Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar bir sorum olacak 3 gönce kirlenen motoru para ile çalışan köpük ve su makinasında ile yıkadım. geçen gün arka frene basınca hafif cızırtı gibi ses yapmaya başladı. Neden olmuş olabilir ? Kendiliğinden geçer mi ? Yapabileceğim bir şey var mı ?

Arkadaşlar bir sorum olacak 3 gönce kirlenen motoru para ile çalışan köpük ve su makinasında ile yıkadım. geçen gün arka frene basınca hafif cızırtı gibi ses yapmaya başladı. Neden olmuş olabilir ? Kendiliğinden geçer mi ? Yapabileceğim bir şey var mı ?

aynısı bendede oluyor büyük ihtimalle fren balatalarına su ve köpek kaçmıştır. Fren ısındıkça buharlaşır merak etme

Bende de oldu ama geçmedi.Balata temizleyici aldım,birde ince zımpara.Arka tekerin söktüm.Balata yüzeyleri zımparalayıp hem balatalara hem kampana yüzeylerini temizleyici sprey sıkıp sildim.Şimdi ses yok.Tavsiye eserim

sa ybr kullanıcılarına bi sorum olacak daha doğrusu biraz tavsiye isteyecem... sadece tekirdağ içinde motor kullandım. bayramda istanbul pendik'e ailemin yanına motorumla gitmeyi düşünüyorum(yani yaklaşık 170 km ) ama biraz tereddütteyim. ybr bi problem çıkartırmı veya yanıma ekipman ne almalıyım. çünkü hiç uzun yola çıkamadım. neler tavsiye edersiniz..
170 km o kadarda uzun bir yol değil gözünde büyütme..lastik tamir köpüğü yedek buji al gel..

Ybr esd'ler için led stop varmı? Eski kasalar için bulabildim ama esd için bulamadım. :silent: :pr:

arkadaşlar nasılız...

yaw akşam vakti gene bi benzin alayım dedim benzinciye yanaştım :)

adam deliği tutturamadı yarım litre benzini

depodan aşağı motosiklete dökmesinmi:)

akşam akşam papazı bulduk dedim:) bez verdi motoru iyice sildim.. parladı motor:)

benzin metal aksama zarar verirmi dostlar..?

Benzin metal aksama zarar vermez. sadece tamamen temizyene kdr sigara vs ile yaklaşma.

yok cnm..zaten baya bi sildim..:) yanlız ilginçtir..benzin motoru muazzam parlatttı.. çok şık oldu motorum:)
heralde litresi 5 tl :) şaka bi yana motorun hareketli parçalarını ( silindir ,karbüratör gömlek vs. ) tamir aşamasında benzin ile temizlerler. Sadece plastik aksama temas ettirmemekte fayda var.

heralde litresi 5 tl :) şaka bi yana motorun hareketli parçalarını ( silindir ,karbüratör gömlek vs. ) tamir aşamasında benzin ile temizlerler. Sadece plastik aksama temas ettirmemekte fayda var.

çok doğru söylüyosun...plastik aksamı yakabilir...

ama hemen sildikten sonra gene bişey olmaz sanırım...

yaw zaten benim bu benzincilerden ktiğim :D kanayan yaram resmen ... birtürlü deliği tuturamayıp akıtıyolardı:) sonunda adam hepden boşalttı:D

artık yanımda bezle gezeceğim:) ama bir taraf dan benzin depomun üstü fena parlıyor:queen:

aklıma gelmişken . forumdan daha önce bir arkadasımızın kucağına benzin dökmüş ve ardından malum bölgesi oldukca yanmış. bilginize.

dökülen benzin parası .

Hangi malum bölge bişi anlamadım :) benzinle ates aynı andamı dökülmüş..

benzın yanmasada dökülürse hassas noktaları acıtabilir. O yanma bu yanma. Ateş yanması değil.

pompacı , arkadaşın kasıklarına dökmüş. pantolonda olsa içini işleyen benzin, köy yumurtalarını haşlamış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar