selam arkadaşlar foruma yeni üye oldum daha önce honda cbf 150 kullandım sattım şimdi ekonomik olarak ybr125esd alacam sanırım size sormak istediğim motorun rampadaki çekiş gücü 2 kişi çekiyormu 125 cc olduğundan dolayı ayrıca maksimum kaç kiloğram çeker rampalı yollarda bu konuda deneyimli ybr kullanıcılarından fikir almak istiyorum teşekkürler
125cc bi motor sonuçta, 'yokuşta çok iyi çeker diyene de inanma, çekmez' diyene de inanma. Neden mi,
Yokuş dediğin nekadar dik, 2 kişi dediğin kaç kilosunuz,
bunlar çok değişken kavramlar,
sendeki cbf'den kötü olmaz bunu bil yeter.
Sıfır al, rodajını itinalı yap, orjinalini bozma,
en kral ybrye sen binersin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:14 ----------
Selam arkadaşlar:.
Motor ilk kullanımda bir defa çalıştı fakat sonradan çalışmadı.Marş motoru kısa bir süre döndükten sonra taramalı tüfek sesi(???

) geldi ve çalışmadı motor.Ayak marşı ile denedim yine çalışmadı.Daha sonra vurdurma ile çalıştı motor.Sizce bunu neden yapmış olabilir ?
Tüfek sesi gibi dediğin şey akünün zayıf olmasından kaynaklanıyor,soğuk havalarda yapar böyle, marş tam basmıyor.
Ayak marşı ile çalıştırmayı dene çalışmazsa kontağı kapat 2-3saniye bekle aç tekrar, yine ayak marşı dene,
çalışması gerekir. Yine çalışmıyorsa servise götür subap ayarı bozuktur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:21 ----------
Arka amortisörden rahatsız olan var mı? 1. kademe kullanıyordum tüm tümsekleri hissdince 2. akdemeye aldım.Arada bir fark hissedemeyince 4.kademeye aldım fakat yine de aynı gibi bir fark yok sanki. MOtorum 10.000km 'de. Arka amortisörler özellikle artçılı sürüşte yoldaki çıkıntılarda sanki altı tak tuk vuruyormuş gibi oluyor,tabiki vuran bir yer yok fakat işlevsiz gibi geldi.Bajaj Discover'ın arka amortisörleri süperdi hatta birkere cbf 150 denemiştim o bile daha iyi geldi.Siz de de Ybr kullanırken arka amortisörlerden rahatsızlık hissettiğiniz oluyor mu?
Senin amortisörler patlaktır belki, bende olmuyor öyle rahatsızlıklar.
1den 5e kadar sertlik ayarı var, onu istediğin gibi ayarla, 2 kişide mutlaka 5e getir.2 kişi çok ağırsanız tümseklerden, bozuk yerlerden biraz daha yavaş geç,
çok ağır biri binerse hızlı geçersem tümsekden vurma sesi benim motorda da olabiliyor,