yaws araba kullanıorum tekrardan düşük ccli motora gerek var mı sizce ??

1600 motor araba kullanıorum 600cc lik motor alsam herhangi bir zorluk yaşar mıyım ? :silent::silent:Önceden başlık açmıştım 500 cc alsam olur mu die kusura bakmayın araba aldım...:pale:

Not:Arabada hiçbi keyif yoq ! :pr:(klima tarzı şeler hariç )
:bounce:

103 bg
kw ını bilmiom

Son düzenleme:
Motor güçleri, hacimle değil bg. ve kw'la ölçülür. Bundan da önemlisi, kilogram başına düşen beygir gücüdür, senin yazdığın cc. olayı bir ölçüt değildir yani.

Bunları önce bir kafana not et. Ayrıca önceden otomobil kullanmayı biliyor olmanın iki faydası var; 1-debriyajdı kavrama noktasınıydı bilirsin, öğrenmişsindir 2- Trafik tecrübesi edinmişsindir. Sana katkısı bundan öteye gitmez, motosiklet-otomobil çok farklı şeyler. Bu yüzden soruyu bu şekilde sorarsan alacağın cevaplar da muhtemelen, tatmin edici olmaz...

Dalga denizde olur biliyodum :farao: buralarada vurmaya başladı iyice

İlk yazının altına 103 bg. eklemişsin şimdi motosiklet için, bir de motorun kaç kilo olduğunu da yazıver...
1600cc. dediğin araba kaç beygir kaç kilo onları da düşün...

Şimdi bir hesap daha yap bakalım. Yani bg./ağarlık(Kg.) ne çıkıyor her ikisinde?

Bu hesaptan sonra böyle bir soruyu bir daha sormazsın herhalde. Bu sayede de kimse de dalga geçtiğini düşünmez.

1600cc araba 100hp, 1250kg olsa,

12.5kg'a 1 hp düşer.

175 kiloluk motor, 75 kiloluk sürücü için aynı kilo/HP oranı:

(250/12.5)=20 HP.

Yani, 100HP'lik arabanın ağırlık/güç oranı 20HP'lik (250cc) motora denk.

Motosikleti
cb 125 f
şimdi demek sen tır kullansan direk moto gp de yarışacak kapasitede olucaksın yani :silent:

Dostum, otomobil sürüyor olmak bir avntaj tabii. Ama motosiklet sürmekle pek ilgisi yok bu konunun. Motora sıfırdan başlıyor gibi kabul etmelisin kendini..

ciddi sormadım umarım bu soruyu :)

eğer sorduysan, sana 100-150cc scooter öneririm :)

Dostum şimdi 1600cc arabayı kontrol etmek 6500cc arabyı kontrol etmekten daha rahattır 150cc motoru arabada 1600 cc olarak düşün 600ccide 3000cc araba gibi düşün

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Motosiklet motorlu bisiklet değildir, 2 tekerli arabadır daha ziyade.
Otomobil sürüş tecrübesine sahip olmanın birçok avantajı vardır zaten yukarıda arkadaşlar birkaç tanesine değinmişler.

Lafı hiç uzatmadan söylenecek söz 600cc'nin motorda hiçte küçümsenmeyecek bir özellik olduğudur. Bg tork hiç önemli değil çünkü alakasız saçma sapan bir model olmadığı sürece zaten bu değerler düşük olmaz. Bu nedenle 600cc her halükarda motosiklet üzerinde bence tatmin edici bir olay.

SEnin gibi düşünüp ilk motorunu cbf5oo alan siteden bi arkadaşı hatırlattın kendisi aldıgı gibi bi kaç kere düşüp,motosiklet hayatı başlamadan bitmişti

Arkadaşım araba ile motor aynı sey değil... Düşük CC ile baslaman gerekiyor !

Motosikleti
cb 125 f
SEnin gibi düşünüp ilk motorunu cbf5oo alan siteden bi arkadaşı hatırlattın kendisi aldıgı gibi bi kaç kere düşüp,motosiklet hayatı başlamadan bitmişti

halla halla, hatırlıyo gibiyim sanki ben bu herifi:cherry: selamlar kendisine:king:

Motosikleti
Forza250-cygnusL

halla halla, hatırlıyo gibiyim sanki ben bu herifi:cherry: selamlar kendisine:king:

Daha aldığı günün ertesinde düşmüştü.....Allahtan kendine bişiy olmamıştı... :p İzmirliydi kendisi... Bidaha haber alınamadı.... Bir çok kere kendisini eğitim gezilerine çağırmıştık.............:pr::pr::pr:

bak onceden de yazmıssın kımbilir ne saçmalıklar yazdın bilmiorum ama bu kadar insan sana bişeler anlatmaya çalışmış sen naapmışssın peki!

ısrarla diosun ki benim kafamın içi boş ben bişeden anlamıorum arkadaşlar lutfen benle dalga geçin beni rencide edin gülün bana !

boş işlerle oyalama arkadaşım insanları!!!

Motosikleti
cb 125 f
Daha aldığı günün ertesinde düşmüştü.....Allahtan kendine bişiy olmamıştı... :p İzmirliydi kendisi... Bidaha haber alınamadı.... Bir çok kere kendisini eğitim gezilerine çağırmıştık.............:pr::pr::pr:

aldığı günün ertesinde düştüğü bişey değildi. asıl kazası arabanın buna çarpmasıydı. az kalsın sakat kalıyodu, ayağına platin takıyolardı. zor yırttı. hala izmirli ama motora töbeli. gerçi satamadı motoru hala, sevabına banada vermiyo:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar