Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

boşver kardeşim büyüyünce unutrsun:mrgreen::mrgreen: bizim burdada öyle kasaplari durdurmazlar nerde benim gibi full koruma var hooppp motorcu saga çek bakalım derler...:mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:44 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:41 PM ----------

Meraba arkadaşlar.
Motosikletim 9300 km ye geldi.Biraz sorun çıkarmaya başladı.Herhangi bi viteste giderken birden boşa yada bir vites altına atıyor.Bazen ışıkta beklerken boşa attıktan sonra tekrar 1 e atamıyorum.Debriyajı sıkıp bırakınca düzeliyor.Bazende 1 den 2 ye geçmeyip boşta kalıyor.Aragaz verince geçmiyor bu da aynı şekilde debriyajla geçiyor.Kısacası vites kutusu sorunlu.Motorun yağını 2000 km de değiştirirken 4000 de değiştirdim en son değiştirdiğimde.Yağdan dolayı diye düşünüyordum ama değiştirdiğim halde geçmedi.
2. sorunumda kontağı açtıktan sonra kendi kendine kapanıyor.Yani elektrik kesiliyor.Eskiden çok seyrek yapardı şimdi baya sıklaştı.Hatta yoldayken bile elektrik kesilmeye başladı.Bunların sebebi sizce nedir?Kendim yapabileceğim birşey varmı?Ne önerirsiniz?Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler:rendeer:

Ek:Birde düz giderken elimi bıraktığımda gidon hızlı bir şekilde sağa sola sallanıyor.SS motosikletlerin başında gelen bi olay vardı adı tank slapperdi galiba onun gibi oluyor.Bu da sık sık olmuyor ara sıra.

Ellerini biraktiginda saga sola çekmesinin bi sebebi ön amortisörlerinde yamukluk olabilir veya baglanti demiri maşasinda

bikaç bozuk polis yuzunden genelleme yapıyoruz sonra.yaw inanırmısın 14 15 yasında cocuga kuryelık yaptırıyolar hergun.yeri bellı mekanı belli.ona ceza yok ben gezınce 55 le gıtsem ceza neden ama tabi o İŞİNİ YAPIYOR

bikaç bozuk polis yuzunden genelleme yapıyoruz sonra.yaw inanırmısın 14 15 yasında cocuga kuryelık yaptırıyolar hergun.yeri bellı mekanı belli.ona ceza yok ben gezınce 55 le gıtsem ceza neden ama tabi o İŞİNİ YAPIYOR

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

sanırım ayvalıktasın mekan olarak.kışlar nasıl olur çok bilmiyorum sanırım çok soğuk olmaz.10w 50 tam sentetik olduğundan daha dayanıklı olur ama biraz daha pahalı diye biliyorum fiyat olarak.problem çıkarmaz ama ben yinede önümüz kış olduğundan 10w 40 klasik herkesin tercih ettiği motor yağını öneririm.uzun vadede motorunda problem çıkmasın.

abim evet çok çok soğuk yok.örneğin kar bile tutmuyor :)

babam yağ alırken 2 kutu almıştı.şimdi elimde var power 10w 50 yani motorda bir şey olmaz değil mi ? :salut:

arkadaslar baska bı topıte yazdım fakat burdada yazmak ıstedım demin basıma gelen bir olayı.

evimin yakınlardında dolasmaya cıktım.bi virajın sonrasında ekip arabası duruyordu ve bana dur ısareti yaptı[kafamda kask olmasına ragmen].evraklarım tam oldugu ıcın hemen durdum.ıyı gunler vs den sonra a2 ehlıyetın varmı dedı tabı dedım cıkardım.ruhsatıda verdim.

o sırada aramızda sohbet gectı 4 aydır[ehlıyetı aldıgımdan belli] hıc cevırmeye gırmedım nasıl bısey oluyo dıye merak edıyodum tesekkurler gıbısınden :mrgreen:.

herneyse sonra polıs ekıp arabasından plakayı ve ehlıyetı sorgulattıyordu.o sırada dıyer polıs hızlı gıdıyordun ama dedı.bende burda hız lımıtı 50 degılmı ? 50 ıle gıdıyordum zaten bu vıraj da daha fazlası gıdılmez dedım.

o sırada halen ıslemler devam ederken uzun surmesı benı rahatsız ettı ve ' bı sıkıntımı var acaba dedım' yok hatlar yogun kontrol edemıyoruz dedıler herneyse.

bırkac dakika sonra scooterlı bı sucu gectı[2-3 tane su bıdonunu yuklemıs] yanımızdan.allaha emanet kasksız korkmasız basa bas gıdıyordu.dedimki kasksız bınmek suc degılmı ? evet dedı polis.e dedım bu adamı neden durdurmuyosunuz buyuk ıhtımallede ehlıyetı de yoktur. verdıgı cevap sasırtıcıydı...
ADAM İŞİNİ YAPIYOR. ..dedım kı pekı benı neden durdurdunuz o zaman SEN GEZİYODUN. pekı dedım ben kasksız gezıyo olmam bana ceza kescektınız EVET yanıtı geldı...

benım devletımın polısı bu yanıtları verınce bende bısey demedım[kask takmadıgımda arkaya su bıdonu atmak gerek demekkı demek dısında]...BENİM GÜZEL ÜLKEM BE..[ceza yemedım ama haybıye 15 dk bekledım]

Şaşırmadım aynısı izmirde bana olduyg hemde 2 tane cup bildigin prjinal apaci motoru kask yok ayna yok 2sde gectgı onlar durmadı full teshisat cbr125 ve xf650 durduşldu:farao:

ama biyandan da polis haklı...sucuya ceza kesse dukkan sahıbıınn bıyerde tanıdıgı vardır azar yicek.lahmacuncuya ceza kesse onunda tanıdıgı vardır azar yıcek.ama eger ceza kesmezse hem suyu beleş hem kebabı...ne gerek var demi stres yapmaya
ama yolunacak kaz cok pıyasada bızı sahıpsız sanıyolarya durdururlar tabi.

baska bı topıkte okudum gorenler olmustur bı arkadasımızda telefonu calmıs yolda giderken.ekıp arabasını gecınce sagda durmus.polıs yanına gelmıs ve ehlıyet ruhsat sorgulamasından sonra bisiklet yolunu kapattıgı için [duraklama yaparken nasıl oluyorsa -:silent:] 60 lira ceza kesmis...

insan garipsiyor bisiklet yolu ? peki trafikte bısıkletı takan kim ? motoru takan kim ? ceza kesmeye gelınce ıyı bahane oluyor ama...

kesmek zorunda oldugu ceza lımıtını kebapcıdan karsılıyamazsa sucuya ceza kesemezse kıme kesecek ? tabiki bize...arkadaslar motoru ticarı amaclı kullanmıyorsanız otaparkınızda bıle sınyal verin...[butun polısler ıcın gecerlı degıl yazdıklarım cok cok ıyı durustlerıde var.]

slm arkadaşlar bizim evde internet yok bundan sonra.gezi için nasıl ilgi alcam onuda bilmiyorum işte arasıra net cafe ye giderim artık öyle bilgi alırım:)

tel no: 0506 761 90 93

arkadaşlar daha öncede bahsedilmiş bi konu fakat genede sormak istedim ybr citynin ön grenajını bi önceki modelle değiştirmek basitmi orjinalliği bozmadan bu işlem yapılabiliyormu soketler hemen oturuyormu yoksa tesisatı kesip biçmekmi gerekiyor ??

big_10693356_3ho.jpg

geçen pazar iskenderun gezisinde bir motosiklet tamircisinin ybr sinde böyle altsakal vardı . ybr siyahdı ve bu sakaldan birazdaha güzeldi . resim çekemedim. ama konuştum kendisiyle. boyayla 100 lira dedi. ön farı da çıkarmış pejo ninja 103 ün farını takmıştı o da fena olmamıştı

bikepics1029022800ai2.jpg

16521133eck.jpg

sanırım bundandı ama daha güzel görünüyordu fotodakinden

Son düzenleme:
sakal takarsak çantayı elcik korumalarını sökmek lazım :) o motorun soğumasına zararlı değilmi ?

sakal takarsak çantayı elcik korumalarını sökmek lazım :) o motorun soğumasına zararlı değilmi ?

genelde bu tip sakal vs gibi şeyleri yapan arkadaslar sehir içinden dişari çikmadiklari için yüksek sıcaklıklara ulaşmaz motorlari bu yüzden fazla sogumasina gerek yok benim gibi tek marşla 200 km gitmiyolar yani:queen::queen::queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:20 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:17 PM ----------

valla ben sabırsızlıkla mangal gününü bekliyorum :) tek düşüncem hava sartları

Sayili gün ya cabuk gecer... biz ankaraya gidicegimiz günü tam 1 ay önceden kararlaştirmiştik Ankaraya gitik geldikte neredeyse 2. yi gitcez:cherry::cherry:

aradım bulamadım tam tarih saat buluşma yeri verirseniz kütahya'dan gelirim belki işim rastgiderse.

aradım bulamadım tam tarih saat buluşma yeri verirseniz kütahya'dan gelirim belki işim rastgiderse.

kütahyamı........ bende kendime çılğın derdim...2 tane yanmış kanat ve bir kaç ybr delisi için değermi okadar yol...:queen::queen::queen::queen::queen::queen:
sedat sana detayları atar....................

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar