Yamaha XSR Aprilia Tuono 660

Herkese hayırlı bayramlar dilerim.

Uzun zamandır motosiklet almayı düşünüyorum, ancak bir türlü nasip olmadı. Bu geçen süreçte farklı modelleri araştırdım ve karşılaştırmalar yaptım ama hâlâ net bir karara varabilmiş değilim. Bu yüzden siz değerli arkadaşlarımın görüşlerine başvurmak istiyorum. Aklımı kurcalayan en büyük soru işaretlerinden biri Tamaha XSR 700 ve Aprilia Tuono 660 arasında hangisinin daha mantıklı bir tercih olacağı. Eğer siz bu iki model arasında seçim yapmak zorunda kalsaydınız hangi modeli tercih ederdiniz? Özellikle bakım maliyetleri ve yedek parça temini konusunda ciddi endişelerim var. Aprilia’nın yedek parçalarının pahalı olduğu ve temin sürecinin uzun olabileceği yönünde bazı yorumlar okudum. Gerçekten bu konuda sıkıntı yaşanıyor mu? Yamaha bu açıdan daha avantajlı mı?Performans açısından da merak ettiklerim var. Yamaha XSR 700, Aprilia Tuono 660’ın gerisinde mi kalıyor? Şehir içinde hangisi daha atik, daha kullanışlı? Uzun vadede hangisi daha az masraf çıkarır, servis ağı ve müşteri hizmetleri açısından hangisi daha tatmin edici Uzun vadede en mantıklı tercih hangisi olur? Görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Saygılar

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
xsr kesinlikle tuononun gerisinde kalır aynı klasmanda bile değiller tuonoya rakip mt7 olabilir xsr biraz daha farklı tarza kaçıyor

Motosikleti
Yamaha XSR700
tuonoya rakip mt7 olabilir xsr biraz daha farklı tarza kaçıyor
Farklı tarza kaçsa da xsr700 ile mt07 arasında hiç bir fark yok. Performans farkı hiç yok. İkisi de yumuşak motorlar. İkisi de virajda başı götü dağıtıyor. Geri kalan kısımlarda performans olarak bir fark yok. Sadece otruma pozisyonu ve tipi farklı. Touno ile bir karşılaştırma yapamam çünkü kullanmadım.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Racingciyim abi ben gaz açınca gidecem dersen tuono 660
Ben cafe racer kültürü kafasını yaşıyorum dersen xsr 700

"Eğer siz bu iki model arasında seçim yapmak zorunda kalsaydınız hangi modeli tercih ederdiniz?"
Tuono 660.

"Özellikle bakım maliyetleri ve yedek parça temini konusunda ciddi endişelerim var. Aprilia’nın yedek parçalarının pahalı olduğu ve temin sürecinin uzun olabileceği yönünde bazı yorumlar okudum. Gerçekten bu konuda sıkıntı yaşanıyor mu? Yamaha bu açıdan daha avantajlı mı?"
Tedarik sürecinde bir problem yaşamazsın. Lakin sarf malzeme / yedek parça fiyatları yüksek evet.

"Performans açısından da merak ettiklerim var. Yamaha XSR 700, Aprilia Tuono 660’ın gerisinde mi kalıyor?"
Evet.

"Şehir içinde hangisi daha atik, daha kullanışlı? "
Aralarında bir fark olmaz. İkisiyle de fıtı fıtı rahatça gezilir.

"Uzun vadede hangisi daha az masraf çıkarır, servis ağı ve müşteri hizmetleri açısından hangisi daha tatmin edici."
Elbette uzun vadede XSR'ı yürütmek daha ucuz olacaktır. Müşteri hizmetleri açısından pek fark olmaz.

"Uzun vadede en mantıklı tercih hangisi olur? Görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum."
Burası senin keyfine ve "mantıklı" derken neyi kast ettiğine bağlı. Tuono 660 daha yetenekli ve daha keyifli bir motosiklet, bakımı daha pahalı. Yürütme maliyeti birinci öncelik ise XSR daha doğru bir tercih olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar