Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

fakir ama gururlu' Alıntı:
lastik konusunda bu başlıkta zamanında çok dert yakınmıştım ama zaman geçtikçe kayma sorununun tamamen lastikten kaynaklanmadığını farkettim. asıl sorun kullanım hatasından kaynaklanıyor. ıslak zeminde lastiklerden kuru zemindeki gibi davranmasını belkiyoruz ama böyle bişey mümkün değil. daha yavaş ve freni daha dikkatli kullanırsanız sorun ortadan kalkacaktır. hangi lastiği takarsanız takın ıslak zeminde muhakkakki kayacak. yinede değiştirmek istiyorsanız geçmiş sayfalarda bolca fiyat, marka, model bilgisi mevcut.

önceden sadece durmak için arka freni kullanırdım.Ön fren ile beraber kullanınca daha iyi frenleme yapıyor

EMO

serkani' Alıntı:
emo bilgi ve tavsiyelerin için teşekkür ederim:cat: benim gri de bu cumartesi gelecek diye bekliyorum:) bir de antalya derken nereden antalyaya gidiyor ki_?

istanbul yada çanakkale sanırım..:) bende ufaktan yol denemeleri yapmak istiyorum..programlarım var kısmetse bi ara ayvalık filan yapcam ybr'm le bounce: gerçi oda uzun yol sayılmaz ama.yoldur nihayetinde..:p 270 km filan sanırm...:silent:

birde arkadaşlar uzun yol filan yaparken olmassa olmaz bulundurmam gereken malzemeler nelerdir? belki bilmediğimiz eksik bi ekipmanımız vardır..:mrgreen: deneyimli arkadaşlar??

Kapalı bir kask,1 depo benzin :queen:
İç lastik,pompa,yedek buji zaten geriye bişeyde kalmıyor :mrgreen:

herkese selam,
forumda yeniyim.ama pazartesiden beri bu topici okuyorum anca bitti:)
bende haftaya alıyorum bir tane.gerçi ikinci el ama olsun.
ben Bandırma da oturuyorum.burada bayisi olan Ayna isimli bir yer var.oraya sordum sıfırına 3.375 YTL dediler.plaka ve ruhsat dahil.1.000 YTl peşin gerisi taksitle 3.700 YTL fiyat verdiler.valla ben buna ulaşamıyorum.bana bir beden büyük geliyor.:salut:
6000 km de 2005 model alıyorum.1.150 YTL peşin gerisi 5 ay 200.toplam 2150 ye.haftaya teslim alıcam peşinatı verip.umarım iyi olur benim için.
gerçi bende bir peugeot panter vardı ama artık MOTOSİKLETE binmenin vakti geldi.bu topic benim çok işime yaradı.bir çok şey öğrendim.hepinize tşk.
alınca fotoları göndericem.
bide şu kaska bakarmısınız nasıl,iş görür mü?
http://www.otmmotor.com/motor/main/product_detail.asp?pro_ID=281&sub_cat_ID=22&cat_ID=3
peşin fiyatına taksit imkanı var da ondan aczip geldi bana

hepinize kazasız sürüşler.

EMO

maitan' Alıntı:
herkese selam,
forumda yeniyim.ama pazartesiden beri bu topici okuyorum anca bitti:)
bende haftaya alıyorum bir tane.gerçi ikinci el ama olsun.
ben Bandırma da oturuyorum.burada bayisi olan Ayna isimli bir yer var.oraya sordum sıfırına 3.375 YTL dediler.plaka ve ruhsat dahil.1.000 YTl peşin gerisi taksitle 3.700 YTL fiyat verdiler.valla ben buna ulaşamıyorum.bana bir beden büyük geliyor.:salut:
6000 km de 2005 model alıyorum.1.150 YTL peşin gerisi 5 ay 200.toplam 2150 ye.haftaya teslim alıcam peşinatı verip.umarım iyi olur benim için.
gerçi bende bir peugeot panter vardı ama artık MOTOSİKLETE binmenin vakti geldi.bu topic benim çok işime yaradı.bir çok şey öğrendim.hepinize tşk.
alınca fotoları göndericem.
bide şu kaska bakarmısınız nasıl,iş görür mü?
http://www.otmmotor.com/motor/main/product_detail.asp?pro_ID=281&sub_cat_ID=22&cat_ID=3
peşin fiyatına taksit imkanı var da ondan aczip geldi bana

hepinize kazasız sürüşler.

motorsikletin hayırlı olsun kardeşim.ancak kask ı yetersiz buldum.sağlığın için markası güvenilir bir kask kullanmanı öneririm sağlığını düşünen bir dost olarak. kask çok önemli nasıl yamaha gibi güvenilir bir motorsiklet kulannıyosan (airoh,nolan,cox,laser) gibi firmaların kasklarını öneririm.fiyatları yüksek ama kaza anında hayatını kurtarır.:cat: kask ın görevide budur zaten:wiinkk:

EMO sağolasın:rendeer: .beni de kandıran taksit imkanı oldu zaten.ama dediğin gibi kaliteli kullanılmalı.kask en önemli şey.peki saydığın markalarada taksikli satış yapan link var mı?varsa verirsen sevinirim.aradım ancak hep peşin hep peşin.:salut:

maitan' Alıntı:
EMO sağolasın:rendeer: .beni de kandıran taksit imkanı oldu zaten.ama dediğin gibi kaliteli kullanılmalı.kask en önemli şey.peki saydığın markalarada taksikli satış yapan link var mı?varsa verirsen sevinirim.aradım ancak hep peşin hep peşin.:salut:

Merhaba,

İstanbul'da hemen hemen bütün firmalar taksit yapıyor. Eğer İstanbul ya da başka bir ilden alacaksan; telefon, internet gibi alışveriş yollarını önermem. Çünkü kaskı denemen lazım. Her markanın ölçüleri birbirlerini tutmuyor.

Ben Özen Motor'dan daha YBR'mi almadan 8 taksitle Shoei Snycrotech II almıştım.

Motoru 2. el aldım diye üzülme, 2005 model temiz de kullanıldıysa sıfırdan farksızdır.

Selamlar.

Haydar Varol
YBR'06 GRİ
34 DY 7666

EMO

maitan' Alıntı:

dostum hvarol kardeşim haklı.Bencede kesinlikle bir bayiye gidip deneyip beğendikten sonra al.farklı markaların ölçüleri değişebilio.Kredi kartına taksit yaparlar merak etme.bende cox un mono K modeli var gayet güzel bir kask.fiyatıda diğer firmalara göre daha uygun sanırm.İtalyan markası..125 euro civarıydı sanırm..www.cox-helm.com modellere bakabilrsin.ama kesinlikle gidip deneyerek bir bayiden al:wiinkk:

EMO haklısın mono k modeli gayet güzel görünüyor.bi gidip denemeli ama bulunduğum yerde (Bandırma) satışını yapan var mı benim önce bunu araştırmam gerekiyor.
hvarol ilgine tşk.
ne yapalım daha sonra artıok sıfır motora binmek.sağlık olsun.:cherry:
Shoei Snycrotech II güzel görünüyor ama onuda denemek lazım.
offf,offf,
keseye ve kendime uygun motor bulduk dedik bu sefer kask çıktı başımıza.:queen:

arkadaşlar 1 aydır aranızda yoktum herkese selamlar saros körfezine gittim istanbuldan oradaydım.Motor 700 km de toplam 0 yaktı :mrgreen: babam sağolsun attık transporterin arkasına ööle yani.

Arkadaşlar motyorum artık 3000 km de baya sayfa kaçırmışım okudum telafi ettim.Ben geçengün işe giderken otobanda öyle abartı bir yokuş olmayan yerde 130 u gördüm bende inanamadım..Ama acelemde vardı motorun üstündede yattım yavaş yavaş çıktı 120 deyken vay bee dedim la bi baktım 130 a gidio dedim şimdi kime anlatsam inanmaz:p

Birkaç sorum olacak benden daha fazla kullanan arkadaşlara 3. viteste filan durduğumda başka arkadaşın dediği gibi 1 e alamıoorum genelde neden oluyor bu acaba.???Motorumuz ıslak zeminde kayıyor bildiğizüzre bende her ıslk emine girdiğimde arka freni bi denerim
Geçin gün şerit halinde ıslak yere girdim hızım allahtan 15 filandı arkayı bi sıktım motor gitti gidecek altımdan zar zor toparladım bide baktımki arkada arabalar bile kayıyor yağ yada mazottu yerdeki...

Son düzenleme:
shadowofspirit' Alıntı:
Birkaç sorum olacak benden daha fazla kullanan arkadaşlara 3. viteste filan durduğumda başka arkadaşın dediği gibi 1 e alamıoorum genelde neden oluyor bu acaba.???
bildiğiniz gibi motor yağı aynı zamanda şanzımanı da yağlıyor. muhtemelen mobil kullanıyorsunuz. aynı özellikte farklı bir marka motor yağı deneyin bende işe yaramıştı. birde en önemlisi motosiklet hala hareket halindeyken 1e geçirin. durduktan sonra geçirmek zor olur. yinede mecburen yüksek viteste durduysanız debriyajı kavrama noktasına kadar bırakın sonra tekrar sıkın geçecektir. yinede geçmezse bu hareketi bikaç kere daha tekrarlayın. yinede geçmiyosa atın o motoru artık:p

İnsane kardes merhaba benım arka lastıgım dublex duro marka ıdı.
Ön lastıgıde dublex yaptırdım ancak pırellı taktırdım duro bulamadıgım ıcın
acaba metzeler dekı gıbı bır olay varmı pırellıdede konu hakkında
bılgın varmı acaba??Yardımcı olursan sevınırım...

Arkıadaşlar benim motorum 2005 11. ayda alındı başkasından aldım yani 2006 model bende şu tv lerde filan bağırıyorlar ödeyecekmiyim vergi yoksa 1 sene doluncamı veriliyor.

shadowofspirit' Alıntı:
Arkıadaşlar benim motorum 2005 11. ayda alındı başkasından aldım yani 2006 model bende şu tv lerde filan bağırıyorlar ödeyecekmiyim vergi yoksa 1 sene doluncamı veriliyor.
Hangi vergiden bahsettiğini tam anlayamadım ama MTV (motorlu taşıtlar vergisi) den bahsediyorsan buradan borcu olup olmadığını kontrol edebilirsin. doldurman gereken bilgiler ruhsatında mevcut.

çalıştırma

degerli arkadaşlar 40 derecede bile benim ybr jikle istiyor sizde de böyle bir durum var mı? kısa bir süre sonra da jikle yi kapatabiliyorum. ben sadece 400 km deyim. herkese selam.

copycat' Alıntı:
degerli arkadaşlar 40 derecede bile benim ybr jikle istiyor sizde de böyle bir durum var mı? kısa bir süre sonra da jikle yi kapatabiliyorum. ben sadece 400 km deyim. herkese selam.
benimki mayıs ayından beri jikle istemiyor. jiklenin yerini unuttum desem yeridir. nekadar uzun süre binmesemde ilk çalıştırmamda jiklesiz çalışıyor. motorunun rölanti ayarı düşük olabilir.

shadowofspirit' Alıntı:
galiba avatardaki motor senin dediğine göre 2005 model ve siyah diyorsun.sanki 2004 model gri ybr nin 2005 model kafa grenajlısı gibi duruyor yoksa yanlışmı görüyorum:silent:

selamlar

abiler benim bir mondial im vardı sattım kurtuldum şimdi ybr almayı düşünüyorum ne yapım alıyımmı sizce bu arada ehliyetide aldım zaten:)

mondialden sonra ybr baya iyi gelir.alıp denemiş olursun.motor yolda çok rahat.mercedese binmiş gibi :mrgreen:

sonix' Alıntı:
galiba avatardaki motor senin dediğine göre 2005 model ve siyah diyorsun.sanki 2004 model gri ybr nin 2005 model kafa grenajlısı gibi duruyor yoksa yanlışmı görüyorum:silent:
depo kılıfı var. kafa grenajı yok gibi görüyorum bende.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar