Bugün sigorta + ruhsat + ek1 + plaka hepsini hallettim. sigorta ucuz bulamadım çok aradım ama yok. herkes 200 den açıyor kesenin ağzını. aksigortadan 215 TL ye geldi. ek1 formu 25 TL, plaka 15 TL, ruhsat 160 TL toplam 415 TL ye patladı. Beklediğimden yüksek ama napalım yapacak birşey yok.
Debriyağ telin ayarsız değilse eğer Temiz bi kaba yağını boşalt ve süz, bak içinde metal parçacıkları var mı diye? sonra aynı yağı tekrar koyarsın,Benim motora bugün bir boklar oldu. 1. vitesten 2. vitese atamıyorum motoru. O kadar sert çekiyorum ki vites ayaklığı kırılıcak. 1. vitesten 2. vitese çok zor geçiyor. 3'e geçerkende biraz daha kolay ama sesli geçiyor. Neden böyle yapar??
2011 10. ayında bitmiş sigortam kaç tl masraf cıkar yaptırıcamda ?
selam arkadaşlar bu gün yıbrımın motorundan sibob sesi değilde garip bir ses gelmeye başladı fakat bu ses motor bayabi ısındıktan sonra başlıyor çıt çıt diye tiz bir ses sibob olsa sibob şakırtısını az çok bilirim ,sizce ne olabilir ,birde rolent ayarını tam sabitleyemedim motor soğukken yapmıştım bu gün bayabi 30 km devirli kullandım ,duruduğumda gösterge 2 den aşağı düşmedi 1,5 ten yukarı çıkmazdı,sonra hazır motorda sıcakken 1,5 tekrar ayarladım umarım tekrar kendi kendine tekrar rolent bozulmaz,sizlerde motordan gelen o tiz sesten başınıza geldimi ,rolent ayarı konusunda bana neler aktarabilirsiniz bilgi verirseniz sevinirim,motorum 900 kmde yeni olmasından dolayı olabilirmi.
Canını sıkma dostum ybr'ler öyle sesli çalışıyor. Bundan bende nefret ediyorum. Motoru satarsam büyük ihtimal cbf yada apache alıcam. Ybr eski ybr değil. Kendini bozmuş.
o çıt çıt diye tabir ettiğin ses egsozdan geliyor olabilir yeni motorlarda hep yapıyor bunu ısındığında çok egsoz içinden sanki bişeyler kopuyormus gıbı geliyor sesler çıt çıt diye.sonra zamanla düzeliyor.selam arkadaşlar bu gün yıbrımın motorundan sibob sesi değilde garip bir ses gelmeye başladı fakat bu ses motor bayabi ısındıktan sonra başlıyor çıt çıt diye tiz bir ses sibob olsa sibob şakırtısını az çok bilirim ,sizce ne olabilir ,birde rolent ayarını tam sabitleyemedim motor soğukken yapmıştım bu gün bayabi 30 km devirli kullandım ,duruduğumda gösterge 2 den aşağı düşmedi 1,5 ten yukarı çıkmazdı,sonra hazır motorda sıcakken 1,5 tekrar ayarladım umarım tekrar kendi kendine tekrar rolent bozulmaz,sizlerde motordan gelen o tiz sesten başınıza geldimi ,rolent ayarı konusunda bana neler aktarabilirsiniz bilgi verirseniz sevinirim,motorum 900 kmde yeni olmasından dolayı olabilirmi.
Sizdede ne kulak varmış arkadaş ya ben senelerdir biniyorum bu motor sizin gibi böyle ince sesleri duyabilmiş değilim...kontağı kapattıktan sonra eksozdan genleşme sesi gelebilir..Korkulacak bişey yok..Vites olayına gelincede doğru yağ kullanılmışsa viteslerde sorun olmaz şu viteslerede kız gibi basmayın.. Korkmayın içerdeki dişlileri kırmazsınız yada başka bi yeri..
Valla Sedat abi motorun ilk 1.000 bakımı serviste yapılmış içinde ne marka yağ vardır bilmiyorum ama kalın yağ olduğunu biliyorum. Trafikte beni öyle delirtiyorki inip tekmeliyesim geliyor motoru. Ayağım yerinden kopucak ayakkabı yırtıldı vites pedalını çekmekten ama vitesi zorla anca geçirdim. Aksi gibi bugün servise gidicektim sabah aradım randevu aldım. Sonra biraz işlerim vardı çıktım gezdim 50 km felan yaptım. Anasını sattımı motoru tık demedi ya. Vitesler şıkır şıkır olmuş. Dokunca geçiyor. Ulan şerefsiz motor bana gıcıklığınamı yapıyorsun bilmiyorum ki diye söylendim durdum.
Bu arada eski kasa ybr'si olupta memnun olan arkadaş hiç satmasın yazık eder. Gereği yok.
Eski kasa motorumla takas edebilriiz 2008 16 bin km :queen:
Adamın dibi geldin mi lan :cherry: Nasılsın iyi misin naptın yıbırı![]()