satış rakamlarına ulaşmayacak.Yurt-içi satış rakamaları zaten vasatın altında olacak.Dünya çapında şu anda herkes ile kavgalı olduğumuzdan belli bir marka imajı yakalayıp satmak çok büyük sorun.
Şarj istasyonuna gelince Türkiye'de zaten 600 den fazla istasyon var ve her gün yenisi açılmaya devam ediyor.Bir kaç yıl içinde şarj istasyonu sorun olmaktan çıkacak.