Rodaj
serkani' Alıntı:
hvarol, bahsettiğin yanlışları ilk 74 km de yaptım.o da cahillikten.şimdi kesinlikle 4000d/d nın üzerine çıkmıyorum.peki bu 7000 ve 9000d/d macerası makinaya bir zarar vermiş midir acaba.bi arkadaş ileride sekman ya da sipoplardan ses gelir dedi.cidden böyle birşey olur mu dersiniz? inşAllah olmaz.canım çok sıkkın zaten.moralim bozuk.kendime dünyada kızdığım herkesten daha çok kızdım! bana birileri bişeyler söylesin,açıklama yapsın arkadaşlar..
Arkadaşlar,
rodaj sırasında yüksek devirlere çıkmak motora zarar verir, ancak siz bunu
şimdi hissetmezsiniz. Tabi ki hiçbir şey olmamış gibi kullanmaya devam edersiniz. Ama bazı parçaları kısa sürede aşınır, yani motorunuzun ömrü kısa olur. Rodajı iyi yapılmamış bir motosikleti ben şahsen ikinci el olarak almak istemem, çünkü bir süre sonra masraf çıkartır.
Size önerim, 1000 km yapıncaya kadar biraz sabredin, düşük devirlerde kullanın. Böylelikle motorunuzun ömrünü uzatırsınız, satarken daha iyi bir fiyata satabilirsiniz.
I3luee' Alıntı:
arkadaşlar ybr alacağım gecen bi sordumda yeniden sorıyım dedım ben viteslı motora pek alıskın deılım bı sakıncası olurmu ybr de orenebılırmıyım yanı sorun cıkarmaz dimi?
Ben de aynı endişeyi yaşıyordum. Yıllarca otomobil kullandıktan sonra, yaa bu motorcular hangi viteste olduklarını nereden biliyor, nasıl vites küçültüyorlar, falan diye düşünüyordum. Ama bir kere denedikten sonra kolay olduğunu anladım. Motora ilk binişimde de hiçbir sorun yaşamadan vites küçültüp büyütmeyi başardım.
Otomobil deneyimin varsa, hiç sorun olmayacaktır. Sadece birçok motorda vites göstergesinin olmaması ilk başlarda benim için sorun oldu. Kaçıncı viteste olduğumu bilmediğim için üçten ikiye alayım derken, vitesi boşa aldığım için sorun yaşadım. Ancak, birkaç gün içinde buna da alıştım.
Eğer daha büyük bir motosiklet kullanmayı düşünüyorsan, kesinlikle vitesli bir motor tercih etmelisin.