Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hazır hız muhabbeti yapıyorken

valla ben hız için
alt motoru
rektefeye sokdum
yeni piston sekman attırdım diyen bi arkadaşım Var. Motor 140 Görüyor Ben İnanmıyorum Gözümle gördüm Hala inanmıyorum..
Birde Silindir Taşlama Varmış Onu Yapıncada(Sadece silindir taşlama işlemi Yukarıdakıler olmadan )5.vitesde kesiciye girer diyor(İbreyi Devirir) Diğer kullanan arkadaşım..Bunları gerçekten yapıyorlar Motora zararı nedir ?
Bunları yaptırmak Nekadar doğru ? yaklaşık bi 200 lira bunlara gider..Yol açtığı sorunlar(Açarmı Sonuçta orjinallik gidicek) Neler Bilginiz varmı üstadlar ?

hani diyorlar ya performans arttırırsam motor eskir mi. koşarsam ayakkabım eskirmiyle aynı şey aslında. yürümezsen ayakkabın hiç eskimez:mrgreen: kaldırabileceğinden fazlası olursa da yarım saatte bozulur o ayrı ama motor eskir diye yavaş gitmek de bizi bozar:mrgreen:

bu arada hız konusu almış başını gidiyor...

bende size ybr nin km saatinin normalden %4-5 civarında eksik gösterdiğini söyleyeyim o zaman.geçen hafta izmire giderken yolda digital tabelaya rastladım hani şu altından geçerken hızı anında gösterenlerden...benim kadran 90 daydı alet hızınız 85 yavaşlayın ibaresini çaktı direk bana...

vay çakal ybr demek 5km bizi aldatıyosun dedim içimden:)

bu arada hız konusu almış başını gidiyor...

bende size ybr nin km saatinin normalden %4-5 civarında eksik gösterdiğini söyleyeyim o zaman.geçen hafta izmire giderken yolda digital tabelaya rastladım hani şu altından geçerken hızı anında gösterenlerden...benim kadran 90 daydı alet hızınız 85 yavaşlayın ibaresini çaktı direk bana...

vay çakal ybr demek 5km bizi aldatıyosun dedim içimden:)

Belkide o alet yanlış ölçüyordu..Ama eksik diyorsun..aslında fazla göstermiş senin ybr.. Olabilir bu tür ölçmelerde kalibrasyon yapılması lazım söktak söktak ayarları bozulabilir..redüktörlerin..

arkadaşlar piston büyütüp karbüratör ve hava filitresi ile oynayıp değirmen dişlisi ve ön dişliyide değiştirerek 160 gören arkadaşlarım var... fakat ybr 160 km süratte hiç güvenli değil... birde maliyet yakıt ybr için değermi oda atrtışılır... arka fren olumsuzluğuda cabası...

Nasıl gitsin akıl var mantık var..125 cc motor 140-160 km...

Abi orjinal olarak 140 yapmıyorki, Orjinal haliyle en kral 125 görüyor motor Buda Benim motorum Daha Kendim Resimlerini çekemedim Aldığım halide bu şuanda böyle cuma günüde satışını halledicem inş :)

4970.jpg

4998.jpg

5006.jpg

sağol dostum bencede en yakışanı bu ben ikinci el aldım zaten vardı olmasaydı ilk işim bu olucaktı :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar