Yamaha Yamaha MT-07 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Kafamı iki gündür kurcalayan bir soru var, bayiye gitmeden önce sizlerden bilgi alayım dedim. Şimdi benim aldığım motoru başka bir arkadaş kapora verip zamanında ayırtmış, Yamaha'nın neyi var neyi yok üstüne taktırmış ve bir de Akrapoviç egzoz takmış. Sonra arkadaş bu motora binemeden yurt dışına gittiğinden faturası bile kesilmemiş motor tekrar üstündeki ekstralar için satılığa çıkartmış.

Neyse bulduk birbirimizi anlaştık çıplak olarak aldım ben motoru bütün ekstralar söküldü bir kaç koruma dışında. Şimdi kafama takılan soru şunlar:

»Akrapoviç egzoz makineye monte edildikten sonra yazılım yükleniyormu?
»Orijinal egzoz geri takıldıktan sonra acaba usta üşenip katalitik konventor iptali falan yapmışmıdır? Yada bu montaj ustayı üşendirecek kadar meşakatli midir?
»MT-07'lerdeki egsoz sistemi arabalardaki ile aynımı, yani ECU varmı?
»Bu şüphelendiğim konu mevcutsa, yani Akrapoviç egzoz sökülüp orijinal egzoz olması gerektiği gibi takılmadıysa nasıl anlarım?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Arkadaşlar ben bu Egzoz konusunu merak ediyorum. Mesela Akrapoviç`in MT 07 için ürettiği titanyum ekzozu alsak muayenede veya çevirmede sorun yaşıyor muyuz? Servis Ekzozu takıp geçtiklerini söyledi, Bu ekzozu taktıktan sonra yazılımına da tanıtmak gerekmez mi? Tork ve Beygirdeki ufak artış kendiliğinden mi geliyor? Akrapoviçin sitesinde ekzoz dışında bir de Cat. Convektör satılıyor. Bunu da ayrıca mı almalıyız? Bir de diğer markalarınki var, onlar da susturuculu - susturucusuz, cat. conv. iptalli vs bi dünya detayı var.

Yani anlayacağınız kafam iyice karıştı. Konu hakkında bilgi sahibi bir arkadaş sevabına açıklayıcı bişeyler yazarsa benim gibi merak edenler aydınlanmış olur.

Selamlar..

Egzoz konusu benimde kafamı karıştırıyor. Dün sordum ama cevap gelmedi.

Kafamı iki gündür kurcalayan bir soru var, bayiye gitmeden önce sizlerden bilgi alayım dedim. Şimdi benim aldığım motoru başka bir arkadaş kapora verip zamanında ayırtmış, Yamaha'nın neyi var neyi yok üstüne taktırmış ve bir de Akrapoviç egzoz takmış. Sonra arkadaş bu motora binemeden yurt dışına gittiğinden faturası bile kesilmemiş motor tekrar üstündeki ekstralar için satılığa çıkartmış.

Neyse bulduk birbirimizi anlaştık çıplak olarak aldım ben motoru bütün ekstralar söküldü bir kaç koruma dışında. Şimdi kafama takılan soru şunlar:

»Akrapoviç egzoz makineye monte edildikten sonra yazılım yükleniyormu?
»Orijinal egzoz geri takıldıktan sonra acaba usta üşenip katalitik konventor iptali falan yapmışmıdır? Yada bu montaj ustayı üşendirecek kadar meşakatli midir?
»MT-07'lerdeki egsoz sistemi arabalardaki ile aynımı, yani ECU varmı?
»Bu şüphelendiğim konu mevcutsa, yani Akrapoviç egzoz sökülüp orijinal egzoz olması gerektiği gibi takılmadıysa nasıl anlarım?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

soru işareti dolu kafayla motor sürülmez rahat edemezdim ben

işin zor

MT09 ve MT07 tanıtımlarında Akrapovic egzozun yazılımsız takılabildiği söylenmişti.

O yüzden külliyen içiniz rahat etsin. Katalitik konvektör iptali sesten belli olur. Bir de kafam kadar bir kutu o katalitik konvertör 07'ler, yerinde duruyorsa sorun yoktur.

Önceki mesajlar da beni yönlendiren herkese teşekkürler. Ağırlıklı olarak Şehiriçi kullanımım nedeniyle MT-07 benim için ideal bir makine. Tercihim MT-07 olacak sanırım.

Ben MT-07'nin 180'lik arka lastiğinin çok güzel bir görüntü oluşturduğunu düşünüyorum. Ama plaka ve sinyaller bu havayı biraz gölgeliyor sanki.

Sinyal ve plakaları daha yukarıya sabitleme imkanı / aparatı var mı?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaslar
selamlar
su marka-model motorsikletlere gozumu dikmis durumdayim.

sizin bu listeye ekleyebileceginiz, tavsiye edebileceginiz,
bunlara benzer, naked,
baska marka-model olabilir mi?

honda NC 700S
honda NC750X
Kawasaki Z800
Kawasaki KLE 650
Kawasaki Z750
KTM DUKE 390
yamaha FZ8
yamaha MT07
yamaha XJ6N

selamlarimla

arkadaslar
selamlar

bunlara benzer, naked,

honda NC 700S
honda NC750X
Kawasaki Z800
Kawasaki KLE 650
Kawasaki Z750
KTM DUKE 390
yamaha FZ8
yamaha MT07
yamaha XJ6N

selamlarimla

Daha önce motosiklet tercübeni var sayarak ve büçen uygunsa direk MT-09 öneriyorum...

Tekrardan selamlar...

Akrapovic hakkında bir kaç arkadaşın aklındaki soruları biraz olsun şekillendirmek adına biraz bilgi vermek istedim.

Motosikletin sessizliği beni içten içten yiyordu artık bunu sonlandırmak istiyodum ve biraz araştırdım okudum sordum soruşturdum ilk amacım kesinlikle ve kesinlikle motosiklete zarar vermek istemiyordum sadece güzel ses istiyordum. Servislere sorduğumda bu değişim sonrası yazılıma gerek olmadığını ama biraz kilometre yaptıktan sonra subap ayarı gibi bi ayarın yapılacağı oldu.

Muayenede tek yapılması gereken DB killer'ı takmak sorunsuz bir şekilde 'geçiliyormuş geçilmiş geçmiş' denildi dediler hemen inandım :) inşallah sıkıntı çıkartmazlar.

Yamaha 4000 TL istiyordu seve seve korlas'a gittim oradan siparişimi verdim 3 ay sonra aldım.

Tam bir aydır kullanıyorum. motosikletim 6000 km'de şuan sıkıntısız kullanıyoum. Çok sessiz bir kask kullanıyorum motosikletin sesini çok az duyuyordum şimdi inanılmaz memnunum. Ve insanların sadece trafikte 'ses'e duyduğu saygıya (verilen yollar, kendi elleriyle aynaları kapatıp yol vermeleri, yayaların net bir şekilde durması) şok olacaksınız. Bana verdiği en büyük zarar benzin parası!

Ki DB killer kolay takılıp sökülen bir şey kesinlikle ve kesinlikle değil. DB killer'ın bağlantı vidası tam lastiğin arkasında kalıyor. Aklınızda ben sürekli böle kullanmam arada çıkartır takarım gibi düşünüyorsanız o iş kesinlikle olmaz.

Catalytic converter konusuna gelirsek ben korlas'tan aldığım için gelmiyor.

http://www.akrapovic.com/#!/motorcycle/product/road/14621?brandId=41&modelId=691&yearId=3501

Bunu bana Yamaha Servis'im söyledi. Korlas'ta böle böle dedim bu parça gelmiyomuş dedim boş boş baktılar...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------

Bugün bu tecrübem ve halimle yeniden bunların içinden seçme şansım olsaydı net Z800

Tekrardan selamlar...

Akrapovic hakkında bir kaç arkadaşın aklındaki soruları biraz olsun şekillendirmek adına biraz bilgi vermek istedim.

Motosikletin sessizliği beni içten içten yiyordu artık bunu sonlandırmak istiyodum ve biraz araştırdım okudum sordum soruşturdum ilk amacım kesinlikle ve kesinlikle motosiklete zarar vermek istemiyordum sadece güzel ses istiyordum. Servislere sorduğumda bu değişim sonrası yazılıma gerek olmadığını ama biraz kilometre yaptıktan sonra subap ayarı gibi bi ayarın yapılacağı oldu.

Muayenede tek yapılması gereken DB killer'ı takmak sorunsuz bir şekilde 'geçiliyormuş geçilmiş geçmiş' denildi dediler hemen inandım :) inşallah sıkıntı çıkartmazlar.

Yamaha 4000 TL istiyordu seve seve korlas'a gittim oradan siparişimi verdim 3 ay sonra aldım.

Tam bir aydır kullanıyorum. motosikletim 6000 km'de şuan sıkıntısız kullanıyoum. Çok sessiz bir kask kullanıyorum motosikletin sesini çok az duyuyordum şimdi inanılmaz memnunum. Ve insanların sadece trafikte 'ses'e duyduğu saygıya (verilen yollar, kendi elleriyle aynaları kapatıp yol vermeleri, yayaların net bir şekilde durması) şok olacaksınız. Bana verdiği en büyük zarar benzin parası!

Ki DB killer kolay takılıp sökülen bir şey kesinlikle ve kesinlikle değil. DB killer'ın bağlantı vidası tam lastiğin arkasında kalıyor. Aklınızda ben sürekli böle kullanmam arada çıkartır takarım gibi düşünüyorsanız o iş kesinlikle olmaz.

http://www.akrapovic.com/#!/motorcycle/product/road/14621?brandId=41&modelId=691&yearId=3501

Bunu bana Yamaha Servis'im söyledi. Korlas'ta böle böle dedim bu parça gelmiyomuş dedim boş boş baktılar...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------

Bugün bu tecrübem ve halimle yeniden bunların içinden seçme şansım olsaydı net Z800

Ben de akrapovice hazirlaniyordum ama sanirim motoru yormadan onumuzdeki sezon temiz bir sekilde satip esdeger zevk z800e gececegim. MT-07den sonra tek amacim Ducati Multistradaya gecmekti (kel alaka biliyorum) ama butcem z800e gidecek :)

Kask marka modeliniz nedir?

Bir de yakıt tüketimi nekadar arttı, merak ettim...

arkadaslar
selamlar

bunlara benzer, naked,

honda NC 700S
honda NC750X
Kawasaki Z800
Kawasaki KLE 650
Kawasaki Z750
KTM DUKE 390
yamaha FZ8
yamaha MT07
yamaha XJ6N

selamlarimla

ekleyeceğim yok ama müsaadenle çıkartacağım var. duke 390 z800 ve benzerlerinin yanına olmamış.

merhabalar uzun zaman sonra egsoz almaya karar verdim ve akrapoviçin karbon olanını 733 dolara ebaydan sipraiş ettim tabi satıcı ürün olmadığı halde ürünü listelemiş ve sonradan farkettimki ürün daha çıkmamış satıcının ilanında 3 iş gününde kargoya verilir ifadesi vardı ki ürün olmadığı için kargoya veremicek bilen varsa karbon olan egsoz ne zaman çıkacak piyasaya? bütün sitelerde pre-order var ama tabi biraz heyecanla araştırmadan aldık gerçi ucuza geldi ama 733 çok iyi bir rakam ama ne zaman çıkacak işte?

fft20_mf4761220.Jpeg

Van ve Hakkari illerinin, yüksek dorukları, akarsuları, ovaları, tarım arazileri, yeşillik alanları, yolları, mahalle ve köyleri, metrelerce yükseklikten helikopterle kuş bakışı görüntülendi.

Van-Hakkari karayolunda bulunan, 32 virajlar olarak da adlandırılan, 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi

izmirde olaydı iyiydi

illa avrupaya geçitlere gitmeye gerek kalmazdı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tavsiye icin cok tesekkurler.
saygilar

Kask marka modeliniz nedir?

Bir de yakıt tüketimi nekadar arttı, merak ettim...

Kask Shoei Gt-Air modelini kullanıyorum. Daha önce yazmıştım göstergenin yakıt tüketimi kısmı arızalandı uçuk rakamlar yazıyordu ama benzin istasyonlarına net bir şekilde daha fazla uğruyorum. Tüketimin artmasının en büyük nedeni ister istemez sürüş karakteri değişiyor daha fazla yüksek devirlerde takılıyosun...

Adam 4000 lira eksoza vermiş,benzin sarfiyatı taş çatlasa 1 litre artmıştır,5 lira için söyleniyor....
http://youtu.be/1If7asddsQ4

"bana verdiği en büyük zarar benzin parası!"

Arkadaslar 5000 de yag degıstıren oldumu ? Yada soyle sorayım 1250km lık bır gezı planım var donuste muhtemelen 7000 olmus olucak yagı ve filtreyi gıtmeden degıstırsemmı degıstırmesemmı kararsız kaldım birde hava fıltrsı ıcın ıstbulu aradım kardesler motor 75 lıra fıyat verdı k&n vb fırmalardan hava fıltremızı ureten olmadı heralde daha nası yapsak bilemedim

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------

http://i.milliyet.com.tr/GaleriHaber/2014/09/10/fft20_mf4761220.Jpeg

Van ve Hakkari illerinin, yüksek dorukları, akarsuları, ovaları, tarım arazileri, yeşillik alanları, yolları, mahalle ve köyleri, metrelerce yükseklikten helikopterle kuş bakışı görüntülendi.

Van-Hakkari karayolunda bulunan, 32 virajlar olarak da adlandırılan, 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi

izmirde olaydı iyiydi

illa avrupaya geçitlere gitmeye gerek kalmazdı

10 gün kaldı bro sabret viraj manyagı yapcam seni :D

Arkadaslar 5000 de yag degıstıren oldumu ? Yada soyle sorayım 1250km lık bır gezı planım var donuste muhtemelen 7000 olmus olucak yagı ve filtreyi gıtmeden degıstırsemmı degıstırmesemmı kararsız kaldım birde hava fıltrsı ıcın ıstbulu aradım kardesler motor 75 lıra fıyat verdı k&n vb fırmalardan hava fıltremızı ureten olmadı heralde daha nası yapsak bilemedim

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------

10 gün kaldı bro sabret viraj manyagı yapcam seni :D

Ben önümüzdeki hafta değiştireceğim, 5500 km gibi olacak.
Haber veririm.
Yağ filtresini ve yağı alıp, kendim değiştireceğim.

Tekrardan selamlar...

Egzos değiştirdikten sonra motorsikletin subap ayarını kaç km sonra yaptırdınız _?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:34 ----------

Önceki mesajlar da beni yönlendiren herkese teşekkürler. Ağırlıklı olarak Şehiriçi kullanımım nedeniyle MT-07 benim için ideal bir makine. Tercihim MT-07 olacak sanırım.

Ben MT-07'nin 180'lik arka lastiğinin çok güzel bir görüntü oluşturduğunu düşünüyorum. Ama plaka ve sinyaller bu havayı biraz gölgeliyor sanki.

Sinyal ve plakaları daha yukarıya sabitleme imkanı / aparatı var mı?

Katlanan kısa plaka ve led sinyal takımları mevcut. E-bay den bakabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar