- Konu Yazar
Merhabalar,
10 yıl öncesine kadar hep 125lik kullanan 20 yaşlarında bir delikanlıydım :mrgreen: Tabi o zamanlar motor için nerde bütçe.
Şimdi aracımı hanıma ve kızıma bırakmam lazım. Benimde hep içimde olan motor sevdam gün yüzüne çıktı tabi. 2. bir arabayı almak çok mantıklı gelmedi. Özellikle işe git gel için sürekli bineceğim için. Haftanın 3 günü işe gidiyorum. Git-gel 90 km. Ayrıca İzmir gibi bir yerde trafikte çok. Toprak yola gireceğim çok bir rota yok. Ayrıca İzmir-İstanbul Ayda 1-2 kere yapıyorumdur.
185 cm ve 90 kg'mım. Çok araştırdım test sürüşlerine gittim. Alacağım motorun 650 cc olması gerektiğine karar verdim. Özel sürüş eğitimi de alacağım. Fakat birkaç sorum var. Eminim tecrübeli olan arkadaşlar zevk alarak cevaplayacaktır.
Cevabınıza göre yetkili bayiye gidip direk alacam.
10 yıl öncesine kadar hep 125lik kullanan 20 yaşlarında bir delikanlıydım :mrgreen: Tabi o zamanlar motor için nerde bütçe.
Şimdi aracımı hanıma ve kızıma bırakmam lazım. Benimde hep içimde olan motor sevdam gün yüzüne çıktı tabi. 2. bir arabayı almak çok mantıklı gelmedi. Özellikle işe git gel için sürekli bineceğim için. Haftanın 3 günü işe gidiyorum. Git-gel 90 km. Ayrıca İzmir gibi bir yerde trafikte çok. Toprak yola gireceğim çok bir rota yok. Ayrıca İzmir-İstanbul Ayda 1-2 kere yapıyorumdur.
185 cm ve 90 kg'mım. Çok araştırdım test sürüşlerine gittim. Alacağım motorun 650 cc olması gerektiğine karar verdim. Özel sürüş eğitimi de alacağım. Fakat birkaç sorum var. Eminim tecrübeli olan arkadaşlar zevk alarak cevaplayacaktır.
- Kawasaki konusunda ne düşünüyorsunuz? Bulunduğum yerde bana 10 dk mesafede yetkili servis var. Uzun yıllar kullanır mıyım?
- Bütçem 400-440 arasında. Ninja 650 çok mantıklı geliyor. Hem sport hem road motor.
- Spor bir görünüm olsun ama yormasın istiyorum. Mutlaka 3 yıla kadar 1000cc bir motora geçeceğimi düşünüyorum.
- Kask, eldiven vs. En iyisi olması içinde 20.000 TL'lik bir bütçe ayırdım. Mutlaka önerilerinize ihtiyacım olacak.
- Motorun bakımları konusunda ne diyorsunuz? Ne kadar sürede zincir temizliği vs gibi işlemler yapmalıyım?
- Kawasaki şuan en çok ilgimi çeken marka özellikle ninja 650. Motoru satmak istesem ve daha üst bir modele geçmek istesem zorlanır mıyım?
- CBR 650 ve yamaha r7 özellikle ninja 650 ile karşılaştırıldığında çok farklı sonuçlar ortaya çıkıyor. Düşünceleriniz nedir?
- Aklıma gelmeyen ama bak şuna dikkat et dediğiniz ne var? Şuan hiçbir şeyim yok. Sıfırdan alacağım herşeyi.
- İzmir sıcak bir memleket. Arabada alıştım aç klimayı, bas gaza. Çok sorun yaşar mıyım? Terleme vs?
- Gözlükte kullanıyorum. Sorun çıkarır mı?
- Kask, eldiven ve ceket hep giyeceğim. pantolon konusunda ne diyorsunuz?
- Rodaj süresi ne kadar?
- Motor için gps takip, disk kilidi vs ne önerirsiniz. Çok kötü bir zamandayız. Hırsızlar pek caydırıcı bişey bulamadım. Üzerine apple tag koymayı düşündüm.
Cevabınıza göre yetkili bayiye gidip direk alacam.