Yeni Nesil 2 Zamanlı motorlar ile ilgili yanlış bilinenler!!!

Genel olarak bi değerlendirme yaparsak eğer.Önemli nokta motorsikletseverlerin etrafdaki söylentilerden çok çabuk etkılenmelerı ve ortalıkda dolasan dogru veya yanlış laflara kör gözle kanmaları.Arkadaşlar biraz araştırmacı olalım araştıralımve kendi fikrimizin oluşmasını sağlayalım lütfen.Ahmetin mehmetin demesiyle doğrulara ulaşamayız.Bilen ve deneyimi olan insanlardan fikir almak en mantıklısı.

2 ZAMANLI HALA VAR , KULLANILIYOR , VE KULLANAN HERKES 4 ZAMANLI KULLANMADIĞI İÇİN ÇOK MUTLU.KESİNLİKLE AŞIRI ABARTILDIĞI GİBİ 4 ZAMANLIYLA ARASINDA ÖLE UÇURUM FARKLAR YOKTUR KESINLIKLE, BAKIM OLSUN, YAKIT OLSUN, ÖMÜR OLSUN, BUNU BURDAN TÜM FORUMA BİLGİLENDİRME MAHİYETİNDE SUNUYORUM.
HER TÜRLÜ SORUYUDA CEVAPLAMAYA HAZIRIZ.ARTIK BU ÖNYARGIYI ATIN Bİ KENARA ARKADAŞLAR .ANLATTIKLARI GİBİ ABARTILACAK BİR OLUMSUZ YANI YOKTUR 2 ZAMANLININ. BİZ KULLANIYORUZZZ BU MAKINELERII VE COK MEMNUNUZZ.ATAN TUTAN İNSANLARA BAKMAYIN SİZ.BİLGİSİZLİK,YOKSAYMAYI GETİRİYOR 2 ZAMANLI KONUSUNDA MAALESEF

ne kadar ekmek o kadar köfte misali,

bugun bmw 650 de aynı yakıtı yakıyor, kıyaslanmaz tarz farklı ama surat soz konusu dusunuldugunde aynı hızı yapıyor sanırsam ve bmw nın bakımı + vergisi dusunuldugunde baya bi fark var.. ama o 2 zamanlılarda dumanın tadı baska :p miss gibi kokar eksoz :p

dostum benim 200 lük makine 3 lt yakıyor 650 cc lık makıne nasıl 3 lt yakar

Benimde motosikletim 2 zamanlı. Performansı çok iyi bu performansı alabilmesinin sebeplerinden biride yaktığı yakıt.
Nasıl 4 zamanlı yüksek hacimli bir motor yüksek performans sağlayıp yakıt tüketimi artıyorsa, 2 zamanlıda sana yüksek performans sunup yakıt tüketimini artırıyor. Arada tek fark var. 4 zamanlı büyük hacimde yüksek performans sağlıyor, 2 zamanlı küçük hacimde yüksek performans sağlıyor.
Yazdığımdan 2 zamanlıların sağdece ufak hacimde yüksek performans sağladığı anlaşılmasın.

konunun en can alici noktasi heralde minimum servis masrafli eglenceli ayni siniftaki rakibine gore daha fazla yakan 2t mi yoksa daha az yakan servis ucreti kabarik (cbr 125 in grenaj ucretleri desem heralde herkes anlar :salut:) 4t mi ?
aslinda ulkemizde kulaktan duymalarla kotulemelere alistik ama a2 de bir avrupadaki gibi siniflandirma olsaydi ne bileyim ilk sene 125 cc sonra 250cc daha sonra 600 cc gibi bi durum olsaydi herkes daha cok farkina varirdi 2tlerin

peki beyler objektif bir bakış açısıyla 2t motorların daha kaç yıl piyasada olacağını düşünüyorsunuz? üretimlerinin devam etmesi açısından soruyorum?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bugün bir Derbi GPR 125 R Bmw F 650 ile aynı yakıyor,F650 195km/h yapar iken derbi 160'ı geçemiyor :farao:

Bugün bir Derbi GPR 125 R Bmw F 650 ile aynı yakıyor,F650 195km/h yapar iken derbi 160'ı geçemiyor :farao:

Şaka gibisin adama gülerler 650 cc motorla gidip 125 cc motorun son hızlarını karşılaştırıyosun.sen hiç Derbi GPR 125 R kullanmamısın belli.yada kulandıysan sorunluymuşş.Gianelliyi koy Athena 170cc bore kit ekle motora 200 üzerindeki hızlara çok rahat çıkıyor ayrıca. GPR ın Standart haliylede 170-180 arası yapanlar var yol şartlarına göre.Youtubea bakıp öle kafanıza göre 160 ı geçemiyor diye sallamayalım.

Son düzenleme:
cihantavuz,Haklı olabilirsin ben daha 1500 km'de derbi kullandım tertemiz ibresi fazla gösteriyor 180 ile giderken gerçek hızı 160-165 civarı.

iki zamanlılar cok yakar beyler küçük hacimlide olsa yeni nesilde olsa farketmez merak edenler için 99 mz 250cc yeni motorla ortalama yakıt tüketimi 150-200 kurus 1 litre yagla max 200km

Sergeant,Gene az yakıyor seninki hemen hemen cbf250 ile aynı

Sergeant,Gene az yakıyor seninki hemen hemen cbf250 ile aynı

ben memnunum zaten alakasız oldugu için fazla bahsetmek istemedim kendi cc sinde 4 zamanlılara toz yutturur 2zamanlılar ama fazla yakıyor işte aslında yagıda iyiydide son koydugum cabuk bitti ondan max200 yazdım aslında bilmeyenler arkadaslar için 2t motorları cc x 2 performans gibi düşünebilirsiniz cbf in yakıtını bilmiyorum ama mz den sonra az yaksada cbf500 den asagısını kullanmam

iki zamanlılar cok yakar beyler küçük hacimlide olsa yeni nesilde olsa farketmez merak edenler için 99 mz 250cc yeni motorla ortalama yakıt tüketimi 150-200 kurus 1 litre yagla max 200km

Evet yakar ama öle abartıldığı şekilde yakmaz.Öle bi abartılıyorki 125 cc 2 zamanlı sanki 1000RR kadar yakıt harcıyormuş gibi bi atmosfer yaratılıyor. Derbi GPR karma kullanımda 5,0-5,3 lt yakıyor.bak sana şöyle söyliim eski 2 zamanlıyla yeni 2 zamanlı motorlar arasındaki farklardan biride yağ kullanım miktarının senin tarif ettiğin şekilde olmamması.Derbi GPR standartda 1,5 litre 2T tam sentetik yağ ile 800-1000 km gidiyor.işte farketmez dediğin fark bu aslında.Yani gelişim konusu kesinlikle var.Sonuçta bu makine tam bir yol replikası kullandıgın motor ustun performans verdıgı için CBF 150 kadar yakmasını beklemek saçma sapan bişi olur.

Yakıt mevzuuna takılmayın arkadaşlar motor hacmi ne kadar kucuk olursa olsun Derbi GPR 125+aprillia RS125+Cagiva mito gibi motorlar kendi sınıflarında safkan racing makinelerdir.600cc 1000cc racinglerin nasıl az yakmasını beklemiyorsak bu motorlarında az yakmasını beklemek akıllıca olmaz bence.125 yada 600 yada 1000 sonucta racing işte kullanım amacı performans!!! yakıt sarfıyatı konusunu bahane olarak gosterıp bu motorların ıyı olmadıgını dusundurmek pek saglıklı bir düşünce şekli diil bence.

Son düzenleme:
cihantavuz,Sorun işte burada 650 cc kadar tüketiyor ama 650 cc kadar performansı yok !

Evet yakar ama öle abartıldığı şekilde yakmaz.Öle bi abartılıyorki 125 cc 2 zamanlı sanki 1000RR kadar yakıt harcıyormuş gibi bi atmosfer yaratılıyor. Derbi GPR karma kullanımda 5,0-5,3 lt yakıyor.bak sana şöyle söyliim eski 2 zamanlıyla yeni 2 zamanlı motorlar arasındaki farklardan biride yağ kullanım miktarının senin tarif ettiğin şekilde olmamması.Derbi GPR standartda 1,5 litre 2T tam sentetik yağ ile 800-1000 km gidiyor.işte farketmez dediğin fark bu aslında.Yani gelişim konusu kesinlikle var.Sonuçta bu makine tam bir yol replikası kullandıgın motor ustun performans verdıgı için CBF 150 kadar yakmasını beklemek saçma sapan bişi olur.

dostum bana sorarsan isterse 10 katı yaksın 2tlerin performansı yeter bende 2t kullanıyorum 4t lerden kafa diken kac motor var :)

4t kullananlara taş:)

cihantavuz,Sorun işte burada 650 cc kadar tüketiyor ama 650 cc kadar performansı yok !

buda dogru derbi tamam performanslıda 125cc lik makinada f650 gibi olmaz f650 kullandınmı bilmiyorum ama o büyük motor bastınmı yapıstırır sırtını arkana 2.3. vites farketmez

Son düzenleme:

eyvallah üstad ama 5.3lt'den bahsediyorsun.. üstün performans dediğin nedir çok merak ediyorum doğrusu..?

0-100'ü 2 saniye falan mı? Nedir bu üstün performans? Sanırsın 125cc ile MotoGP kazanacaksınız! Kaç beygir bahsettiğiniz makineler? 30-35?

Arkadaşlar yakıt olayını abartıyor olabilirler. Gerçi bence bir makineye çok yakıyor demek için illa 1000RR gibi yakması şart değildir ama hadi senin tarafından bakalım.. 5.3 litre diyorsun. Şehir içinde 6 civarıdır o. Şimdi şehir içi 4,5 litre yakan 4T ve 70 küsür HP makineler var piyasada. Kaldıki birde her 1000km'de (o da yeni gelişmiş teknolojiyle) 30 liralık yağı var bunun! onada 10 litre benzin parası desek ve benzin endeksinden gitsek. 100km'e 1 litre daha ekleyeceğimiz anlamına gelir. Al sana 7 litre!

Şimdi soruyorum şu ÜSTÜN performans ve çokta fark olmayan yakıtlar nerede?

Geçmiş sayafalardaki astral arkadaşımızın yazılarını okumanızı tavsiye ederim.
2T keyif, 4T ise 2 nokta arasında, 2t den alacagın zevkden feragat edip en ucuz yol almanın şekli bence.Motorsiklet kullanmakda benim için keyif oldugu için benzin 10 ytl de olsa 2 T den vazgecıcegımı zannetmıyorum.

Geçmiş sayafalardaki astral arkadaşımızın yazılarını okumanızı tavsiye ederim.
2T keyif, 4T ise 2 nokta arasında, 2t den alacagın zevkden feragat edip en ucuz yol almanın şekli bence.Motorsiklet kullanmakda benim için keyif oldugu için benzin 10 ytl de olsa 2 T den vazgecıcegımı zannetmıyorum.

işte verilmesi gereken cevap budur. :cat:

2T'lerin o sivrisinek gibi seslerini bende çok seviyorum! O duman ve kokusuda harika! Insana motor kullanma hissinden fazlasını yaşatıyor! Ama tabii her güzelliğin bir bedeli var...

Selamlar...

cihantavuz,:flower:
B.m.O,:flower:

karsılastırmalara fiyatıda katın isterseniz. 4t güclü makinalar ne kadar 2t ler ne kadar beyler ? 2t ler küçük cc le yüksek performans sundugu gibi küçük fiyatlarlada sunarlar. özelliklede 2. elleri.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar