Yeni motorumla ilk gün, bir kaç sorum var

Merhaba arkadaşlar;

Geçtiğimiz günlerde uzun zamandır beklediğim motorumu almış bulunuyorum. Alalı bir kaç gün olmasına rağmen ancak bugün kullanabildim. Aslında hala ülkenin gündemi Soma iken böyle bir konu açmak istemiyorum fakat bir kaç sorun yaşadığım için sizlerle paylaşmam gerekiyor.

İlk olarak sabah motoru çalıştırmak için marşa bastığımda motor bir türlü gaz almadı, çalışmadı. İlk önce bir kaç kez gaz aldı fakat biraz daha gaz verdiğim an stop ediyordu. Yavaş yavaş bos viteste devri yükselttim ve o şekilde tuttum sanırsam motor açıldı biraz ondan sonra stop etmemeye başladı. Bu sorun neden kaynaklanıyor bir fikriniz var mı? Cikleyi açayım dedim ama ciklenin nerde ve nasıl bir şey olduğunu bilmiyordum, sanırım bir kaç şeyle oynadım fotoğraflarda gösterdiğim düğme cikle mi söylerseniz sevinirim.

İkincisi trafikte ışıkta durduğumda birden stop etti ve hiç çalışmadı, ilk önce anlayamadım nedenini kenara çektim marş da basmıyordu, kontağı çevirdiğimde elektrik de gelmiyordu aküyle ilgili bir şey olduğunu farkettim. Ayaktan marşla çalıştırdım, tamirciye gittim sigortası yanmış, 3 TL'ye yenisini taktı. Bu aküden mi kaynaklanıyordur yoksa benim bir hatamdan dolayı mı sigorta yanmıştır ?

Bu arada motorumun markası MOTORAN MT 150 C

Bahsettiğim düğme de bu , çevriliyor üstünde fuel yazıyor, benzinle ilgili bir şey sanırsam. Bir de bugün depoya giren bi arkadaş içerisi benzin kokuyor dedi. Benzini mi döküyor ne oluyor anlamadım.

hayırlı olsun kardeşim

Resimdeki benzin musluğu yanlış bilmiyorsam ok işareti aşağı açık,yukarı yedek,yana doğru kapalı

Jikle gidonun solunda elcik üzerindeki mandaldır motor soğukken kolay çalışsın diye açılır zengin karışım yollanır
sonra kapatmalısın yoksa motor gaz yemez boğulur

Öncelikle hayırlı olsun. Son resimde gözüken üzerinde fuel yazan düğme yakıt anahtarı. Onu kapalı konuma getirirsen motor biraz gittikten sonra stop eder. Genelde uzun süreli duruşlarda yakıtı kesmek için kullanılır. Jikle varsa genelde gidonun çevresinde bir yerde olmalı. Sigorta atabilir, aşırı voltaj gelmiş olabilir burda kullanıcı hatasından olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca motoru kullandıktan sonra kapalı bir yere koyunca egzos gazı vs koku yapabiliyor, normal.

Kardeşim hayırlı uğurlu olsun;

resimdeki benzin musluğu. Aynı fotoda benzin musluğunun oradan bakınca siyah renk çil parmağın yarısı kadar birşey var onu yukarı kaldırınca açık olması gerekir.Sabah ilk çalıştırmada az bir gaz ver ve gazı bırakma çok az ama unutma. Umarım dalga geçmiyorsun.

motor soğukken rölantide gaz vermezsen stop etmesi normaldir.
motor sıcakken o kolu yer değiştir. 3 kademedir. 1. kapalı 2.yarı açık 3.tam açık hangisinde stop ederse o konum açık konumdur.

soğukken o konuma alıp az gazla çalıştır 1-2 dk sonra geri ilk konumuna alabilirsin

Kazasız keyifli sürüşler.

Öncelikle hayırlı olsun. Son resimde gözüken üzerinde fuel yazan düğme yakıt anahtarı. Onu kapalı konuma getirirsen motor biraz gittikten sonra stop eder. Genelde uzun süreli duruşlarda yakıtı kesmek için kullanılır. Jikle varsa genelde gidonun çevresinde bir yerde olmalı. Sigorta atabilir, aşırı voltaj gelmiş olabilir burda kullanıcı hatasından olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca motoru kullandıktan sonra kapalı bir yere koyunca egzos gazı vs koku yapabiliyor, normal.

hayırlı olsun kardeşim

Resimdeki benzin musluğu yanlış bilmiyorsam ok işareti aşağı açık,yukarı yedek,yana doğru kapalı

Jikle gidonun solunda elcik üzerindeki mandaldır motor soğukken kolay çalışsın diye açılır zengin karışım yollanır
sonra kapatmalısın yoksa motor gaz yemez boğulur

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar yarın cikleye bakacağım. Ama marş bastığı halde motor çalıştıktan sonra neden hemen stop ediyordur? Baya bi devri yükseltip bir süre motoru ısıtınca bir daha olmuyor ama ilk çalışırken 10 dakikada çalışıyor :S Bir de benzin musluğunun alt kısmında benzin damlıyordu yani dokunduğumda elime geliyordu daha doğrusu bu normal mi ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:37 ----------

Kardeşim hayırlı uğurlu olsun;

resimdeki benzin musluğu. Aynı fotoda benzin musluğunun oradan bakınca siyah renk çil parmağın yarısı kadar birşey var onu yukarı kaldırınca açık olması gerekir.Sabah ilk çalıştırmada az bir gaz ver ve gazı bırakma çok az ama unutma. Umarım dalga geçmiyorsun.

motor soğukken rölantide gaz vermezsen stop etmesi normaldir.
motor sıcakken o kolu yer değiştir. 3 kademedir. 1. kapalı 2.yarı açık 3.tam açık hangisinde stop ederse o konum açık konumdur.

soğukken o konuma alıp az gazla çalıştır 1-2 dk sonra geri ilk konumuna alabilirsin

Kazasız keyifli sürüşler.

Kardeş zaten sorun gaz verince stop ediyor olması :S Motor çalışıyor, gazı açtığımda stop ediyor anında, çok çok yavaş şekilde devri yükseltmem ve bir süre öyle tutmam gerekiyor.. Bahsettiğin o kolla da oynadım biraz, en aşağıya indirince tuttuğu dili bırakıyor stop ediyor, ben de en üste kaldırdım onu. O kol ne işe yarıyor ?

karburatöre giden hortumu gevsektir yada musluk depoya tam oturmamıstır, olmaması lazım.

rölantisi düşük ise sogukken ilk calıstırmada stop etmesi dogal, biraz ısınınca düzelir.

yada karburatör hava ayarıda ayarsız ise öle yapabilir.

muhtemelen motorunun jıklesi karburatörün üstünde siyah mandal seklinde

iyi bir ustaya yada servisine baktır

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/97268-mondial-150-x-treme-max-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-220.html#post3334420

jıkle ile ilgili baska msj ımdan dan alıntı

Son düzenleme:
karburatöre giden hortumu gevsektir yada musluk depoya tam oturmamıstır, olmaması lazım.

rölantisi düşük ise sogukken ilk calıstırmada stop etmesi dogal, biraz ısınınca düzelir.

yada karburatör hava ayarıda ayarsız ise öle yapabilir.

muhtemelen motorunun jıklesi karburatörün üstünde siyah mandal seklinde

iyi bir ustaya yada servisine baktır

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/97268-mondial-150-x-treme-max-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-220.html#post3334420

jıkle ile ilgili baska msj ımdan dan alıntı

Anladım kardeşim teşekkürler yorum için. Fotoğrafladığın siyah mandalla oynadım bir kaç kez, onun konumu ne olmalı ? Ortada mı durmalı kapalı mı olmalı ?

çok farklı yaklaşacağım olaya - motorun mutlaka bir kitapcığı vardır, kullanım kılavuzu. onu şöyle güzelce bir gözden geçir derim, yoksa eğer, temin et üreticiden veya başka yerden ve mutlaka gözden geçir.

Motorumu yeni aldığımda keşke hemen okusaydım veya bir göz atsaydım diyorum, 5000 km sonra ilk elime almıştım ve baştan alsaydım hiçte fena olmazmış - faydalı bilgiler içeriyor :)

çok farklı yaklaşacağım olaya - motorun mutlaka bir kitapcığı vardır, kullanım kılavuzu. onu şöyle güzelce bir gözden geçir derim, yoksa eğer, temin et üreticiden veya başka yerden ve mutlaka gözden geçir.

Motorumu yeni aldığımda keşke hemen okusaydım veya bir göz atsaydım diyorum, 5000 km sonra ilk elime almıştım ve baştan alsaydım hiçte fena olmazmış - faydalı bilgiler içeriyor :)

Çok mantıklı, hiç aklıma gelmemişti :) Sabah bir gözden geçireyim...

Konu ve konuşulan lar şaka gibi ya. Forza bjk farklı değil haklı ve doğru yaklaşım hocam seninki. Kiytirik bir cihaz bile alsan önce kitapçık okunur. Gerisi hikaye.

Karbüratörün orda bir mandal var motoru ilk çalıştırmada en üst konuma al daha sonra bir kademe aşağıya indir motor ısınınca bir kademe daha aşağıya indir
Benzin kokusu için benzin hortumunu kontrol et
Bu motorda titreşim var mı

Kardeşim Hayırlı uğurlu olsun motosikletin. Kazasız belasız..

Teşekkürler kardeş...

Karbüratörün orda bir mandal var motoru ilk çalıştırmada en üst konuma al daha sonra bir kademe aşağıya indir motor ısınınca bir kademe daha aşağıya indir
Benzin kokusu için benzin hortumunu kontrol et
Bu motorda titreşim var mı

Titreşim çok az var sanırsam. İlk motorum o yüzden karşılaştırma yapamayacağım ama sadece 70'ten sonra aynalarda çok hafif titreme oluyor ama görüşü de etkilemiyor. Yani hiç titreşim sorunuyla karşılaşmadım diyebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar