Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Yeni Ybr de eski ybr gibi çok ısınmasını beklemek zorunda değilsin çok soğuk havada bile 1 dakika beklemeden bile kalkış gerçekleşebiliyor diğer konu ise stop sorunu halledilmiş eski ybr yi satmanın en büyük nedeni sürekli stop etmesiydi tam bakımlı ve 9 binde olduğu halde

Yalnız yeni ybr de konforu bozan bir titreşimde var azda olsa buda gözardı edilmez şahsen ben alıştım artık bu titreşime

Yeni Apache nin güzel yenilikleri var ama şuda varki Yamaha kalitesi çok üst düzeyde Tvs nin kaltesi malesef biraz daha düşük kalıyor yinede karar sizin

Birde Yeni Ybr factor değil Esd diye geçer forumda bu hata çok yapılıyor

teşekkürler.ybr 125 esd alıcam.:p

slm millet nasılsınız....
yaw deyinmeden geçmeyeceğim... hyosung gt250r dün tek marşta çalıştı... hemide marşa baştıktan sonra rolantiye bırak sorun yok.. ybr 3 marşa tam anlamıyla çalıştı.... sabiha gökçen havalimanına yakın olduğundan evimiz bizim oralar dün -2 dereceye kadar düştü... yamaha mühendisleri hiç bunu düşünmüyormu...

Benim Ybr ilk çok soğuk günde rüzgara maruz kaldığı için tek marşda çalışmadı onun dışında tüm marşlarda çalıştı çok şükür

ya benim zincirden ses gelmeye başladı 1 aydır geçmıyor o ses zinciri değiştircem belki geçer tak tak vuruyor ses.birde marşa basıyorum motor çalısmıyor çığlık atar gıbı ses çıkartıyor sadece motor soğukken oluyor,ayak marşını kullanıyorum şu aralar servide götürcem,burdakı tamirciye gosterdım marşa basmıyor ses cıkartıyor dedım usta akünün voltajı düşük dedı normalde 14.000 olması lazımmış benım akünün devri yada voltajı 11.000 deymiş dediğine göre konjektör değişmesi lazımmış :)

Son düzenleme:
hocam m direksiyon yakışmış fethiyeye gelicem haftaya acaba nerden bulabilirim m direksiyon siz nereden aldınız deponun üzerindekı tank pad'de yakışmış bende alıcaktım yamaha yazılı olanını bulamadım sanayide varmıdır acaba ?

uğurcum tank ped üstünde geldi bana ama internetten sipariş edebilirsin veya köprübaşında suzuki var orda olabilir
m direksiyonu arkadaştan aldım kullanamadı o bu direksiyonu çıkarrttı ben kaptım elinden hemen güzel oluyor asfaltta gerçi ama örneğin dağa taşa ormana felan gidersen zor olur bu direksiyon
çalıcada sanayide sami vaar motor tamircisi o da ybr ci onada sorayım sana yazarım gene

arkadaslar ybr icin güzel bir kislik (kar) lastigine ihtiyacim var. tavsiyelerinizi bekliyorum.
tesekkür...

arkadaslar ybr icin güzel bir kislik (kar) lastigine ihtiyacim var. tavsiyelerinizi bekliyorum.
tesekkür...

Pirelli Mandrakaru tavsiye ederim.
Bu lastiğin ebatları YBR için uygun.
Fakat tubeless modeli mevcut değil. Ya da bana hiç denk gelmedi.
Bu yüzden iç lastikli (şambiyelli) olarak kullanmak gerekiyor.

p1050030vs8.jpg

DSC02192Small.jpg

DSC02194Small.jpg

slm arkadaşlar bir sorum olacak benim motor soğukken ilk çalıştırmada ciklesiz çalışmıyor cikle ile çalışıyor ama az ısındıktan sonra problem yok tek marşla çalışıyor kış olmasından dolayı normal midir sizce :(

slm arkadaşlar bir sorum olacak benim motor soğukken ilk çalıştırmada ciklesiz çalışmıyor cikle ile çalışıyor ama az ısındıktan sonra problem yok tek marşla çalışıyor kış olmasından dolayı normal midir sizce :(

Jigle soğuk havalarda motoru ısıtmak için düşünülmüş bir sistem. Soğukta jigle ile çalıştırman çok çok normal. Birçok araçta jigle otomatiktir, gerektiğinde kendi açılır kapanır. Bizim motolarda elle açıp kapatman gerekiyor.

fatih benim ki de aynı sabah jikleyi çekip öyle çalıştırıyorum

fatih benim ki de aynı sabah jikleyi çekip öyle çalıştırıyorum

abi sen yaşıyon mu nerelerdesin :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:14 ----------

Jigle soğuk havalarda motoru ısıtmak için düşünülmüş bir sistem. Soğukta jigle ile çalıştırman çok çok normal. Birçok araçta jigle otomatiktir, gerektiğinde kendi açılır kapanır. Bizim motolarda elle açıp kapatman gerekiyor.

sağolun abi anladım teşekkürler

motoru çalıştırmak...

motoru jikle ile çalıştırmak demişken geçen akşam bir çalıştırayım dedim motoru ve ilk marşta aldı herzamanki gibi.ama erkesi gün öğle vakitlerinde çalıştırayım dedim.glinnnk etti ve yok ayak marşıyla denedim yok vurdurdum yok motoru boğduk galiba.
yahu bir akü bir gecede boşalır mı yahu.
bir de arkadaşlar bu akülerin ömrü varmıdır.ben ikinci el aldım bu yıl 17binde şu anda 30binde.
bakalım şarj ediyorum umarım düzelir.
saygılar...:silent:

Herkese iyi akşamlar.Ben ybr'mi bugün yarın 4000 bakımına götüreceğim.4000 bakımında neler değişiyor neler yapılıyor ve ne kadar fiyat ödeniyor ortalama.Bilen arkadaşlar cevaplarlarsa sevinirim.Cevap yazan herkese Teşekkür ederim.:):)

Herkese iyi akşamlar.Ben ybr'mi bugün yarın 4000 bakımına götüreceğim.4000 bakımında neler değişiyor neler yapılıyor ve ne kadar fiyat ödeniyor ortalama.Bilen arkadaşlar cevaplarlarsa sevinirim.Cevap yazan herkese Teşekkür ederim.:):)

sadece yağ değişiyor fiyatta 30 tl :)

yağ değiştirmek...

aras kardeşim eğer motorun garantisi yok ise yağını ve genel bakımını ben kendin yap derim.o kadar zor bişey değil yeter ki biraz merak ve de biraz da zaman ve de tabi ki biraz da yeteneğin olsun.:cat:

arkadaşlar ybr125'in yağ değişimi de bakımı da 6000 km de bir,siz neden 2000 km de yağ değiştiriyorsunuz? motorunuzu çok ağır şartlardamı kullanıyorsunuz? çokmu zorluyorsunuz ? çok toz toprak stabilize yollara mı giriyorsunuz? aşırı yüklü mü kullanıyorsunuz ? kullanım klavuzunuzu iyice incelemenizi tavsiye ederim.ybr gibi bir motorda 2000 km de değişen yağa da verilen paralara da yazık...

Yağ ı 2 bin km de değiştirmek gerçekten erkenmiş servis yağı kaba boşaltırken Yamalube hala sarımsı renkteydi demekki 3 bin ve üstü km kullanılabilinir cub motor olsa 2 bin de olurdu ama Ybr de gerçekten erken

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar