Olay CBR motorunu kullanmak yada yeni bir motor tasarlamamak ile alakalı değil.
Motor CBR motoru, zaten o kısımla sorun yaşamıyoruz. Geri kalan neredeyse hiçbişeyin CBR ile alakası yok (belki elektrik aksamı hariç ki o kısımla da sorunumuz yok).
Şase; CBR şasesi ile aynı değil. İster CRF-R/X modellerinden almış olsunlar ister 0'dan tasarlamış olsunlar madem araziye göre bir şase tasarlıyorsun ozaman araziye göre olması gerek. Yok ayaklık ters döndü vs, duymak istemiyorum. Zaten CBR şasesi yada peg'i kullanmıyorlar. Ellerinde hazır special CRF ler var, aynısıı kopyalasınlar. Yada araziye uygun düzgün bir peg koysunlar. Bunlar maliyeti yükseltmez. Yani zaten yapacaksın bari düzgün yap...
Benim bildiğim (emin değilim) CBR 250 de önde genişlemesine 1 adet fanlı radyatör var. Bu CRF-L nin radyatörü ile alakası yok. E madem CRF-L ye yeni bir radyatör koyacaksın (ki koymuşlar, tek tarafa 1 adet) adam gibi yerleştir de arazide düşünce sorun çıkarmasın. Yani zaten yeni bir radyatör yerleştiriyorsun bunu düzgün yerleştirmek maliyeti bir daha artırmaz.
Aynı şey egzoz için de geçerli. CBR egzoz sistemi ile alakası olmayan gayet klasik ama yeni bir egzoz sistemi koyuyorsun bu yeni motora. Ulan bari düzgün yere koy da düşünce sorun çıkarmasın. Bu egzozu düzgün yere koymak çok mu zor, extra maliyetli bir iş mi??
Bu aleti special CRF serisinden (motor bloğu hariç) kopyalasalardı, kopyalama yaptıkları için tasarımda uğraşmamış olurlardı. Daha kalitesiz malzemeler kullanarak daha uyguna getirirlerdi. Benim anlamadığım böyle motorlarda tecrübeli olmalarına rağmen nasıl bu hatalara düştükleri. Bu hatalar maliyet ile alakalı şeyler değil.. Motor bloğunu zaten CBR dan almışlar, ona bir lafımız yok, mantıklı...