Arkadaşlar, internette dönen malezyada R25 lerin geri çağrıldığı haberlerini okuduktan sonra Yamaha Türkiye'ye mail atmıştım.
Gelen cevabı yazıyorum:
Değerli Yamaha Sahibi,
Yamaha'nın ürün kalitesi ve performansının sürekli takibine yönelik politikasının ve bağlılığının bir parçası olarak, sahip olduğunuz motosiklette fabrikanın tespit ettiği bir kusur bulunabileceğini üzülerek bildiriyoruz.
Motorunuzun yağ pompasındaki yağ tahliye valfinin hatalı tasarımından dolayı, yağ basıncının doğru şekilde kontrol edilememesi olasılığı söz konusudur. Böyle bir durumda, dişlilere aşırı miktarda gerilim etki edecektir. En kötü durumda, dişli kırılarak yağ beslemesinin kesilmesine neden olabilir ve bunun sonucunda motorunuz sıkışabilir.
Bu nedenle, en kısa zamanda yetkili Yamaha bayinize müracaat etmenizi ve motosikletinizin şasi numarasını ve güncel kilometre değerini bildirerek, yağ pompasının değiştirilmesi için uygun bir randevu ayarlanmasını sağlamanızı önemle tavsiye ederiz.
Bayi ziyaretiniz için bu mesajın çıktısını alıp yanınızda götürebilirsiniz.Tüm bu işlemler elbette ki ücretsiz olarak yapılacaktır.
Bu geri çağırmanın sebep olabileceği rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Ancak müşterilerimizin ve araçların güvenliğini sağlamak adına yapmak zorunda kaldığımız bu geri çağırma işleminden dolayı bizi anlayışla karşılayacağınıza inanıyoruz.
Sizlerin her zaman güvende olması, tabii görevimizdir.
Saygılarımızla,
Yamaha Motor Türkiye
YAMAHA MOTOR TURKEY
Fatih Mah. Yakacık Cad.
NO:19 Samandıra Sancaktepe
İstanbul / Turkey
Telephone : 0 850 399 07 07
Fax : +90 (0) 216 561 86 10(118)
Website : www.yamaha-motor.com.tr
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------
Pardon arkadaşlar, bir önceki sayfaya baksaymışım sizin çoktan servise gittiğinizi görürmüşüm

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:58 ----------
Bende bugün servise uğradım şaseden baktılar ve kayıt açtılar 7-10 güne çağrılacağımı söylediler.Bu arada elindeki kağıttan (sıkıntılı parçalar işaretli ve açıklamalıydı tam içeriğini göremedim ) resimli olarak yağ pompası dişlisinden kaynaklandığını söyledi.
Plastik parça yüksek devir çevirdiğinde sıyrılıyormuş bu nedenle motor yağlanmadığı için arıza çıkartıyormuş.7000 8000 deviri fazla geçme dedi.Henüz servise uğramayan arkadaşların motoru fazla zorlamamasını tavsiye ederim.
[url]http://i.hizliresim.com/1dWjWY.jpg[/url]
Peki yukarıdaki foto eski parça mı yeni taktıkları parça mı?