Yamaha Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

İzmir İl Temsilcisi
Haklısın efe fazerın kafa grenajını bende çok seviyorum bana r1i anımsatıyor..

Fazıl izmirdeysen görüşmek isterim karşıyaka / mavişehirde çalıştıgımız bir alan var orda sürüş dinamiklerinide çalışıyoruz izmir mt olarak.

Amortisör şöyle diyim daha sert belkide çok ufak şekilde daha rahatsız ama daha güvenli ve daha iyi oldugundan eminim.

sert amortisör gidona daha fazla iletir yolun engebesini. seninle toprak araziye girsek benden daha fazla zorlanacagına eminim. fakat fazerla toprak arazide ne işimiz var mühim soru bu :)

bu yüzden yaptıgın çalışma 10/da 10 diyim hocam ..

Birde ebaydenmi getirttiniz acaba gümrükte sorun yaşamadan 600 dolar nasıl geçti merak ediyorum herhalde bir sırrı olmalı :)

Motosikleti
XV250 - FZ6
Istanbul'dayim ne yazik ki.

Amortisorleri, mesnetleri, diskleri ve fren kaliperlerini, tekerlek safti ve camurlugu (Tum ön takımı yani) set olarak Amerika'dan forumlarda satan birinden buldum. Eger R6 forumunu (http://www.r6-forum.com) takip ederseniz surekli ucuza parcalar cikiyor. Adamlar motorlari 1-2 sene kullanip parcalayip satiyorlar ya da daha iyi amortisorler takip eskilerini yok pahasina satiyorlar. Ebay'den bile daha ucuza parca bulunabiliyor.

Ben $250'a buldum bu yazdigim parcalari 10kg'lik bir paket Texas'tan Istanbul Ptt Paket postanesine USPS ile $200'a geldi. Orada da %18 di sanirim bir gumruk masrafi oldu. O kadar.

Son düzenleme:
İzmir İl Temsilcisi
Bu konularda çok eksigim var teşekkürler bilgilendirme için.

Sadece r6 amortisörünü yamaha servisinden almaya kalksanız fazerın yarı fiyatına gelir. Toplam set.

600 dolara bu işlemleri hallebilmek gerçekten büyük başarı. :cat:

Bu arada şaka babında söylüyorum texas'tan bu denle yok fiyatına geldigine göre çalıntı r6 parçaları olabilir :)

Motosikleti
XV250 - FZ6
Pek sanmiyorum calinti oldugunu, Texas'li adamla ahpab olduk sonradan, Amerika'dan gerekli olan diger parcalari once ona yollatirip ondan tek bir paket olarak gondermesini rica etmistim o da epey ilgilenmisti. Zaten forumlarda yazan biriyldi oyle bir sey olsa belli olurdu.
Amerika'da ve Ingiltere'de ozellikle motor parcalari zaten ucuz buradaki gibi degil. Bir suru malzeme aldim hicbirinin calinti oldugunu zannetmiyorum ama sahibinden com da bakarken hep icimde bir suphe oluyor nedense. Insanin Amerika'liya İngiliz'e guvenip de kendi insanina guvenememesi de kotu bir sey tabi ama tecrube boyle napalim, neyse cok uzatmayalim konuyu :)

Bir ekleme:
Bu adamlarda bizim anlamadigimiz bir mantik var "my loos is your gain" (Benim kaybim senin kazancin) mantigi. Sanirim yeterince zenginlesince, mal bollugu olunca ve bir doygunluga ulasinca insanlar boyle dusunmeye basliyorlar. Yamyamliktan kurtulmak yani.

Son düzenleme:
Fazer800'de bu denli konforlu ve güvenli kılan özelliklerde birinin de bu olduğunu düşünüyorum. Ön takım kovan,fren,disk R6 ile aynı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:27 ----------

Daha fazla konfor için yarım kalenajlı aerodinamik gövde
Yüksek torklu 779 cc sıralı 4 silindir motor
Dayanıklı, güzel görünümüyle supersport performansı
Hafif ve sert alüminyum Deltabox şasi
Yamaha kalitesi ile abartısız tarz
Yeni radikal susturucu tasarımı
2013 için yeni hazırlanan ayarlanabilir süspansiyon
Motor ve şaside R serisi DNA
Sınıfının lideri fren sistemi

Bugun debriyaj telini soktum cok sertti. Fprumda duyduklarimdan ybr 125 teli uyuyormus diyorlardi bugun acik bi motorcu bulup boyutunu ölçtüm kisa kaliyor ybr 125 teli inanipta bosuna almayin. Yarin servisten orjinal fazer teli alip takicam...

arkadaşlar geçen gün ani bir ön frende ön takım sanki abs varmış gibi titreye titreye durdu normalmi bu? birde s2 gidonlarında olan yamaha logolu parçayı nereden bulurum?

Motosikleti
XV250 - FZ6
Bilgi icin tesekkurler. Debriyaj yumusatmanin bir yontemi daha var aslinda. Ben kendi motorumda bu yontemi 2 yil once denedim ve hala daha cok memnunum. Debriyaj kolunu 10mm kadar uzatmak. Basit kaynak islemleriyle bu is mumkun. Tavsiye ederim.

Solda orjinal, sagda uzatilmis kol gorunuyor. Kol tutucuya da bir halka kaynagi yaptirirsaniz tel daha rahat calisir.

image.jpg

Orjinal kol, uzatilmis kol karsilastirmasi:

image.jpg

image.jpg

Takilmis hali:

A10.jpg

Bilgi icin tesekkurler. Debriyaj yumusatmanin bir yontemi daha var aslinda. Ben kendi motorumda bu yontemi 2 yil once denedim ve hala daha cok memnunum. Debriyaj kolunu 10mm kadar uzatmak. Basit kaynak islemleriyle bu is mumkun. Tavsiye ederim.

Solda orjinal, sagda uzatilmis kol gorunuyor. Kol tutucuya da bir halka kaynagi yaptirirsaniz tel daha rahat calisir.

http://s18.postimage.org/5txztx9jd/image.jpg

Orjinal kol, uzatilmis kol karsilastirmasi:

http://s18.postimage.org/yfr2ab821/image.jpg

http://s18.postimage.org/iwtmd6zrd/image.jpg

Takilmis hali:

http://s18.postimage.org/inw1n9myx/A10.jpg
Buda iyi bi sistem ama bence teli serbest birakmak daha iyi baglanti noktasindan serbest oldugu surece daha rahat hareket eder. 40 tl ye buldum teli serviste 75 tl.

Buda iyi bi sistem ama bence teli serbest birakmak daha iyi baglanti noktasindan serbest oldugu surece daha rahat hareket eder. 40 tl ye buldum teli serviste 75 tl.

bende 55 tl ye buldum serviste sadece tel değil dışıda dahil üstelik orjinal tel olunca telin ömrü boyunca teli yağlamaya gerek kalmayan bi tabaka ile kaplamışlar daha fazla randıman vereceğinden yanayım bende. ayrıca YBR teli deneyi içinde teşekkürler.

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Bu sinyaller de bi tek senin motora yakışıyo galiba ::sm_smile

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
selam arkadaşlar. dün itibariyle fz6 yı almış bulunmaktayım.
nasıl resim paylaşabilirim? beceremedim de :)

Motosikleti
Face profilindeki fotoğrafa sağ tıkla, "Resim URL'sini kopyala" tıkla. Buraya gel, yazı yazdığın panelin üzerindeki ikonlarda Isert Image butonuna tıkla. Kopyaladığın linki yapıştır..

Hayırlı olsun.. :cat:

Motosikleti
Biraz bakım istiyor.. Onun dışında full orjinal Fazer'ın hayırlı olsun :cat:

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
teşekkürler. biraz bakımdan kastınız nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar