Merhabalar konuya uzun zamandır yorum gelmemiş sanırım. Bir kaç saatimi aldı ama 24 sayfayı baştan sona okudum

)) Çok değerli ve güzel yorumlar var. Açıkçası bu motor hakkında çok bilgim olmamasına rağmen ilk fiyatını gördüğümde şaşırmıştım... Yinede kalitesinden ötürü bu durum beni yıldırmadı diyebilirim. 24 yaşında öğretmenim ( genel yargı neden büyük motor almıyorsun ) ama 125cc nin küçük olduğunu düşünmüyorum ( ilk motorum olacağını varsayarak söylüyorum. ) Direk konuya geleyim... Sayfayı düzenli takip eden arkadaşlar yada benim gibi baştan sona okuyan arkadaşlar malum sitedeki fiyat durumunu çok iyi biliyor. bu fiyatlara kesinlikle sıfır almayı düşünmüyorum fakat temiz 2. el motorlar ile ilgileniyorum. Sitede motorunu satmak isteyen arkadaşlar olursa yada yakın tanıdıklarında temiz MT-125 varsa ilgileniyorum. Bilginiz olsun. Teşekkürler iyi forumlar , kaskınız yere değmesin.
Oncelikle selam bende sizin gibi ogretmenim ve ilk motorum mt125 oldu gercekten cok kaliteli bir motor ozellikle cbr125 ile kiyasladim(arkadasim kullaniyor) hem plastik olarak hem surus hmde yakit acisindan gercekten 2 adim onde. Zaten goruntu sahane her kirmizi isikta mutlaka biri yanima yanisip muhabbet edip motoru soruyor.
Motoru almadan once sifir aldigim yeni kasa 2013 leonum vardi okula hep arabayla gidiyordum hem yakit acisindan hemde okulda park ve cizilme sorunundan sikinti yasiyordum aracimi sattim esime otomatik bir arac aldim ve artik okula sadece motorla gidiyorum. Okuldan bir arkadasimda benle beraber cbr125 aldi beraber takiliyoruz. Yaklasik 2000 km lik bir kullanim tecrubem oldu motorda sikayet edebilecegim bir nokta yok.
En cok memnun edem yonleri ise
1 - sekli
2- yakit ekonomisi (suan uzun sureli ort 1.8L/100km)
3- lastikler
İlk bakim maliyeti 70 lira tuttu zaten motor cok saglam gonul rahatligiyla binip gezebiliyorum. Cinli motor yada supriz yumurta pulsar ,benelli vs alip acaba nerden ne sorun yasayacgim korkusu duymuyorum.
Motor hacmi konusunda ise eger benim gibi bir kullanim tarziniz olacaksa kesinlikle bu motor hem kullanim rahatligi hemde yakit avantaji acisindan tam bir sehir ici ulasim aracidir.
Hic uzun tol tecrubem olmadi ama 1-2 saatlik kesintisiz suruslerde sele konforu beni oldukca memnun etti
Hic hiz denemesi yapmadim ama 110 a kadar tatmin edici bir sekilde hizlaniyor zaten sehir icinde 80 ni bile gecmek pek mumkun olmuyor uzun yolda da bana gore 110-120 hizlarinda rahatca seyahat edilebilir.
Forumdaki mt125 sahibi arkadaslar pek yazmiyorlar cunku bu motor sorunsuz bence sebebi bu

Sayin meslektasim umarim aklinda soru isareti olan konular varsa bir nebze cevap olmustur.
Su konuda haklisiniz sifirina 12 bin kusur vermek gercekten biraz fazla ama temiz kullanilmis rodaji duzgun yapilmis apaci tabir ettigimiz kimseler tarafindan hirpalanmamis bir motor bulursaniz km takilmadan kesinlikle alinmalidir. 2. El icinde 10bin-10.500 arasi suan iyi gibi duruyor.