cekokk hayırlı olsun. Tekerin düz bassın...
Arkadaşlar bir süre bir şeyler paylaşamadım ancak bu arada tüm 262 sayfayı da okudum

))
2 hafta kadar önce nöbet çıkışında motoruma atladım, o da ne marş iki bastı sonra yokkkk!
Bir iki denedim. Olmadı. Sonra vurdurmak zorunda kaldım. Eve giderken hep ara gazı istedi, rolantiye gelince stop edecek gibi oluyordu. Gaz da stabil değildi, biraz veriyorsun almıyor, sonra aniden alıp fırlayıveriyor. Velhasıl ışıklarda iki kere stop etti. Vurdurdum yine... Kan ter içinde kaldım... Eve varır varmaz hemen Metin ustayı arayarak durumu anlattım. Aküdendir getir hallederiz dedi. Benim de sinirim bozuldu biliyorsunuz Eskişehirden alıp getirmiştim, getirirken de ara ara stop edip, gaz sorunu yaşamıştım. Tamam dedim sıra bende, bu TPS arızası... Tüm emareleri veriyordu. Ancak korktuğum gibi olmadı. Metin usta benzin deposunu kaldırdı, meğerse akü başı o kadar bollamış ki neredeyse çıkmak üzere. Hemen sıktı, başka aküyü paralel bağlayarak çalıştırdı. Bir kerede aldı. Senin hiçbir sorunun yok dedi. Akün boşalmış ve kendini şarj edememiş. Gaz koluna gitmesi gereken 6 v da temassızlık yüzünden muhtemelen 3 v civarlarında gidiyordur dedi Metin usta. Bu da benim sorunu yaşatırmış. Bu modellerde TPS arızası olmaz dedi (2006 model_forumdan okuduğum kadarıyla olabiliyordu, ancak böyle dedi.) 1-1,5 saat kadar aküyü şarj ettiler sonra usta debriyaj ve fren pedallarına ince ayar yaptı. (Eskişehirden gelirken rahat vites değiştirememiştim.) Sonra bir tur attı ve benim denememi istedi. Bindiğimde sanki başka motora binmiş gibiydim. Bütün vitesler bir kerede ve çok rahat geçiyordu. Gaz kolu inanılmaz iyi olmuştu (eskiye nazaran). Eskiden mesela 60-70 km sabit hızla gidemiyordu. Sürekli benzine pislik kaçmış gibi öksürme ve kasma vardı, oysa şimdi 20-30 km de bile sabit bir hızla hiç zorlanmadan gidebiliyordu. Çok mutlu oldum. Metin ustaya teşekkür ettim, bundan sonra bu motor senden sorulur dedim. Değişik bir insan Erro bahsetmişti, herkesin motoruna bakmıyor adam. Kendine göre kuralları var. Değişik bir ancak motor bilgisi ve el işçiliği ve muhabbeti gerçekten görülmeye değer.
Bir de C1C2 ayarlarına baktı ve bu ayarlar Ankaraya göre çok yanlış, düzeltelim mi dedi . Tabii usta dedim ve yeniden ayar yaptı. Bilgi vereyim dedim.
Bu arada herkese iyi hafta sonları. Yine nöbetçiyim. Ankara'da halen motorumu işe gidip gelirken (sabah akşam) kullanmaya devam ediyorum. Havalar idare ediyor. Dün eve giderken ani frenlemede ön biraz kaydı (yanladı), hemen freni bıraktım, ama ilginçtir hiç korkmadım, eski cBR250R olsaydı herhalde eve kadar dizlerim titrerdi. Uzun lafın kısası yerler gerçekten jilet gibi, sanırım bu hafta sonu motoru kapatırım. Zaten benden başkasını da görmüyorum trafikte...