Yamaha Zoom Benzin Sorunu

Herkese öncelikle merhaba..

Bende Yamaha Zoom adlı 50cc'lik mobilet var ve motor eski ve bakımsız

Yılda en fazla 10km yapabiliyorum ve 3-4 ay hiç çalışmadığı bile oluyor

Geçenlerde motoru biraz fazla zorladım ve depo yarıya gelince karbiratorden damla damla benzin aktığını fark ettim ve sanayiye götürdüm

Zorlamadan olduğunu söylediler karbiratörü havayla temizlediler sonra problem çıkmadı fakat tekrar benzin kaçırmaya başladı garip olan şudur ki Depo fullken benzin kaçırmıyor depo yarıya düşünce kaçırıyor.. LÜTFEN YARDIM NE YAPMAM GEREK

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kardeşim burda mobi kullanan yoktur ama sana diyeceğim karbörötörü değiştir çünki bendede vardı zamanında 40 tlye 19 19 karböretör al çekisi harika olsun

19 19 50cc yi kaldırmayabilir o farklı silindirlere uygulanıyor.
karbüratörün parçaları ayrı ayrı satılıyorsa tasını değiştir ya da komple karbüratörü değiştir.
15/15 dellorto olması lazım.

karbrötörde çatlak falan olabilir mi?

Komple karbrötörü değiştirsen sorun kalmaz gibi

karburaötör memesi nin oldugu altaki siyah yere bak çatlat varsa odan kaçırabilr ve motor çalısmıyorken bezin muslugunu kapalıda tut bazıları ondanda yapablr bide silindirin orjinal 52 galiba 1515 dellerto karburatör ve 12-52 dişlii işini fazlasıyla görur

öneri:kaçak olan yer muhtemelen contalardan birinden ya da hortumdan. conta/hortum değiştir ya da sıvı conta ile kaçak yapan yeri sıvayabilirsin. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar