Kafamı iki gündür kurcalayan bir soru var, bayiye gitmeden önce sizlerden bilgi alayım dedim. Şimdi benim aldığım motoru başka bir arkadaş kapora verip zamanında ayırtmış, Yamaha'nın neyi var neyi yok üstüne taktırmış ve bir de Akrapoviç egzoz takmış. Sonra arkadaş bu motora binemeden yurt dışına gittiğinden faturası bile kesilmemiş motor tekrar üstündeki ekstralar için satılığa çıkartmış.
Neyse bulduk birbirimizi anlaştık çıplak olarak aldım ben motoru bütün ekstralar söküldü bir kaç koruma dışında. Şimdi kafama takılan soru şunlar:
»Akrapoviç egzoz makineye monte edildikten sonra yazılım yükleniyormu?
»Orijinal egzoz geri takıldıktan sonra acaba usta üşenip katalitik konventor iptali falan yapmışmıdır? Yada bu montaj ustayı üşendirecek kadar meşakatli midir?
»MT-07'lerdeki egsoz sistemi arabalardaki ile aynımı, yani ECU varmı?
»Bu şüphelendiğim konu mevcutsa, yani Akrapoviç egzoz sökülüp orijinal egzoz olması gerektiği gibi takılmadıysa nasıl anlarım?
Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
Arkadaşlar ben bu Egzoz konusunu merak ediyorum. Mesela Akrapoviç`in MT 07 için ürettiği titanyum ekzozu alsak muayenede veya çevirmede sorun yaşıyor muyuz? Servis Ekzozu takıp geçtiklerini söyledi, Bu ekzozu taktıktan sonra yazılımına da tanıtmak gerekmez mi? Tork ve Beygirdeki ufak artış kendiliğinden mi geliyor? Akrapoviçin sitesinde ekzoz dışında bir de Cat. Convektör satılıyor. Bunu da ayrıca mı almalıyız? Bir de diğer markalarınki var, onlar da susturuculu - susturucusuz, cat. conv. iptalli vs bi dünya detayı var.
Yani anlayacağınız kafam iyice karıştı. Konu hakkında bilgi sahibi bir arkadaş sevabına açıklayıcı bişeyler yazarsa benim gibi merak edenler aydınlanmış olur.
Selamlar..
Egzoz konusu benimde kafamı karıştırıyor. Dün sordum ama cevap gelmedi.