Yemeksepeti kuryeleri 3 gün iş bırakıyor: Talepleri sıralandı

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
paket başı 80 TL'den 120 Tl'ye cıkmış yani %50 bir zam var.

%50 zamma rağmen adamlar aynı parayı alıyorsa demek ki zamanında yemeksepeti neredeyse kazandıgın her 2 bin tl'ye bin tl bonus veriyormuş.

Burada akıllara gelen şu; yemeksepeti kuryeleri verdikleri emek karşılıgı aldıkları paranın değil, emek vermeden aldıkları bonusların peşine düşmüş oluyorlar.

Bunu da kaldırmalarının sebebi muhtemel kurye fazlalıgıdır; bazı saatlerde çoğu firma fazlasıyla bonus vs. veriyor çünkü hem talep fazla oluyor hem de yetişecek kurye bulamıyorlar. Şimdi herkes kurye oldu, eleman eksikliği yaşamıyorlarsa bu saatler için verdikleri bonusun anlamı kalmıyor.

Bu arada 30 pakete aldıkları para geçen sene ile birebir aynı değildir; muhtemel %50 zamdan sonra bonuslar gittiği için bu arkadaşlara bu zam max %30 gibi hissettirmiştir.
bonusların kalkması iyi olmuş emek vermeden falan bonus alınmıyor 10 siparişte atıyorum 100 tl bonus 20 siparişte 250 tl bonus gibi yani yattığın yerden bonus almak diye bi sistem yok attığın pakete göre bonus alıyorsun

yemeksepetini diğer uygulamalardan ayıran özelliği tam zamanlı değil part time kurye uygulaması olmasıydı yani günde 12 saat çalışacak insanlar değil 2. bi iş veya ek gelir olsun diye çalışanlardı ama uygulama gittikçe insanları daha fazla çalıştırmak için bonus sistemine geçti

örneğin günde 10 sipariş götüren kurye sipariş başına 100 tl alıyorsa günde 30 sipariş götürense sipariş başına 120 tl alıyordu

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu ülkede işçi sınıfında sınıf bilinci yok. Eğer olmuş olsaydı daha kuryelere sıra gelmeden zaten çoktaan bu sorunlar biraz düzelmiş olurdu.
Şimdi kuryeler grev yapacakmış, yapsınlar ama daha öncesinde grev yapan diğer işçilerle dayanışmak için ne yapmışlar? Tamam yapmadık bilemedik ama akıllandık bundan sonra yapacağız diyorlarsa ne ala.
Fransa gibi gelişmiş ülkelerde sınıf bilinci de gelişmiş haliyle kamyoncular grev yapsa çiftçiler de onlara destek için Paris'in ortasında meclis önüne gübre döküyorlar yolları kapatıyorlar, ya da bakın yunanistanda çiftçi eylemleri var sınır kapılarını kapattılar. Bizde böyle bir birlik ve bilinç olmayınca her kesin kendi kendine kendi sektöründe bölük börçük bir şeyler yapmaya çalışıyor işe yarar bir sonuç çıkmıyor da haliyle.
Tabi bunda en büyük suçlu da yönetim değil bu sendikaları bir araya getiren disk gibi konfederasyonların kendi iktidarlarını yaratıp arpalık ve feodal beylik haline gelmiş olması.

Bu ülkede işçi sınıfında sınıf bilinci yok. Eğer olmuş olsaydı daha kuryelere sıra gelmeden zaten çoktaan bu sorunlar biraz düzelmiş olurdu.
Şimdi kuryeler grev yapacakmış, yapsınlar ama daha öncesinde grev yapan diğer işçilerle dayanışmak için ne yapmışlar? Tamam yapmadık bilemedik ama akıllandık bundan sonra yapacağız diyorlarsa ne ala.
Fransa gibi gelişmiş ülkelerde sınıf bilinci de gelişmiş haliyle kamyoncular grev yapsa çiftçiler de onlara destek için Paris'in ortasında meclis önüne gübre döküyorlar yolları kapatıyorlar, ya da bakın yunanistanda çiftçi eylemleri var sınır kapılarını kapattılar. Bizde böyle bir birlik ve bilinç olmayınca her kesin kendi kendine kendi sektöründe bölük börçük bir şeyler yapmaya çalışıyor işe yarar bir sonuç çıkmıyor da haliyle.
Tabi bunda en büyük suçlu da yönetim değil bu sendikaları bir araya getiren disk gibi konfederasyonların kendi iktidarlarını yaratıp arpalık ve feodal beylik haline gelmiş olması.
bizdekiler gübre dökmeye kalksa ertesi gün fetöcü diye içeri atarlar. o yüzden kimse cesaret edemiyor :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
bizdekiler gübre dökmeye kalksa ertesi gün fetöcü diye içeri atarlar. o yüzden kimse cesaret edemiyor :)
işte bir sürü parçaya bölünmüş olunca böle oluyor.
finans kapital sınıfını korkutacak bilinçli bir işçi sınıfı yok malesef.

F54

Bakma sen o söylenenlere tarım ve hayvancılıkla uğraşan herkes kazanıyor.

Herkes çalışmadan veya minimum çalışarak geçinmenin derdinde. Hele tarla, hayvancılık işlerine dönüp bakmıyorlar.
osman abi haklısın para kazanmıyorum diyen yalan söylüyor
geçen bi eleman beni eve bırakıyor telefon çaldı alo mami müjde hayvan doğurdu hemde ikiz oo iyi iyi telefonu kapattı
hayrola mami dedim abi hayvan ikiz doğurmuş yarın sabah satsam 100k
yani 1 günlük dana 50000 tl kuzu yapanları hiç saymıyorum o farklı bir boyut zahmeti çok sermaye lazım değil sadece ilgilenmen lazım
hele fındıkçılar ooo benim çok yakın arkadaşlarım var mahsül miktarı büyüdükçe kazanç katlanıyor zor iş evet ama getiri güzel bakmayın ağladıklarına
kimsenin parasında gözüm yok ama ağlayan boşuna ağlıyor kazanmıyorsa yapma diyorum lafı hemen çeviriyor ama kendin de çalışmalısın

Bir kurye olarak ben de bir şeyler söylemek istiyorum...

Bu iş akıl sağlığı yerinde birinin yapabileceği bir iş değil.

Fiziki, zihni, tabii ve beşeri zorluklarla bezenmiş insanın ömrünü kısaltmaya birebir, hiçbir güvencesi olmayan, en önemlisi "meslek" olmayan bir iş.

Bu işi yapanların kazandığı parayı değerlendirirken evvela bunları göz önünde bulundurmak lazım.

İkinci bir konuya gelirsek benim çalıştığım firmada bahşiş, bonus vs. hiçbir yan gelir yok -var da lafta var, bunlardan aylık ek gelirim 2-3 bin tl falan en fazla". Haftalık ortalama 50 saatlik çalışma ile cebime giren para 15bin tl.

15 bin tl'nin 5bin'i vergi ve muhasebe gideri. 2bin tl civarı yeme içme gideri. Bu hesaptan giderseniz ayda cebime kalan para 35 bin tl civarıdır.

Ben hiçbir kurye görmedim ki borç batağında olmasın veya birikmiş vergi, sgk borcu olmasın.

Kazanılan bu paraları kuryeler sanki yastığın altına atıyormuş gibi de bir algı var. Arkadaşlar bu insanların da evi ailesi, kirası faturası var, yaşam mücadelesi var. :)

Herkese hayırlı işler bol kazançlar. Alın teri döken herkes İŞÇİ'dir.

Motosikleti
D400
dün birileri paylaşmış zam öncesi ve sonrası diye.

adam 35 paket atmış 3100 lira, zamdan sonra 3200 lira.

doğru mu bilemedim.

Motosikleti
Ns200 15"
dün birileri paylaşmış zam öncesi ve sonrası diye.

adam 35 paket atmış 3100 lira, zamdan sonra 3200 lira.

doğru mu bilemedim.
Doğrudur, günlük bonusları paket ücretlerine eklediler böyle durum ortaya çıkıyor.

Bana koymaz ama bu işten ev aile geçindiren adam için sıkıntı, Yemeksepeti dümenci firmanın tekidir zaten.

Bende sürekli veririm bahşiş.Hava kötüyken verdiğim siparişte kendimi kötü hissdiyorum.Sorduğum tüm kurye arkadaşlar abi öyle düşünme sipariş vermezseniz biz para kazanamayız diyor.
Bende not kısmına dikkatli gelsin acele etmesin yazıyorum hava kötüyken.Soğursa ısıtırız olmadı.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Lafım zaten kurye arkadaşlara değil, orada biraz anlatamadım haklısın. Ben hemen kendilerine fırsattan istifade pay çıkarmak isteyen, hiçbir çözüm üretmeden aynı kalıpla ajitasyon yapan kesimi eleştirmek istedim ama beceremedim. :ROFLMAO:
Öyle görünüyor 😂

Son düzenleme:
yemeksepeti pahalı zaten, su an en ucuz uygulama migros yemek.

hepsinden %30-40 ucuza geliyor neredeyse.
Oturduğunuz yere bağlı aslında o kupon veya indirim muhabbetleri . Ben Sakarya'da oturuyorum lahmacun 100 120TL arası fiyatı değişiyor ama kuponları osu busuyla yarım kilo köfteyi 200TL 2 orta boy pizzayı 250TL 3 lahmacunu 180TLye söylediğim bile oluyor hepsi yüklü aralarında karşılaştırıp ona göre yemek söylüyorum hava yağmurluysa 10 20TLde bahşiş bırakıyorum gönül isterdi ki daha fazla bırakıyım ama bende öğrenciyim elimden gelen bu .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar