Arkadaşlar bir sorum olacak 3 gönce kirlenen motoru para ile çalışan köpük ve su makinasında ile yıkadım. geçen gün arka frene basınca hafif cızırtı gibi ses yapmaya başladı. Neden olmuş olabilir ? Kendiliğinden geçer mi ? Yapabileceğim bir şey var mı ?
Bende de oldu ama geçmedi.Balata temizleyici aldım,birde ince zımpara.Arka tekerin söktüm.Balata yüzeyleri zımparalayıp hem balatalara hem kampana yüzeylerini temizleyici sprey sıkıp sildim.Şimdi ses yok.Tavsiye eserimArkadaşlar bir sorum olacak 3 gönce kirlenen motoru para ile çalışan köpük ve su makinasında ile yıkadım. geçen gün arka frene basınca hafif cızırtı gibi ses yapmaya başladı. Neden olmuş olabilir ? Kendiliğinden geçer mi ? Yapabileceğim bir şey var mı ?
170 km o kadarda uzun bir yol değil gözünde büyütme..lastik tamir köpüğü yedek buji al gel..sa ybr kullanıcılarına bi sorum olacak daha doğrusu biraz tavsiye isteyecem... sadece tekirdağ içinde motor kullandım. bayramda istanbul pendik'e ailemin yanına motorumla gitmeyi düşünüyorum(yani yaklaşık 170 km ) ama biraz tereddütteyim. ybr bi problem çıkartırmı veya yanıma ekipman ne almalıyım. çünkü hiç uzun yola çıkamadım. neler tavsiye edersiniz..
Benzin metal aksama zarar vermez. sadece tamamen temizyene kdr sigara vs ile yaklaşma.
heralde litresi 5 tlyok cnm..zaten baya bi sildim..yanlız ilginçtir..benzin motoru muazzam parlatttı.. çok şık oldu motorum
![]()
heralde litresi 5 tlşaka bi yana motorun hareketli parçalarını ( silindir ,karbüratör gömlek vs. ) tamir aşamasında benzin ile temizlerler. Sadece plastik aksama temas ettirmemekte fayda var.