hayırlısıyla yarın sabah almaya gidiyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-sifirdan-farksiz-2006-fazer-157572822/detay/
hayırlı olsun hocam, güle güle binersin inşallah...gayet iyi duruyor..
ben de bugün devir işlerini hallettim..dipçik gibi motor gitti valla şaka maka şak diye...bilseydim biraz geç koyardım ilana
neyse önümüze bakalım artık
ben de bugün devir işlerini hallettim..dipçik gibi motor gitti valla şaka maka şak diye...bilseydim biraz geç koyardım ilana
eyvallah baba.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:53 ----------
muayenesi olmadığı için noter satışı yapamadık. pazartesiye kaldı
egzantrikte çok az ses varmış, problem değil dedi. uzun süre idare edermiş.
debriyaj yakında ister dedi. acemi olduğundan çabuk bitireceğimi söyledi.
hemen lastik değişmeliymiş. bunlarda gayet normalmiş. motorun problemsiz olduğunu söyledi.
uygun lastik önerilerinizi duymak isterim.
Geçtiğimiz sene yağ ile birlikte 450-500'e değiştirmiştim debriyaj baskı balatayı..debriyaj balataları da 180 lira gibi bişeydi sanırım
Hayırlı olsun kardeşimeyvallah baba.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:53 ----------
muayenesi olmadığı için noter satışı yapamadık. pazartesiye kaldı
egzantrikte çok az ses varmış, problem değil dedi. uzun süre idare edermiş.
debriyaj yakında ister dedi. acemi olduğundan çabuk bitireceğimi söyledi.
hemen lastik değişmeliymiş. bunlarda gayet normalmiş. motorun problemsiz olduğunu söyledi.
uygun lastik önerilerinizi duymak isterim.
herkese selamlar,
iki adet sorum olacak birincisi motorumun debriyaj teli çok yıpranmış manetten ayar işlemi bile fayda etmiyor ikinci vitese geçişlerde çarıldama uzun sürebiliyo biraz yol yaptıktan sonra yumuşuyo ama başlangıçta çok sert kırmızı ışıkta falan durmam gerektiğinde acayip yoruyo bileğimi. bana göre debriyaj telini değişmesi şart bu makinamın hayatını kurtaracak gibi fakat başka bi fazer kullanıcısı arkadaşım yunusmakinasına şuanda egzantrik ve debriyaj plakası değişimi işlemi yaptırıyo hatta egzantrik dişlileri dahil
(gergi demesine rağmen tüm ahali o dişlileri değiştiriyo gergi yerine
) neyseee bana debriyaj plakamın değişmesi gerektiğini söyleyip duruyo bu sıkıntının sadece bi telle geçmeyeceğini söylüyo makinaya boş viteste gaz verince belli bi oranı geçtikten sonra tizz bi ses oluşuyo o sesi debriyaj sesi olarak yorumladı.
sizce debriyaj seti arızası nasıl anlaşılır, tel allahın emri değişecek yalnız paragöz bi ustaya düşersem bana debriyajı değiştirmemi söyleyebilir bunun öncesinde sizden tecrübelerinizle beni aydınlatmanızı rica ediyorum.
Hayırlı olsun kardeşim
Moralini bozmayacağım ancak sanırım sen bu motoru pazarlıkla 14 e alıcaksın değilmi
Bak üstün körü sana küçük hesap çıkarayım
Vizeye girecek motor 100 lira en az 150 lira sigortan olacak.
Lastik acil diyorsun 1000 tl de lastik tutar
Egzantrikte ses var ise muhtemelen yakında sesi fazlalaşacak ve değişmesi gerekecek 500 lirada o tutar
Debriyaj ister diyormuş işçilikle beraber 400 te ona gidecek
senin motor sana 16 binliraya gelecek
bence bir kez daha düşün hesabını yap masraflarını belirle
Ya adamla tekrar pazarlığa otur bunları düşmeye çalış
yada acele etme motor arayışlarını sürdür.