Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

nasıl bir ses geliyor ? benimki 25000.lerde... ses yok :)

25 binde demek:cherry::cherry: Arkadaşlarin bahsettigi ses krank bilyalarin sesidir...Arkadaslar bu sesin ybr ye bi zarari olmaz ama illaki degiştirilse o ses arkadan kalkacaktır ama ben motorumun orjinalligini bozdurmak istemem bu yüzden motor açtirmam derseniz bu şekilde kullanilabilir...Bu sesten dolayi prblem yaşamazsınız....

Zincir sesidir o zincir sesi :mrgreen:

Ben de vakt-i zamanda kraktan ses geliyor diye kendi kendimi yiyordum meğer zincirdenmiş değiştirince kalktı :)
(Zinciri bakmanı öneririm değilse krank rulmanlarındandır)

Selamunaleyküm arkadaşlar, öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum, çömez bir Ybr ci olarak aranıza katılıyorum :) Aleti 10 gün kadar önce aldım, bugün inşallah rodaj sonrası ilk bakımını yaptırıyorum. Gerekli bilgileri sayenizde fazlasıyla edindim. Bazen servise gittiğimde saçma sapan işler çıkarmaya ve para koparmaya çalışıyorlar, ilk motorum ve hiç tecrübem olmadığını biiyorlar. Fakat sayenizde öğrendiğim bilgilerle gerekli cevabı veriyorum apışıp kalıyorlar :D
İki gündür tüm formu baştan sona okumaya çalıştım ama takdir edersinizki biraz zor, artık pes ettim ve son 100 sayfayı okuyabildim.
ilerde sizin yaşamış olduğunuz veya başkalarının aynı problemlerine cevap yazmışlığınız olabilir ama gözüm kesmediğinden hepsine bakamadım. Umarım benzer problemleri tekrar dile getirdiğimde sizi rahatsız etmiş olmam.
Şimdiden hepinize çok çok teşekkür ediyorum. İyiki varsınız. Allah hepinize sağlık ve selamet versin. Kazasız belasız sürüşler diliyoorum.
Saygılarla...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 05:25 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:24 AM ----------

Selamunaleyküm arkadaşlar, öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum, çömez bir Ybr ci olarak aranıza katılıyorum :) Aleti 10 gün kadar önce aldım, bugün inşallah rodaj sonrası ilk bakımını yaptırıyorum. Gerekli bilgileri sayenizde fazlasıyla edindim. Bazen servise gittiğimde saçma sapan işler çıkarmaya ve para koparmaya çalışıyorlar, ilk motorum ve hiç tecrübem olmadığını biiyorlar. Fakat sayenizde öğrendiğim bilgilerle gerekli cevabı veriyorum apışıp kalıyorlar :D
İki gündür tüm formu baştan sona okumaya çalıştım ama takdir edersinizki biraz zor, artık pes ettim ve son 100 sayfayı okuyabildim.
ilerde sizin yaşamış olduğunuz veya başkalarının aynı problemlerine cevap yazmışlığınız olabilir ama gözüm kesmediğinden hepsine bakamadım. Umarım benzer problemleri tekrar dile getirdiğimde sizi rahatsız etmiş olmam.
Şimdiden hepinize çok çok teşekkür ediyorum. İyiki varsınız. Allah hepinize sağlık ve selamet versin. Kazasız belasız sürüşler diliyoorum.
Saygılarla...

Saygılarla....

hoşgeldin foruma.Da hatim etmişsin forumu :):queen:

Saygılarla...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 05:25 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:24 AM ----------

hoş geldin kardeş aynı şeyleri tekrar sormamak için forumda aratabilirsiniz. genellikle bulmak zor olur o zaman çekinmeden sorun. sormakla forum aşınmaz biri cevap verir mutlaka :cherry:
ben de ybr topiğinin yüzde 70'ini falan okumuştum. sonra zamanla oturuyor içinizdeki heyecan ve yavaş yavaş öğreniyorsunuz.
şu da var ki motorunuz ybr ise teknik bilginiz çok fazla olmayacak demektir.
ben ramzey kullanırken neler öğrendim neler tamircilerden :queen:
şimdi sadece rutin işler ve bakımlarla ilgili şeyler.
hayırlı olsun tekrar.

Motosikleti
Pulsar NS400Z
ben tamamını okumuştum forumun :D pişmanda değilim

dün gece rüyamda arkadaşla tvs fabrikasındaydık ne hikmetse artık :D

mavi ybr ye el koyma sürecindeyim :D hehe

Zincir sesidir o zincir sesi :mrgreen:

Ben de vakt-i zamanda kraktan ses geliyor diye kendi kendimi yiyordum meğer zincirdenmiş değiştirince kalktı :)
(Zinciri bakmanı öneririm değilse krank rulmanlarındandır)

Ben zinciri tamamen unuttum yaw:cherry::cherry: 25 bin km zincir degişimi için YEterli bi km....pier gibi 40 bin kullanmayın bi zinciri:queen::queen:

bunu öğrendiğim iyi oldu demek 25 bin km.den snra zincir değişiyor :) arkadaşlara söylerim bende:)

ben 2006 da 0 km almıştım ybr yi krank bilyaları 6000 km arıza çıkartmıştı debriyajda aynı zaman zarfında bitti, motoru sert kullanmaktan kaçınmak gerek çok yüksek devir sürekli red line vites değişiminde bu olay kaçınılmaz oluyor ........

ben zaten 4-5 ay sonra ybr alayım...gözüm gbi bakcam motoruma uzun araştırmalar sonucu ybr.de karar kıldım..başlarda cup motor almayı düşünüyodum ama kuzenimin cup motrunu 1 hafta kullandıktan sonra bıktım en iyisi debriyajlı..yani YBR allah nasip ederse aldığımda 5 binde bile zincir deiştirirm :):) sonra servisteki elemanlar dalga geçer fln :):)

ben zaten 4-5 ay sonra ybr alayım...gözüm gbi bakcam motoruma uzun araştırmalar sonucu ybr.de karar kıldım..başlarda cup motor almayı düşünüyodum ama kuzenimin cup motrunu 1 hafta kullandıktan sonra bıktım en iyisi debriyajlı..yani YBR allah nasip ederse aldığımda 5 binde bile zincir deiştirirm :):) sonra servisteki elemanlar dalga geçer fln :):)

Başka yerde söyleme şiddet uygularlar:queen::queen:

ybr ile yapılabilecek en uzun km yi yapmaya adayım:cherry:

26500 km'yi geçtim

ön arka fren balatası ve kopan bir km teli harici değişen tek bir vida yok henüz.

2000 km bir yağı değişirim

hiç redline görmedim:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar