uzun yolda yakıt hesabı yapmıyom![]()
Beyler hepinize kazasız belasız günler...
Kle500 üm vardı ve sattım...
Fazer600 almaya niyetlendim 2006-2007 model bakımları düzgün yapılmış bi fazer arıyorum ancak bu motorun şehir içi şehir dışı 5-6000 devir ve 9-10000 devir kullanımlarında kaç lt yaktığını merak ediyorum... Kle uzun yolda 100ile 4.3 lt , sıkıştırınca 5.2 lt... şehir içinde sakin kullanımda 5 lt sıkıştırınca 6.6lt civarı yakıyordu... sizden kullanıp yakıtını ölçenlerinizden yardım bekliyorum... 4 silindir ve devirli bi makina olduğu için yorumlarınızı almadan satın almayı gözüm kesmedi...
Şimdiden sağoluun
2006 model naked kulanıyom şehir içi sıkıstırsam duyan baksın desem 370 krş yakıyor yok sakin kulanayım yakıt tasarufu olsun diye 280 ile 310 krş arası yakıyoruzun yolda yakıt hesabı yapmıyom
![]()
Ne yakarsa bahtıma :mrgreen:
Ben yakıt sarfiyatını kendi motorumda bizzat detaylı ölçerek yaptım. Tabi Fazerdan Fazerede degişilik gösterebilir.
Benzinim yedege düştügünde topcase'im içine pet şişede 1 litre benzin aldım daha sonra yolda kalana kadar fazerı kullandım neyseki evime yaklaştıgım sırada benzinim bitti anayolda biter diyede korkmuyor degildim..
Boş depoya 1 litre benzini koyarak tekrar benzin bitene kadar kullandım 1 litre ile 15km gitti.
Bunuda nasıl anladım. Yedekte iken 45 kmde benzin bitmişti. 45 + 15 60kmde tekrar yolda kaldım.
Hyosung ile şehir içi aynı taktik ile 20 22 km gidiyordum.
Mct 250 ile 20-25 arası degişiyordu .
Fazerında 1 litre ile şehir içinde 15km normal diyebilrim. Fakat 15= 1 litre 100km'de 6.5litre yapıyor hemen hemen.
Şimdi şehir içi anlayış farklı olabilir fakat ben anayolda yada karşıyaka alsancak arası ölçümler degil.
Sadece bir semtte karşıyakada mahalle arasında kız arkadaşımı al bırak götür alışveriş bakkal yemege git gel derken 100km 6.5litre yaktıgına emin oldum.
Uzun yolda ölçtügümde 80-90 arası 4.2litre ile beni şaşırttı.
Her daim şu bilinirki 4 silindiri şehir içinde kullanmak çokda mantıklı bir iş degil. Bu yüzden bir scooter alıcagım![]()
üç aşşa beş yukarı benim hesapla aynıLitre hesabı bilmiyorum benşehiriçinde 30 kuruş şehirlerarası 23 kuruş :mrgreen:
Ben yakıt sarfiyatını kendi motorumda bizzat detaylı ölçerek yaptım. Tabi Fazerdan Fazerede degişilik gösterebilir.
Benzinim yedege düştügünde topcase'im içine pet şişede 1 litre benzin aldım daha sonra yolda kalana kadar fazerı kullandım neyseki evime yaklaştıgım sırada benzinim bitti anayolda biter diyede korkmuyor degildim..
Boş depoya 1 litre benzini koyarak tekrar benzin bitene kadar kullandım 1 litre ile 15km gitti.
Bunuda nasıl anladım. Yedekte iken 45 kmde benzin bitmişti. 45 + 15 60kmde tekrar yolda kaldım.
Hyosung ile şehir içi aynı taktik ile 20 22 km gidiyordum.
Mct 250 ile 20-25 arası degişiyordu .
Fazerında 1 litre ile şehir içinde 15km normal diyebilrim. Fakat 15= 1 litre 100km'de 6.5litre yapıyor hemen hemen.
Şimdi şehir içi anlayış farklı olabilir fakat ben anayolda yada karşıyaka alsancak arası ölçümler degil.
Sadece bir semtte karşıyakada mahalle arasında kız arkadaşımı al bırak götür alışveriş bakkal yemege git gel derken 100km 6.5litre yaktıgına emin oldum.
Uzun yolda ölçtügümde 80-90 arası 4.2litre ile beni şaşırttı.
Her daim şu bilinirki 4 silindiri şehir içinde kullanmak çokda mantıklı bir iş degil. Bu yüzden bir scooter alıcagım![]()
Şimdi bende o yöntemi biliyorum. Fakat şöyleki ben kuryelik yaptıgım zamanlardan örnek vereyim haricinde pek depoyu fullemek nasip olmadı çünkü
Spacy 110'um her benzin bittginde her fulleyişimde inan farklı degerler ortaya çıkıyordu tamamen pompacının ve benim sabrıma kalmış.
Salladıkça alıyor meret salladıkça alıyor. Her seferinde 3-5 tl rakam oynuyordu.
Belki pompanın tık dedigi yerde bırakırsın oda olabilir.
Fakat depodaki benzini tamamen bitirip sonra 1 litre benzin koyup bitene kadar devam etmek bence en dogru çözüm.
Benzin bittiginde depoyu salladıgımda 1 gıdım ses yoktu. Yani sapma konusu bu yöntemde bence pek olamaz.
Valahha iyi olur bende konustum bugun 60tl dedi adam fiyat çok uygun geldi.
Fakat anahtarla kodlamaya gerek yok dedi ben yapıcam direk takıcaksın çalıştırıcaksın dedi. Tabi ne bilsin Fazer kırmızı anahtar vs vs.
En iyisi sen yaptır iyice ögrenelim ardından bende yaptırayımHatta anahtar kodlamayı videoyulu eklersen çok yararlı olur diger arkadaşlarada sonucta yedek anahtar hepimizin problemi. :/
Bu arada kargom geldi fabrisio'ya tekrar tekrar teşekkür ederim ellerin dert görmesin valahi mahcup oldum:cat:
herkese iyi geceler arkadaşlar. 2013 model honda cbr 125r sattım.simdi fazer6 sahibi olmak istiyorum ama ufak tefek sorunlarım var bu konuda bütçem 12 bin tl. fazla üstüne cıkamıyorum önceliğim istanbul içinde bakmak.ama 2.elde fazerde nelere dikkat etmem lazım alırken önemli olan yerlerı nelerdır yardımcı olursanız sevinirim motordan az çok anlarım ama ayrı bakılması gereken yerler nelerdir şaselerde motor kısmında falan. bi tanıdığımız var ankarada fazer6 bulduk orda 1 tane ama motorun garaja sokarken düşmesi var 2006 model 38bin kmde. motorun deposunda cizikler var bide şasede düsme izleri eziklik falan yok cizikler var sadece yaptırmamış alan kişi görsün diye 12bin tl fiyat veriyor topcase falan hersey var sadece hafta sonları kullanıyormus.motorda 4 aydır yatıyor.sizce sadece düşmesi varsa öyle almaya değer mi o fiyata ?
Bunlar sürtünme izleri öyle durdugu yerde düşmeyle yada garaja sokarken düşürmeyle olacak şeyler degil.
Farkettiysen çizikler çizik degil sürtünme izleri.
Ayrıca koruma takozu olsaydı bu hasarları almazdı bile fakat sana bi hesap yapayım .
Puig ön cam 200-250tl . Koruma demiri 200-250tl givi çanta demiri. 200tl topcase 46lt 250tl side case falanda eklersek etti 1 milyar. Egsoz kişiden kişiye göre degişebilir kimisi + olarak görür kimisi - ama ne olursa olsun. bi twobro egsoz demek 2nci elinin 1500tl'den başlıyor olması demek.
Hem bütçene uygun hemde dolu motor alırsan hem daha kullanışlı olur hemde satması kolay olur bunun içinde sabretmek gerek. Piyasa çok degişken .
Egzantirik zincirini ustaya götür anlaşılmıcak bir ses kesinlikle degilde yinede yamaha servisine götürmende yarar var .
Gidonda boşluk varmı onada baktırmalısın. Kısacası yamaha servise git gerisini düşünme. İzmirden Fazer alırsan bende yardımcı olurum aklında bulunsun.