Yeni Nesil 2 Zamanlı motorlar ile ilgili yanlış bilinenler!!!

Aprilia RS125 : 10.975 YTL (34HP)

Kawasaki Ninja250R : 10.815 YTL (33HP)

Bugün bir Derbi GPR 125 R Bmw F 650 ile aynı yakıyor,F650 195km/h yapar iken derbi 160'ı geçemiyor

mondializzet100, şu motor hacmi/yakıt tutarı orantısından bi vazgeçelim önce.. 150cc'lik scooter ile kawasaki er6 da aynı yakıyor ona bakarsan. bunun motor hacmi ile ilgisi yok.. motor ne kadar küçülürse o kadar az yakar diye birşey de yok. benim 100cc'lik yeni nesil scooterım 100 km'de 3.5 litre yakıyor. derbi ise bunun iki katından az yakıyor ama 3 katı güç üretiyor ve iki misli hıza çıkıyor. motor hacmine niye bu kadar takılıyorsunuz ki? bugün 150cc'lik bir scooter, yeni nesil düşük hp'li ekonomi arabaları ile aynı yakıyor, 1000cc'lik bir araba kadar yakıyor yani. buna ne diyorsun?

hangi aracın ne kadar yaktığının pek önemi yok. neticede, elimizde cbr 125'in 1.5 katı benzin yakan ve iki misli güç üreten bir makine varsa çok dert etmeyiz yakıtı.. konuyu BMW F650'ye nasıl getirdiniz anlamış değilim.

f650 ? cbf 500 yada pegaso ne kadar onlarıda
yaz:)

Sen güçten bahsetmişsin. Performans demişsin.
Bende senin bahsettiğin performansa yakın performans veren makinenin fiyatını yazdım.

karsılastırmalara fiyatıda katın isterseniz. 4t güclü makinalar ne kadar 2t ler ne kadar beyler ? 2t ler küçük cc le yüksek performans sundugu gibi küçük fiyatlarlada sunarlar. özelliklede 2. elleri.

Bir daha oku yazdıklarını.

Aynı gücü aynı ve hatta daha ucuza almak mümkün 4T makinelerde.

Bilmem anlatabildim mi?..

2T makineler hacmine göre performanslı olabilir ama hiçbir zaman yaktığı yakıtın karşılığı kadar güçlü değildir.

Derbi 125'in max torku ve gücünü yazan bir link var mı ? Ben bir sitede 2005 modelinkini buldum ama o da 15 BG diyordu (ki bence mantıklı olan bu).

Bu arada Ferco Motor sitesinde egsoz normu için Euro 1 yazıyor.

Aslında burada birileri birilerine laf anlatmak zorunda değil ama yazmadan duramıycam :)
Ben 2 zamanlıyı seviyorum..
Motor sürmek benim için bir zevk vede 4 zamanlılar zevk vermiyor :)
250 cc lik 4 zamanlı alacağıma 125 cc 2 zamanlı alırım :)
He yaktığı yakıtta önemli değil siz hernekadar daha çok yakar desenizde aslında yakmıyor çünkü hayatınızda hiç 2 zamanlı motosiklet sökmediniz yapısını çalışmasını ordan burdan duydunuz veya hala kafanız şu eski jawalarda onlar gibi benzini sömürüyor 100 km de bir arıza çıkarıyor sanıyorsunuz :)
Aslında aslı o değil 80 cc lik bir mobilet bile 160-170 km gibi hızlara çıkarken performans bakımından hala 2 zamanlılara laf atıyorsunuz..
Yahu canlı kanıt işte daha konuşmaya ne gerek var :)
Ben motorumu patlatırım krank kırarım sekman kırarım piston çatlatırım ama korkmam neden mi?
Çünkü bilirim ki en fazla 2 saat içinde onu eski haline getiririm cebimdende fazla para çıkmaz :)
Tanıdık bakımından değil 4 zamanlı aynı arızayı yapsa en az 3 katı fiyatına parça alırsınızda o bakımdan :p
Vede hala 2 zamanlı ömürsüz çabuk biter diyenler gelipte bendeki yamahayı görsünler 2000 model vede daha açılmadı :p
Birde beni tanıyanlar geziye gelenler bilir nasıl sert kullandığımı :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya abi bende 2 zamanalı aerox kullanıyorum motor daha 1 kere rektefiye görmüş motor suan 29.899 km de ve dahada gider..

2 zamanlı ve 4 zamanlının hem artı hemde eksi yönleri var kimse dert etmesin herkes kendi zevkine kalmış olan motoru kullansın..

2 zamanlı hastasıydım ama hep 4 zamanlı kullanıyordum artık 2 zamanlının tadını aldım bidaha kolay kolay 4 zamanlıya binmem..(büyük konuşmayım)

2 zamanlı benzin yetişmez derler zuhahaha ben 4 zamanlı hussar kullanıyordum sonradan 150cc yapılmıştı o motor 120-130 ykr yakıyordu ama yamaha aerox 100cc yakıtı hussardan az yakıyor 100-110ykr filen oda hep dip gaz gittiğim için..

sesine egsoz kokusuna hastayım arada bir burnumu egsoza dayayıp kokluyorum verdiği performans dehşet bişiy millet ybr ile 2 ye 3 e atana kadar ben çoktan uzamış oluyorum..

06bluedragger=вℓυєƒιяє=yamaha aerox 100cc 2T

Sen güçten bahsetmişsin. Performans demişsin.
Bende senin bahsettiğin performansa yakın performans veren makinenin fiyatını yazdım.

Bir daha oku yazdıklarını.

Aynı gücü aynı ve hatta daha ucuza almak mümkün 4T makinelerde.

Bilmem anlatabildim mi?..

kardeş 10 milyara sıfır 4t 30bg üzerinde hangi makinayı alabiliyosun bi yazda anlıyım bende. ybr250 nin fiyatı bile 8 milyar. 4t yzf125 le 2t rs125 in performansınıda bi karsılastır bakalım.

kardeş 10 milyara sıfır 4t 30bg üzerinde hangi makinayı alabiliyosun bi yazda anlıyım bende. ybr250 nin fiyatı bile 8 milyar. 4t yzf125 le 2t rs125 in performansınıda bi karsılastır bakalım.

Nerenle okuyorsun? Bak yazdım oraya!.. Sayfanın en üstünde.

Neyse, birdaha yazıyorum, belki bukez okursun...

Kawasaki Ninja250R : 10.815 YTL (33HP) -Bilmiyorsan söyliim, bu makina 4 zamanlı motor kullanır.

Hyosung GT250 : 7.500 YTL (29HP) -Buda ek olsun. Bu makinede 4 zamanlı.

Son düzenleme:

Kawasaki Ninja250R : 10.815 YTL (33HP) -Bilmiyorsan söyliim, bu makina 4 zamanlı motor kullanır.

gözümle okuyorum sagolda bide seni anlayabilsem:pr:

haaa şimdi anlaşıldı. ninja çıkalı kaç yıl oldu kardeş 1-2 ay ? düne kadar olmayan bi motorumu ornek veriyorsun bana ? rs125 gibide bulabilecegin en pahalı 2 zamanlıyı secmişin oda güzel

Son düzenleme:

Acaba hangisini kullandın şimdiye kadar veya hangisinin selesine oturdun diye sorayım :)
Hiç bunların gaz kollarına dokundun mu?
Yada şöyle diyim sen aprilianın 7000 devirde exup açtığını biliyormusun?
Beygir gücü belli bir yerde önemsizdir önemli olan üzerine bindiğinde sana hissettirdiği güçtür.
Önemli olan 4 zamanlı bir makina 2. vitesi bitirip 3. vitese attığından senin daha yeni 2. vitese atmandır :bounce:
Sen önce bu örnek verdiğin makinaları bir kullan sonra yorum yap :cat:

ya git 4t makine al o zaman niye bu kdar muhalefet oluyosun anlamadım o makinelrin hangisnde 2t le yaptığın ara hızlanmaları yapabiliosun yada yaptın diyelim motor elinde kaldığında rektefiye için kaç para harcıosun

yok 8t lazım bunlara hatta pedallı olacak hiç yakmıycak o zaman aprillanın karsısına hyosungu yazmaz çinliyle karsılastırır direk:pr:

2T makineler hacmine göre performanslı olabilir ama hiçbir zaman yaktığı yakıtın karşılığı kadar güçlü değildir.

Derbi 125'in max torku ve gücünü yazan bir link var mı ? Ben bir sitede 2005 modelinkini buldum ama o da 15 BG diyordu (ki bence mantıklı olan bu).

Bu arada Ferco Motor sitesinde egsoz normu için Euro 1 yazıyor.

yuh diyorum artık.. 15 beygir deyip kuşa çevirdiniz ya bu makineyi, ne diyeceğimi bilemiyorum.. exup klapesi (amiyane tabirle turbo) bir sigortaya bağlı, sele altında kolayca ulaşılabilen bu sigortayı devre dışı bırakırsanız motor belli bir devirden sonra exup açmaz. yani motor yarımdır. bu sırada da 15 beygir üretiyordur evet.. ama Derbi GPR 125'e 15 beygir deyip bir de üstüne "bence mantıklı olan bu) demek cehalettir. Aprilia rs125 kadar olmasa da Derbi sağlam güç üretir..

Ayrıca üzerinde kafam kadar euro2 bandrolü vardır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
emrah,, erdem arkidişler yafuu bu aerox da exup zımbırtısı varmı ara hızlanmaları manyak ama böyle bişiy varmı..

Allah Allah Amma Muhalefet .

yuh diyorum artık.. 15 beygir deyip kuşa çevirdiniz ya bu makineyi, ne diyeceğimi bilemiyorum.. exup klapesi (amiyane tabirle turbo) bir sigortaya bağlı, sele altında kolayca ulaşılabilen bu sigortayı devre dışı bırakırsanız motor belli bir devirden sonra exup açmaz. yani motor yarımdır. bu sırada da 15 beygir üretiyordur evet.. ama Derbi GPR 125'e 15 beygir deyip bir de üstüne "bence mantıklı olan bu) demek cehalettir. Aprilia rs125 kadar olmasa da Derbi sağlam güç üretir..

Ayrıca üzerinde kafam kadar euro2 bandrolü vardır.

Ok demek Ferco motor'un sitesi güncel değil. 15 BG'yi ben uydurmuyorum, internette gördüm.

Exup konusunu biraz araştırdım. Sistem yüksek devirlerde motorun performansını arttırırken aynı zamanda egzos emisyonunu da arttırıyor. Zaten yaptığı şey egzos yolunu açarak gazların rahat çıkmasını sağlamak. Motor performans egzosu takılmış gibi oluyormuş. Güç üzerinde bu kadar etkili olması ilginç.

emrah,, erdem arkidişler yafuu bu aerox da exup zımbırtısı varmı ara hızlanmaları manyak ama böyle bişiy varmı..

ara hızlanmasının iyi olması sanırım spor şasiyle alakalı. dün Murat diye birisiyle konuşuyordum, mavi aerox kullandığını söyledi. "anam! benim bi arkadaşımda da var, geçen hafta aldı!" dedim. "aa ben de geçen hafta sattım" dedi. acaba ondan mı aldın? =)

diğer arkadaşlara da laf yetiştirmekten yoruldum. tamam 2 zamanlı motorlar yüksek emisyonlu (euro2 onayını nasıl almışsa artık), performansı 4 zamanlılardan düşük, pahalı, su gibi benzin içen beş para etmez aletler.. biz 2t kullanıcıları da çok zengin, şımarık ve biraz da enayi olduğumuz için bu makineleri aldık. keşke vitesli motor kullananlarımız rs125, gpr125 gibi makineler yerine cbr125 alsaydık çok pişmanız.. 2t scooter kullanan arkadaşlar da keşke aerox, bws, runnerSP almak yerine honda bali alsalarmış.. onlar da çok pişman...

ketchup,2 zamanlı bende kullandım harika zevkli motorlar koydugum benzin helal olsun..Ama işte bu motoruna göre değişiyor 2 zamanlı dedinmi Mz'ler birde Yamaha Rx'den başka motor tanımam derbi lafım yok ama 650 cc gibi yakıyor 650 cc gibi kaçmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar