ybr yağ kaçağı

Motosikleti
HONDA CB125F 2018
öncelikle herkese selam,

arkadaşlar benin 2008 ybr125 ,kartelde kılcal 2 çatlak var yağ kaçırıyor sıvı conta filan sürüldü nafile ayrıca üst taraftan sıbopların ordanda yağ kaçırıyor adanada gidebileceğim iyi usta var mı, kartel tamiri konusunda tavsiyeleriniz varsa yazarsanız sevinirim

Kartel'in fiyatını sor. YBR için fazla birşey çıkacağını sanmıyorum. 100 tl civarındaysa değiştir. Çatlağı yapıştırsan bile daha sonradan ilerleyebilir. Hiç değmez yenisini tak.

sanayi ye git kaynak yaptır dökümleirn bile kaynagı yapılıyo yani o malzeme neydense ögren git kaynakcısına 10-20 tutar en fazla

sanayi ye git kaynak yaptır dökümleirn bile kaynagı yapılıyo yani o malzeme neydense ögren git kaynakcısına 10-20 tutar en fazla

pedikte uzay kaynak var.. her şeyi kaynatıyor ... araba blokları motor şanzumanları.. en son biz ybr bloğu kaynattık... üstelik 10-20 liraya....

Motosikleti
HONDA CB125F 2018
kaynattırmak için motoru sökmek gerekiyormuş sökmeden kaynak olur mu

dostum karteri sök sanayide kaynattır. olsun bitsin daha kısa bi çözüm istiyosan fakat uzun ömürlü olmaz olurda ne zaman çıkar belli olmaz, Sunfix her nalburda bulunur,8-9 tl birşeydir. Yeri temizleyip sürmen gerekir geç donar. En iyisi kaynak tabiki

http://img28.imageshack.us/img28/3576/20112010543.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with ImageShack.us

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:56 ----------

Uploaded with ImageShack.us

Az sıkılan tapadan yağ kaçağı, yuvayı çatlatmak yada yalama yapmaktan iyidir diye düşünmekteyim.

Kola şişesinin kapağını kapatır gibi elle sıkıp çok az da anahtarla sıkıştırmak yeterli oluyor.

Az dediğim miktarda 20 derece falan.

Az sıkılan tapadan yağ kaçağı, yuvayı çatlatmak yada yalama yapmaktan iyidir diye düşünmekteyim.

Kola şişesinin kapağını kapatır gibi elle sıkıp çok az da anahtarla sıkıştırmak yeterli oluyor.

Az dediğim miktarda 20 derece falan.

bizim tapayı bir arkadaş kırdı.. motor arkadaşımın dı... yağ tapa contası olmadığından teflon bant sarmış ama baya kalın sarıp takmaya kalkmış..sonuc böyle kırık oluşmuştu...

Yok ben zaten genel olarak yazdım.Sen zaten olayı modifiyeye dökmüşsün tapa falan yalama edecek devrin geçmiş. :

Aslında civata sıkmasını bilen için her seferinde değiştirmeye gerek yok ama el alışkanlığı oluşana kadar bu işleri kendisi yapanlar her yağ değişiminde pulu da değiştirirse iyi olur.
--------------------------

Konu başlığında çatlaklardan bahsedilince aslında aklıma ilk olarak bunların nasıl oluşmuş olabileceği sorusu geldi.Mekan galiba Adana. Sanıyorum yazın çok sıcak havalarda hız denemeleri yapıldı, motor hararet yaptı.Supap kapaklarındaki kaçakların sebebi bu olabilir ama bloktaki çatlaklar bundan olamaz herhalde.Hararet yapmış motora buz gibi kuyu suyunu dayayıp yıkamaları falan lazım.

Yani motorun geçmişinde çok kötü bir kullanım canlandı gözümde.Buna rağmen gidiyor bu motor.

Bence karteri söküp sanayiye götürmek o kadar kolay bir iş değil.Karterin içi dolu.İçindekiler ne olacak? Sonra onlar nasıl toplanacak? Gayet zor bir iş bence. Ben olsam kaçaklar damlatacak boyutta değilse umursamam.Hiçbir şey olmaz. Ha... yer ve vakit sıkıntısı yoksa, elinden iş de geliyorsa sökülsün tabi.Fakat damlamıyorsa yapıştırıcıya bile gerek yok bence.

Motosikleti
HONDA CB125F 2018
evet iyi bildiniz ben adanadan yazıyorum aceba motoru indiren ucuz tamirciler var mı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar