Cesaret etme zaten. Yüzyüzeyken de söyledim :mrgreen: Kritik durumları bırakalım işin erbabı yapsın. :mrgreen:
sevmek, terkedilmek riskini; sağlık, hastalık riskini, ............ yaşamak, ölmek riskini göze almaktır Cihan

risk almayanlar, kazanç elde edemezler. Hobilerim uğruna bi fazer üst kapağı patlatabilirim :mrgreen: ama patlatmayabilirim de? işte bu da bir risk

aslında bir işi yaparken
ne yaptığından eminsen ve ne yaptığında,
sonucun ne olacağını biliyorsan o işi yapamaman için bir engel yoktur. önceden supap ayarı yaptım ve bi çok video izledim, yazı okudum. Velhasıl elin aptal amerikanı yapıyorsa bizim neyimiz eksik? ayrıca işin okulunu okumuş kaç tane motor ustası var? genel olarak hepsi alaylı ve açıp servis manüeli okumaktan aciz insanlar. adama supap ayarını kaç mm olarak ayarlıyorsun diyorum kulakla yapıyorum ayarı diyor :mrgreen: toyota'yı servise götürüyorum, supap ayarını kaç bin bakımında yapıyosunuz diyorum "titreme, zırıltı yoksa yapmıyoruz" diyor? al burdan yak... örneğin toyota'dakiler okullu ustalar, onlar böyleyken sanayideki motor tamircilerine nasıl kızabilirim
işimi garantiye alırım, kendim yaparım. en azından her adımı titizlikle tekrar tekrar kontrol eder, orjinal parça kullanır ve baştan savma iş yapmam. bir sorunla karşılaştığımda (örneğin yağ kaçağı) gidip kavga dövüş tamir yaptırmam, sorunu düzeltirim ve bu beni ustalaştırır... tabi bunlar benim görüşüm
bir de şu var, motorumun 4. sahibiyim. genel olarak bakımları yapılmış ve temiz bir motor olsa da bazı bakımları aksatılmış. örneğin arka fren hidroliğini ve antifrizini ilk ben değiştirdim. bunun için de uzun ve zahmetli bir işçilik/bakım gerekti (kusursuz bir iş olabilmesi açısından/yapılmayan değişimi telafi edebilmek açısından).
ayırca supapların, zincirin ve motorun içini görmek motorun nasıl kullanıldığı hakkında bilgi sahibi olmamı da sağlayacak.
beni en çok hayrete düşüren nokta ise, motor öğretmenliği okumuş, teknik eğ. fak. mezunu birisinin motoru ellemekten korkması

yani herkes herşeyi yapacak diye bişey yok tabi ki ama sonuçta motosiklet de bir insan yapısı, kitapçığı var, standartları var