- Motosikleti
- Honda VFR 800x Crossrunner
Dostum gecen hafta seni uyarmaya calismistim aku konusunda konjektorun aagrizalanmis olabilicegini , sonucta sitede yeniyiz ukalalik olmasin diye direk soylemeden basimdan gecen olayi anlatarak anlarsin ve tedbirli davranirsin sanmistiim , fakat sen sadece gulumseyip gectin
Sunuda paylasmak istiyorum , arkadasin honda600 rr la balikesir yakinlarinda konjektor arizasindan dolayi yolda kaldigimizda akuyu 1 satt jarj ettirip 35-40 km gidebildik honda servisindeki usta eger bidaha basiniza konjektor arizasi denk gelirse akuyu sarj etirdikten sonra konjektorun baglantilarini yani fisini cekerseniz 50 -60 km tek sarzla km mesafesini uzatabilicegimisi soylemisti yani aku konjektoru besemeye calismicagndan enerjiyi fazla harcamicakmis.
Diger bi konuda ayni servis te orjinal konjektor olmadigi icin daha ucuza olan 40 tl lik iki adet konjektorun baglantilarini birlestirerek tek ko jektor haline getirmisti vede busekilde orjinalinden daha guclu oldugunu soyledi yani 80 tl ye isimizi halletmisti . Konjektorun ariza sebebinin akunun iyi olmamasindan kaynaklandigini da ekledi . Konjektorun omrunu uzatmak icin mutlaka akunun kaliteli olmasi gerekiyormus .
N
Akünün kaliteli olması konusunda haklısın. Zaten o aküyü alırken de aklımda en yakın zamanda Yuasa'yla değiştireceğim vardı, ama yetişemedik sanırım. Bir de henüz konjektör olup olmadığını da bilmiyorum. Statör sargılarından da çıkabilir. Ki eğer statör çıkarsa durum daha vahim. Fiyatı sanırım 900 küsür liraymış. Bugün arkadaş benim motoru ustaya götürcek. Bakalım ne çıkacak. Tamirat sonrası bir de yuasa akü taktırayım ustaya, olmayacak bu böyle. Gerçi daha konjektörü nasıl ödeyeceğimi düşünürken 200 lira da yuasa masrafı ekleyince kafa iyice karışıyo :mrgreen: hayırlısı.. Ulen tam sıkışık zamanıma denk getirdi kerata, iki ay daha beklese taksitleri de bitiyodu be :mrgreen: