merhaba arkadaşlar. şimdi bana karşı çıkacak bir sürü kullanıcı çıkacaktır ama yine de yardımlarınızı rica ediyorum.
41 yaşındayım ve motor almak istiyorum. fz6 nın acemi için tehlikeli olacağını söyleyeceksiniz ama ben bir sorun olmayacağını düşünüyorum.
hız ya da aksiyon tutkum yok. ağır kanlı biriyimdir. ayrıca ukalalık olarak almayın ama çabuk kavrarım ve elim yatkındır.
aşağıda bir link paylaşıyorum. yamaha xj6 da baktım ama fz6 daha çok hoşuma gitti. xj6 nın ikinci eli pek yok. olanlar ise çok pahalı.
işe genelde arabayla gidip geleceğim. haftasonları kısa geziler ve haftaiçi az kullanımım olacak.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...religine-bu-fiyata-fz6-fazer-152569314/detay/
sizce bu fz6 alınası mıdır?
yardımlarınızı rica ederim.
Panik fren nedir ? dogru bakış açısı nedir ? motosiklet kullanırken viraja nasıl girilmeli ?
kaçış noktası neresi olmalı ?
kontra nasıl yapılır ? bu konularda bilginiz varmı ?
30km üzerindeki hızlardaki virajlarda gidonu döndürerek viraja giremiyeceginizi ve kısmen motoru yatırmanız gerekicegini biliyormusunuz ?
araba çabuk kavranır el yatkındır fakat motosiklet tecrübe refleks ve teknik işidir.
100bg bir motor 1nci viteste 100km yapıyor hiçbir arabayla kıyaslamayın. Ya egitim alın yada 250cc ile başlamanızı öneririm.
Düşmeyecegim diye birşey kesinlikle diyemezsiniz. 2 tekerde düşmemek yok.tecrübe ile düşmemek vardır.
Koskoca dünya şampiyonu kenan sofuoglu bile geçen yarışında düştü bunca teknik bilgisine ragmen. Sizin gibi yeni başlıyan biri eger fazerla düşerse ya canından yada motorunda en az 3-4 milyar hasarla işin içinden çıkabilir.
Şimdi yinede sizin kararınız sizin tercihiniz hocam ben uyarımı yaptım gelelim sorunuzun cevabına.
Size önerim xj6F diversiyon almanızdır.
Bu fazera gelirsek sola yatmış sanırım. bu daha evelde burda paylaşıldı. sol şasede çizik var gidonda düzeltme var sanki sag depoda kılcal çizikler var.
topcase ve koruma demiri yok gözlemleyebildigim bunlar.
40bin civarında degişmesi gereken egzantirik zincir ve gergiside unutulmamalıdır. eger degişmisse eskisi istenmelidir yada faturası vs vs.
Çünkü gergiden ayarlanılarak ses 2-3 bin km için kesilebilir.