Yeni r1300 gs hakkında düşünceleriniz nedir ?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ben mi yanlış biliyorum? Crossplane kullanan Cp3 (Tracer 9) harici yakın bir alternatifi yok (tam manasıyla aynı sınıftada değiller aslında) daha küçük bir adv motor dersek tenerenin cp2 bloğunu (twin olduğu için) koyabiliriz ancak bu da daha arazi odaklı olmasından dolayı uzak bir alternatif. Multistrada v4’ün twin pulse sistemi belki çalışma karakteri bakımından yakın bir his sunar. (Cross Plane’e)

Boxer gerçekten denge konusunda çok iyi. Birazdan hayatında hiç gs’e binmemiş zenginler kulübü imasıyla gömenler gelir :)
(Bazı gs kullanıcıları yüzünden bir miktar haklılar ama bu makineyi mühendisliğindeki başarıyı haksız çıkarmaz)
Paralever telelever sistemi sizin için fazla şey yapıyor. Gs’i gs yapan ve diğer rakiplerinden ayıran bu zaten. Boxer motor ve süspansiyon sistemindeki başarısı. Dezavantajı sürmeyi bilmeyen birine dahi fazla özgüven vermesi. Kullanımı bisiklet gibi olmasına karşın Gs ya da bu sistemi kullanan diğer motorlar sınırını bilmeyene tehlikeli. (Kendimden biliyorum). Yoldan feedback çok az. Ben kaza yapmadım ama yapanların söylediklerinden biliyorum. Kaza yapana kadar anlamıyorsunuz. Aşağıda birşeyler için çabalıyor ama size birşe söylemiyor.
İlk binişte süspansiyon tepkileri garip geliyor. Biraz sürdükçe bir bakmışsınız sürüş kaydında öylesine bi yere giderken 40° yatış kaydetmiş.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde mesela GS’te inanılmaz bir kompresör var. İddia’lı konuşayım. Diğer motorlar içinde söylerim bunu ama özellikle GS’te fren lambası çok yanan motor sürmeyi bilmiyordur.
bence kesinlikle ne tracer ne multistrada gsle aynı klasmanda değil yakın bile değil hepsi ruhu olan zevkli motosikletler gs ise araba gibi a noktasından b noktasına gitmekse amacın evet en iyi alet olabilir ama zevkli karakterli bi alet arıyorsanız o kesinlikle gs değil araba sürmek istiyorsanız araba alın boşu boşuna 2 teker alıp kendinize yeni dert edinmeyin :)

Sevgili Nikkfurie ,

kendi mesajimdan alintilayip kirmiziya boyadigim kisma bakarsan tamamen ayni fikirde oldugumuzu görebilirsin. :cool:

Benim kullandigim K serisinde ve güncel K serisinde de Paralever ile uzaktan yakindan hic alakasi olmayan DUOLEVER sistemi mevcuttur. Bu nedenle hissiyati , konforu ve asfalttaki yol tutusu mükemmeldir.

BMW yi yeterince bilmedigini varsayarak asagiya Telelever ve duolever sistemlerinin birer resmini birakiyorum.

Sevgilerimle

Telelever

Telelever-front-suspension-cover-image-hi-res.jpg

Duolever

BMW-K-1200-S-front-suspension-duolever-diagram-labeled-comp-1024x682.jpg
Uzaktan yakından alakası yok demeseydin haklısın derdim Okan hoca ama var 😉

Hedef kitleden olmadığım için çok da bir anlam ifade etmeyebilir ama ben de sürüş izlenimlerimi aktarayım.

1250'ye göre sürüş hissiyatı çok gelişmiş. Hala kötü benim keyfime göre, ama aradaki gelişimi de görmezden gelmek mümkün değil. Gidondaki iletişim net şekilde artmış. Şasinin genel kabiliyeti de (asfalt sportif sürüşten bahsediyorum) net şekilde iyileşmiş.
İt gibi gidiyor, hoş eskisi de giderdi ama eskisinde koca bir kütle "yine de şaahlanııyor" edasıyla yürüyordu, bu bildiğin it gibi gidiyor.
Quickshifter yine bok gibi, tamam onu da iyileştirmişler 1250'den iyi, ama yine depiyor anlamsız yere. Şaftlı düzgün QS olduğuna göre ya boxer'dan kaynaklı ya da adamların bunu çözesi yok bilmiyorum. Büyük dert mi? değil.
Ben gaz koluyla anlaşamadım, belki bir güncelleme ile düzeltilir belki alışılır ama.. Milimetre cinsinden bir boşluk bekliyor insan elektronik gaz kolunda, yok sıfır, dokunduğun an alıyor ve bunu da yapay şekilde artırarak alıyor, durduk yere %10 açıyor atıyorum gazı. Ondan sonra kısa bir süre sen o gerçek %10'a gelene kadar kimse yok gibi, sonra yürüyor. Alışkanlıkla halledilemeyecek bir şey değil ama garip bir haritalandırma.

Bir çok alanda çok tartışmaya gerek bırakmadan zirvedeydi, hala da orada bence. Benim tercihim olmaz, ille bunun gibi bir şey istiyorsam Multistrada V4 veya 1290/1390 beni daha mutlu edecektir. Ama dediğim gibi zaten ben hedef kitlede değilim o yüzden çok bir anlamı da yok söyledilklerimin.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Forum, en ucuz versiyonu 1.350.000 TL olan ikonik bir motosiklete bok mu atıyor, ben mi yanlış okuyorum :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
bence kesinlikle ne tracer ne multistrada gsle aynı klasmanda değil yakın bile değil hepsi ruhu olan zevkli motosikletler gs ise araba gibi a noktasından b noktasına gitmekse amacın evet en iyi alet olabilir ama zevkli karakterli bi alet arıyorsanız o kesinlikle gs değil araba sürmek istiyorsanız araba alın boşu boşuna 2 teker alıp kendinize yeni dert edinmeyin :)
Kullanıcısı olarak genelde herkesin bildiği ve kimsenin dile getirmediği noktaları dile getirdim mesela (feedback vermemesi vb). Ama böyle bir sonuca ben varamam zira sıkıcı bir alet değil. Bu yorumu neye dayanarak yaptığını çok merak ediyorum.

GS'te olay uzun yolculuk hedeflidir. Kullanım alanına da %75 asfalt %25 stabilize diyelim. Evet biraz arazi yeteneği olan asfalt motorudur. (Yeni Land Rover Defender gibi düşünelim) Moğolistan steplerinde ayağa kalkıp sürebilirsin ya da Katmandu'ya sürmek için bu yollara GS gidebilir ama tracer'a üzülürüm. Sport touring motor çünkü adventure değil. Multi'nin Rally'si de iş yapar. Gördüğün her kahverengi tabeladan içeri girebilirsin onunla da. Yine de tercihim GS olur mesela. Bu hedefte uçarak gitmezsin zaten. Konforlu yolculuk arıyorsan alırsın. Freni çapa atmış gibi olsun diyorsan alırsın. Ne bileyim zincirle uğraşmayayım diyorsan alırsın. Her şeyden yeteri kadar, konforun ise fazlası var. Biliyorum bu iki örneğide ilk ben söyledim ama Cp motor yapıları itibariyle vermiştim örnekleri, bu mantıkla gidersek Cayenne ve Porsche 718'i karşılaştırıyoruz.

@Okan Sinan Ocan Abi gece geç saatti açıkçası çok uzun yazmak istemedim. Eklemek istediğim bir şeyler var. Bir kaç gündür yurt dışındaydım ofiste işleri bitirince yazmak istedim. Yol tutuşa hiç etkisi yok konusunda seninle hemfikir değilim. Sende biliyorsun ki Telelever sistemin güzelliği fren yapınca motorun öne dalmasını engellemesi ile aynı şekilde fazlasıyla çökmesinide engeller. Şaft tahrikinde oluşan kalkma veya çökme tepkisini azaltır. Böylece motosikletin önü (yanlış yazmışım editledim), gaz açıldığında aşırı yükselmez veya fren/debriyaj durumunda aşırı alçalmaz.
Tekerlek arası mesafenin çeşitli durumlara göre değişerek ağırlık transferini ileri ya da geriye daha az taşır. Merkez ağırlık diğer motosikletlere göre daha ortada kalır ve tepkiler ona göre olur diyebiliriz sanırım.

Not: Bilmeyenler için açıklayayım. Yukarı aşağı hareketin dışında ileri geride hareket etmesini sağlıyor bu salıncak sistemi. Yani tek eksende değil iki eksende hareket ediyor. Rakamlar tamamen sallama olmakla beraber Tekerlek arası mesafe (otomobillerde aks aralığı diye bildiğimiz şey ama motorda aks olmadığından bu terimin motor için doğru olmadığını düşünüyorum) normalde 1.500mm diyelim, ben üzerine oturduğumda 1.510, yüklüyken 1520, yolcuda binince 1530mm'e çıkıyor. Aynı zamanda motor alçalıyor. Frene bastığınızda ise dalma yapmıyor, Tekerlek arası mesafe küçülerek amortisörün kapanmasına karşı ters etki uygulayarak motorun rake (kaster) açısını düşürüyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
K 1600 GTL
Bu kanıya kaç km gs tecrübesi sonrası vardın gerçekten merak ettim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bu kanıya kaç km gs tecrübesi sonrası vardın gerçekten merak ettim.
tabiki gs sahibi olmadım ama şuan benzer bi motor almayı düşünüyorum kullanıcılarından da test edenlerden de hiç karakterli bi motor olduğunu duymadım burada da duymadım sadece işini yapan adan bye gitmek için en iyi alet olduğunu söylüyorsunuz ben de aynısını yazdım işte

Motosikleti
K 1600 GTL
tabiki gs sahibi olmadım ama şuan benzer bi motor almayı düşünüyorum kullanıcılarından da test edenlerden de hiç karakterli bi motor olduğunu duymadım burada da duymadım sadece işini yapan adan bye gitmek için en iyi alet olduğunu söylüyorsunuz ben de aynısını yazdım işte
anladım....

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Kulaktan dolma boş bilgilerle hareket etme.

Kullanıcısıyım ve karakterli bir motor olduğunu söyleyebilirim. Şimdi duymuş oldun.

10-20km kullanmış birinin anlatımı ile anlaşılacak motor değil.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kulaktan dolma boş bilgilerle hareket etme.

Kullanıcısıyım ve karakterli bir motor olduğunu söyleyebilirim. Şimdi duymuş oldun.

10-20km kullanmış birinin anlatımı ile anlaşılacak motor değil.
abi sen yazdın zaten feedback vermiyor diye ben ona istinaden söyledim

Birde mesela GS’te inanılmaz bir kompresör var. İddia’lı konuşayım. Diğer motorlar içinde söylerim bunu ama özellikle GS’te fren lambası çok yanan motor sürmeyi bilmiyordur.

Bu bana kafayı yedirtti ya..
7000km yaptık bende Tuareg, iki tane de R1300'lü arkadaş. Bol bol ayılık yaptığımız yerler de oldu.
Arkadan sürdüğüm her seferinde "lan senin fren lamban bu sefer bozuldu" diyesim geldi.. Şaka gibi çakıyor alet kendini.

hadi şuradan konuyu akıtalım.
seni dürtmek için değil yanlış anlama, genel olarak merak ettiğim bir şey.
karakterli motosiklet ne demek?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hadi şuradan konuyu akıtalım.
seni dürtmek için değil yanlış anlama, genel olarak merak ettiğim bir şey.
karakterli motosiklet ne demek?
her aletin kendine özgü bi sürüş hissi var street triplela yaptığın virajla duke 790la arasındaki fark gibi bi şeyi daha özel daha zevkli yaptığı tarafı gste de söylediğinize göre bu yok çünkü alet araba gibi tepkisiz

Motosikleti
1250 trofi
GS iyi motordur, dengeli ve frenleri çok iyidir. Vstrom kullanırken Ballıkpınar'da test sürüşü yapmıştım 2014 gibi galiba, iyiymiş demiştim sonraki sene ikinci el aldım bi tane. Başka motora bakmam zaten 10 senedir alışmışım. Kıssadan hisse, bu tarz makina kullanıyorsanız gs test etmeyin. 1300gs için test istemiştim gelen motor arızalı parça bekliyoruz dediler ben de peşine düşmedim, dolayısıyla müşteri gitti tabi, duy bunları çayyolu borusan.

1300GS ile de milletimizin en büyük dertlerinden boy yetmeme işine çare bulmuşlar, güzel cihaz, biraz pahalı tabi. Anca showroomda üzerinde poz veriyoz, corolladan ucuz gerçi bu bakış açısıyla alınır. Şu çantalara giden elektrik bağlantısı kapaklarına bi çare bulmaları lazım, millet çalar onları :p festivale filan giderseniz çantaları sökmeyin :) gerçi bi dakka ya 1300gs alanın bitli festivalde ne işi var arkadaş :)

her aletin kendine özgü bi sürüş hissi var street triplela yaptığın virajla duke 790la arasındaki fark gibi bi şeyi daha özel daha zevkli yaptığı tarafı gste de söylediğinize göre bu yok çünkü alet araba gibi tepkisiz

E o da kendine has bir durum ama. Başka o kadar hissiz motor yok? :D

"Sürüş zevki" denen şey de göreceli hemen her şey gibi. Herkes bu motora bütünleşme hissetme vb durumları senin benim kadar sevmiyor. O yüzden dedim ya, ileride böyle bir motor almak istersem ve hala bu kafadaysam gider Multi bakarım diye. Başka biri de yolda olan biten her şeyden haberdar olmayı sevmiyor veya stresli buluyor olabilir, o da onun zevki. Karakter kelimesini piç ediyoruz burada gibime geliyor ondan buyana çektim. Ben kendimi zorladığım zaman karakter demek için "ona has bir abukluk vardır" diyebiliyorum. Özellikle eski italyan otomobillerine de karakterli denmesinin bir sebebi bu, hepsinin yamuk yumuk bir noktası var mutlaka =)

Bu hissizlik konusu da elbette göreceli bu arada. Araba denen şeyle yine uzaktan yakından alakası yok. Araba benzetmesine daha yakın K1600 falan olabilir belki.

Motosikleti
K 1600 GTL
E o da kendine has bir durum ama. Başka o kadar hissiz motor yok? :D

"Sürüş zevki" denen şey de göreceli hemen her şey gibi. Herkes bu motora bütünleşme hissetme vb durumları senin benim kadar sevmiyor. O yüzden dedim ya, ileride böyle bir motor almak istersem ve hala bu kafadaysam gider Multi bakarım diye. Başka biri de yolda olan biten her şeyden haberdar olmayı sevmiyor veya stresli buluyor olabilir, o da onun zevki. Karakter kelimesini piç ediyoruz burada gibime geliyor ondan buyana çektim. Ben kendimi zorladığım zaman karakter demek için "ona has bir abukluk vardır" diyebiliyorum. Özellikle eski italyan otomobillerine de karakterli denmesinin bir sebebi bu, hepsinin yamuk yumuk bir noktası var mutlaka =)

Bu hissizlik konusu da elbette göreceli bu arada. Araba denen şeyle yine uzaktan yakından alakası yok. Araba benzetmesine daha yakın K1600 falan olabilir belki.
K1600 arabadan ziyade otobüse benzetilebilir... :D Bu hissizlik mevzunu da anlayamadım hiç bir zaman, k1600 kullanıyorum muhteşem keyif hissediyorum sesi gidişi duruşu mükemmel, yıllardır GS kullanan arkadaşlarım var daha biriside ne ruhsuz motor dediğini duymadım hatta genel olarak duyduğum GS başka bir dünya diyorlar dı. Yani çok özel bir sürücü iseniz bir sürüş karakteriniz oluşmuşsa GS size uygun olmayabilir ama bu GS in sorunu değildir sadece ten uyuşmazlığıdır. Sözün özü iş bir yerde herkesin hayali olan bir motoru beğenmeyip biraz farklı hissetmek ile ilgili gibi ( bu cümle senin için değil killigroad ).

Motosikleti
Yamaha XSR700
Dün yolda görüp de çok önemsemeyip, sonra ön farlarını görünce r1300gs olduğunu anladığım motosiklet. Eski heybeti gitmiş. Baya baya dl650 tarzı bir motor sandım kendisini.

K1600 arabadan ziyade otobüse benzetilebilir... :D Bu hissizlik mevzunu da anlayamadım hiç bir zaman, k1600 kullanıyorum muhteşem keyif hissediyorum sesi gidişi duruşu mükemmel, yıllardır GS kullanan arkadaşlarım var daha biriside ne ruhsuz motor dediğini duymadım hatta genel olarak duyduğum GS başka bir dünya diyorlar dı. Yani çok özel bir sürücü iseniz bir sürüş karakteriniz oluşmuşsa GS size uygun olmayabilir ama bu GS in sorunu değildir sadece ten uyuşmazlığıdır. Sözün özü iş bir yerde herkesin hayali olan bir motoru beğenmeyip biraz farklı hissetmek ile ilgili gibi ( bu cümle senin için değil killigroad ).

Ya şimdi kullanıcıları neden böyle bir şey demiyor konusu çok sosyolojik tespite kaçar. Türkiye'deki GS sahiplerinin çoğunluğunun GS tercihinin sebebi aslında üstünde GS yazması, böyle bir kitleden ne bildirim alacağız? "Böyle kitle" derken kimseyi hor gördüğümden değil, motorun marka değeri bu seviyede, motorla alakası olmayan insanları da çekiyor. Misal motosikletle uzaktan yakında bağı olmayan, habire bana "ulan 150kg demire verdiğin paraya bak" diyen arkadaşım da bir gün motor sürersem GS sürerim diyor. Kötü bir şey söylemiyorum yani GS ile ilgili, sahip olduğu rakipsiz imajın bedeli bu. Eh yani çok öyle sürüşle etliyle sütlüyle işi olmayan insanlar için de müthiş bir güven sunuyor Telelever, normal bir uzun bacaklıyla asla yapamayacağı şeyleri GS'te yaptığı zaman da bu doğal olarak motorun üstünlüğü şeklinde tercüme ediliyor.

Hissizlik neyin nesi? GS sahip olduğu teknolojinin ve zaten üretim felsefesinin bu olmasının sonucu olarak "hissiz" bir sürüş sunuyor. Ruhsuz diyemem ben, iki tekerlekli bir şeyin için bence uygun bir sıfat değil. Bu hissizliği otomobilden örnekleyebiliriz, ben son yıllarda çıkardıkları gudubetler dışında çok sıkı bir BMW severdim, insanlar birbirinin çok benzeri olarak görse de Mercedes ise elimi sürmek istemeyeceğim markalar arasındaydı, keza Audi de öyle. Çok kaliteli, çok iyi otomobiller yapıyorlar, ama atıyorum bir A4'ün çok basite indirgeyerek viraj hızı kapasitesi BMW 3'ten yüksek olsa da direksiyonu o lezzeti vermiyor. GS de biraz Mercedes gibi bir şey, ben elimi sürmek istemiyorum diye tükaka olacağı yok koca Mercedes'in, GS'in de tabii ki.. Bu GS'i kötü yapmaz, ama bu geri bildirim eksikliği benim istemediğim bir şey, o nedenle sevmiyorum. Bu dediğimin ne demek olduğunu bilmeden GS kötü ezberine devam eden ve deneyimlemediği şekilde kalıplaştıran insan da vardır, ona da itirazım yok.

Günün sonunda müthiş bir mühendislik ürünü. Buna itiraz etmek delilik olur. Ama not my cup of tea, tıpkı Panigale'nin de başkasına hitap etmemesi gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar