Yamaha Yamaha XT660Z Tenere

Selamlar, geçen gün motorun sağ taraftaki yolcu ayak pegi kırıldı. Arka fren pedalının ucu da kırılmış ve kaynak yaptırılmıştı motoru aldığımda. Fren pedalının ucu daha sonra tekrar yamuldu. Yani hem kaynaklı hem de yamuk pek güven vermiyor. Bunları nasıl halledebilirim ? İki parça da internette yok. Orijinallerini mi sipariş ettirmeliyim yoksa pegi de mi kaynaklattırayım. Arka fren pedalı yakın zamana kadar Yamaha Baydar'ın sitesinde vardı 280 TL fiyatıyla. Daha ucuz yollu bir çözümü olan var mı ? Teşekkürler.

F54

bence alternatif/muadil birşeyler uydrulur o 15 cm demir parçsı 300 tl etmez (arka fren pedalı)
ben bi defasında gizli buzlanma da öyle bi düştüm ki motor komple yerden kesildi yağmurluklar paramparça o pedal gene de kaynak olacak şekilde kırılmadı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tenere araştırırken topiğe denk geldim ve almaktan Vazgeçtim. Aslında 2 motorum var, hobi için 97 vmax1200 ve günlük kullanım için (yazın) 2017 africa twin dct. Malum africa çok fiyatlandı nakite dökmek istiyorum, vmax tanda hevesimi aldım. İkisini satıp daha ucuz bir enduro düşünüyorum. Vstrom 650 versys 650 ya da tenere uygun olabilir. F 650m olmuştu, transalp vs istemiyorum. Herneyse, malum sitede ilanlara baktım 42 tencere 660z var, uzun süredir piyasasda olan bir motor için az, burda da topik durmuş belki başka yerde devam ediyor ama nette aratınca burası en üstte. Forumu sayfa atlayarak inceledim, motorun fazla amacına hizmet eden, fazla fonksiyonel olan ama çokta albenili olmayan gönle taht kuramayan bir model olduğu izlenimine kapıldım. 35 yıllık motorculuğumda hep şunu gördüm, bir motor asfaltta da iyiyse sahibini bağlıyor arazi ağırlıklıysa çabuk bıktırıyor. Tenere tamda öyle bir motor. Eşek ya da katır gibi. İşçiman ok, ama o kadar. İnsana kendini beyaz ata sahip prens gibi hissettirmiyor. Havalı, yakışıklı, hızlı, sesli değil, ağız sulandırmıyor vs. Oysa niye biniyoruzki bu aletlere. Dağa çıkacaksam çamur istiyorsan kros alırım, tura gideceksem 200 ü geçebilen 3 lü çantayı takınca altında kaybolmayacak titreşimsiz daha büyük bir motor, hız yapacaksam 4 silindir, hava atacaksam cruiser alırım. Nacizane fikrim bu. Vstrom ve versys uzun yol, hız ve konfor anlamında çok daha mantıklı geliyor şuan.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:41 ----------

Hazır yazmışken africa görüşümü de iliştireyim. 10 numara makine , kimi dct yi sevmesede ben aşırı memnunum. Ama arazisi yok. Aslında var ama ağır, ve illaki arazi için lastik istiyor. Üzerindeki lastik çamurda anlamsız. Tek şikayet sele sertliği. Yakıt vs çok iyi. Ben test amaçlı denediğimde 3.9 ortalama yakaladım. Normalde 110 km hızla 4.2 4.3 yapabiliyor. Şehir içi 6-6.5 arası sakin kullanım.

Son düzenleme:
Selamlar, arkadaşlar geçen aküyü değiştirdim ancak kontağı açınca far yanmıyor. Normalde far yanıyor değil mi motoru çalıştırmadan sadece kontağı açınca ? Akünün şarjı mı tam olmadı nedir ?

Motosikleti
SYM Symphony ST200, TVS Jupiter110
Selamlar, arkadaşlar geçen aküyü değiştirdim ancak kontağı açınca far yanmıyor. Normalde far yanıyor değil mi motoru çalıştırmadan sadece kontağı açınca ? Akünün şarjı mı tam olmadı nedir ?

Selamlar.

XT660Z'nin kontağını açtığınızda far kapalıdır, motor çalıştıktan hemen sonra devreye giriyor. Motorun ilk çalışma anında enerjinin tamamını ilk hareketi veren elektrik motoruna aktarmakta. Aynı sistem yakın mesafe için kullandığım YBR125ESD'de de bulunmakta. Akünün yıpranmasına mümkün olduğunca engel olan bir sistem.

Teşekkürler ancak motor çalışır durumdayken motoru durdurunca far sönmüyor. Motoru çalıştırmadan kontağı açarsam sadece farın yanlarındaki iki küçük ampül yanıyor.

arkadaşlar bu motosiklet kaç Kw? yeni yasaya göre A2 ehliyetim var 35 Kw ye kadar motor kullanabiliyorum bu motoru kullanabilir miyim merak ediyorum

Arkadaşlar 2017 model 25bin km de Crf250Rally motorum var ve 2 kişi bindiğim için bir adet Tenere edinmeyi düşünüyorum. Bu sebeple önceliğim takas ve sahibinden üzerinden bir adet 2009 model 151bin km de bir Tenere var acaba bu km çok mu motor için ? Bana masraf çıkartabilir mi ?

Merhaba arkadaşlar Tenere'mi satmaya karar verdim ilgilenen olursa 3. sahibinden çok temiz 2009 model 55 bin kmde (ilk iki sahibi tanıdık ilk sahibi yamaha bayisi motosiklet ustası.) Aklınıza gelebilecek en küçük aksesuarına kadar var. Düşünen olursa forumdan birilerinin almasına mutlu olurum. Tekeriniz düz bassın.

Merhaba değerli tenere kullanıcıları maalesef motorum ile ciddi bir kaza yaptım motor pert oldu aksesuarlar elimde kaldı. Düşünen olursa Uygun fiyata vereceğim herşeyi.
Orijinal 3 lu çanta seti ve bağlantı demirleri
Orijinal orta sehpa
30 Bin km kadar kullanılmış kn hava filtresi 1 milyon ömrü var diyorlar.
Daytona elcik ısıtmalar
Orijinal ekcikler ve gidon barları
Koruma demirine takılan 2 adet deri çanta
Msttech stop lambası ve modülü. Msttech sis farı modülü (farlar kazada gitmiş)
Gidon yükseltme aparatı
Orijinal rüzgar siperliği hiç kullanılmamış.
İrtibat için 553 593 77 18 den ulaşabilirsiniz.

Merhaba değerli tenere kullanıcıları maalesef motorum ile ciddi bir kaza yaptım motor pert oldu aksesuarlar elimde kaldı. Düşünen olursa Uygun fiyata vereceğim herşeyi.
Orijinal 3 lu çanta seti ve bağlantı demirleri
Orijinal orta sehpa
30 Bin km kadar kullanılmış kn hava filtresi 1 milyon ömrü var diyorlar.
Daytona elcik ısıtmalar
Orijinal ekcikler ve gidon barları
Koruma demirine takılan 2 adet deri çanta
Msttech stop lambası ve modülü. Msttech sis farı modülü (farlar kazada gitmiş)
Gidon yükseltme aparatı
Orijinal rüzgar siperliği hiç kullanılmamış.
İrtibat için 553 593 77 18 den ulaşabilirsiniz.

Çok geçmiş olsun sizde bir şey var mı ?

Teşekkür ederim. Kalça da 6 parça kırık sol el bilek 8 parça sağ bacak tibia midial plato parçalı kırık gene. Bunlar dışında bir sürü dikiş kazayı 23 temmuzda yaptım ekipman olarak Schubert C3 kask LS2 Laguna mont sağlam bir eldiven kullanıyordum üniversite kampüsü içerisinde 60 ile giderken tali yoldan aniden önüme çıkan bir araca yandan çarptım. Bunları anlatmamin sebebi lütfen çok dikkatli olun 1 aydır sırt üstü yatmak dışında hiçbir şey yapamıyorum ve uzun bir süre daha böyle geçecek. Umarım başka hiçbir motor sevdalısı bunları yaşamaz.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Teşekkür ederim. Kalça da 6 parça kırık sol el bilek 8 parça sağ bacak tibia midial plato parçalı kırık gene. Bunlar dışında bir sürü dikiş kazayı 23 temmuzda yaptım ekipman olarak Schubert C3 kask LS2 Laguna mont sağlam bir eldiven kullanıyordum üniversite kampüsü içerisinde 60 ile giderken tali yoldan aniden önüme çıkan bir araca yandan çarptım. Bunları anlatmamin sebebi lütfen çok dikkatli olun 1 aydır sırt üstü yatmak dışında hiçbir şey yapamıyorum ve uzun bir süre daha böyle geçecek. Umarım başka hiçbir motor sevdalısı bunları yaşamaz.

Çok gelmiş olsun, acil şifalar.

Acil şifalar çok üzüldüm. :salut::salut: Allah beterinden korusun.

F54

çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşip yollara dönersiz
bu arada size çarpan da umarım cezasını çeker (düşük ihtimal)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tenere kullanıcıları merhaba :) bu sayfa çok hareketsizmiş motorunu satmayı düşünen veya çevresinde satmayı düşünen varsa benimle iletişime geçebilir mi? temiz bir tenere arıyorum tercihen az biraz aksesuarlı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar