Nasıl anlamadım ? Noterlere banka hesabına erişme yetkisi mi verilmiş ? Para transferini onlar mı yapacak? Bizim hesabımıza girip karşı tarafa para mı yollayacak ?
Bence çok güzel uygulama , dolandırıcılıkların önüne geçer. Ben sevinerek veririm.
Dağ tavşan doğurdu desenize. Yine mi kandırıldık? (beni kandırdılar valla çok heveslendiydim), buda mı gol değil be !!!!
İlk defa adam gibi bir iş yapacaklar diye sevmiştim. Projeyle ilgili ardı ardına kötü haberler gelmeye devam ediyor. Tasarım zaten italyanlardan geldi ona eyvallah demiştik, şimdi de pil çinli firmaya yaptırılacak deniyor, elektrik motorunu da almanlara yaptırma planları var. Montaj ve entegrasyon kontrolü de alman firmada olacakmış.
Vay babam vay....
Yahu Bursada üretilen Fiat Doblo bile bu şovu yapılan elektrikli devşirmeden daha yerli ve milli !!!!
En azından aracın şasesi, kaportası, iç plastik asmaları ıvırı zıvırı her şeyiyle bursada üretilip montajlanıyor.
Bence çıkıp dobloyu yerli ve milli otomobil (panelvan) diye tanıtmak çok daha mantıklı olurdu.
Hemde çoğunun arka camında tuğrası bile var!
:mrgreen:
Zaten bu lansmandan sonra Hyundai Türkiye bizim yerli ürün kullanma oranımız %60-65 arası demiştiYani Hyundai bu yeni yerli arabadan 10 kere daha yerli şuanda..
Bu lansmanı yapılan arabayı kaça mal edeceklerini bilmediklerinden adım kadar eminim.. O kadar pahalıya mal olacak ki ne gerek var diyip fotoğrafı çinlilere gösterip bize bunu yaparmısınız diyecekler..
Ilginc bir yazi:
https://t24.com.tr/yazarlar/iskender-aruoba/yerli-oto-turkiye-nin-otomobiline-karsi,25435
"Mesela otomobilin önemli parçalarından elektrik motoru yapabilecek ve yapmış olan benim bildiğim, ülkede ciddi fabrikalar varken; araştırdım onlara sorulmamış bile. İfadeye göre doğrudan BOSCH Almanya ile çalışılacak."
Araca gelirsek gelecek için de batarya konusunda AR-GE faaliyeti yürütmek gerekli. Bunla ilgili bir gelişme yok. Yüksek ihtimalle geleceğin hatta bugünün en katma değer katacak ürünü batarya olacaktır. Sadece araç konusunda değil enerji depolama konusunda her sektörde ihtiyaç.
Yerli elektrikli motor üreticileri var. Gamak, Volt gibi üreticilerimizden mi tedarik edilecek yoksa Panasonic, Siemens gibi firmalardan mı tedarik edecekler?
En basiti cam konusunda olimpia, doraglass vs ile mi çalışılacak yoksa ithal mi olacak.
Kurulacak fabrika entegre bir tesis mi yoksa montaj bandı mı olacak? Elektrik kontrol üniteleri kim tasarlıyor?
Bakın Sony'nin teknoloji konsept tanıtımına,
Qualcomm, Nvidia gibi firmaları açık açık söylediler. Bizde şuan her şey anonim.