Ben bütün (maxi)scooter'lari tek silindir die zannediyordum.
tmax çift silindir mi? :sunny:
Ara ara düşünmüyor değilim. Sanırsam en güzel uzun yol motoru maxiscooter'lar. Ayağına bacağına kramp girmez 3saat aralıksız sürünce.
Yaw bu yaşta ne krampi??
Sen hele 35 yasina gel bakalim,
Durup durup kafani bulandirma,evvela mt7 ye 1-2 sene bin,sonra maxiscootera geçersin..hedef koy kendine..
2 yaş var aramızda gözünü sevemLakin ben motoru hiç ara vermeden sürerim. Yolda vereceğim tek mola benzin almak içindir. MT-07 alırsam sürekli tekere gelirim ben kanımca. 2-3.viteste sürekli gaz kesip açmaktan zevk alıyorum. Ölmeden önce MT-07 yada MT-09 sahibi olacağım yalnız. Taktım kafama. Şu dünyada hiçbir pişmanlık bırakmayacağım arkamda
![]()
Mt7 alinca,
İlk işin,direk bas biraderim uzun yol,canta manta uğrasma,kendini ve kredi kartini al yeter..
Cevir istanbuldan kontagi,ege,akdeniz,ordan mersin,sonra guneydogu,dal ordan karadenize,bati karadeniz,(bolu tunelinde bağirtmayi unutma)akcakocaya vur,dönüşte otobandandan dal istanbula..para her zaman kazanilir 100km de ne yaktigina bakma hiç..vaktin kiymetini bil...
Walla aynen dediğin gibi. Eskiden mt-25'e de az yaktırayım diyordum. Şimdi 5.0lt/100km ortalama diyor. MT-07 alırsam Ferik egzoz takabilirim belki. Mt-25'e takayım die düşündüm de bilemedim. Belki bunada takarım da ne ses çıkacak ki die düşünmüyor değilim.
Motor,motordur abi,ayagini yerden kesiyorsa olay bitmistir.
Sigorta,vergi derdinde yok,yillik 500-600tl kârdasin..3 senede kendini amorti eder.
Xadv degilde tmax denk getirebilirsen iyi olur çift silindir..
Motoruna 10w-40 yerine 10w-50 yada 15w-50 yağ koyan oldu mu acaba aranızda? Eğer koyan varsa olumlu ya da olumsuz ne gibi değişiklikler hissetti ya da gördü?
4 yıldır yamalube 15w50 4r yağ koyduruyorum. olumsuz tek bir yanı olmadı. motor 50 bin km oldu.
https://66.media.tumblr.com/5cd57c37f82e60cf73215391ed7edb55/tumblr_pmdalp0WOG1wrlyogo1_640.jpg
Peki 10w-40 tan sonra herhangi bir değişiklik performans artış-düşüş ya da motor sesinde bir değişim farkı oldu mu acaba?