merhabalar herkeze
yaklaşık 1 yıla yakın 2006 XVS650 A kullanıcısıyım. birkaç sorum olacak.
1-şaft ta boşluk var ise bunu nasıl anlayabilirim?
Motor çok titrer, arka vibrasyon yapar. www.650ccnd.com da nasıl ayarlanacağı bakılacağı var. burası çok zengin bir kaynak dragstarlar üzerine.
2-makinenin blok kısımlarından çok ses geliyo (şıkırtı ) sanırım usta bakımını yaparken subap ayarını yanlış yaptı.subap ayarında kullanılan sente olçülerini bilen varmıdır?
Facebook ta star riders sayfamız var, servis manuelleri ekli orada.
3-yakıt tüketimim çok fazla.çok yakıyor yani bunun sebebi subap ayarının tam olmamasımıdır?geçenlerde olceyim dedim 40 tl lik benzinle 120 km yol yaptım yedek hariç normal mi?
Bunun çok fazla sebebi olabilir, karbüratör ayarsızdır, bujiler bitmiştir, hava filtren kirlidir, jet lerin tıkanmıştır, manifoldlar yırtıktır vb. vb. hepsine tek tek bakmak gerekir. 50 TL lik benzin ile (10,5 lt civarı) 220km gidiyorum.
4-seyir halinde giderken uğultu gelmesi (sanki geri vitese takmış gidiyorum gibi)normalmidir.
1. viteste normaldir, bazen 2 de yapar.
5-son olarak makinenin 46binde debriyaj balatalarını driştirdim yaklaşık drişeli 1500 km oldu ve vites geçişlerim çok sert.ilk başta balata yeni dir dedim alışır dedim ancak ne yumuşama var ne başka bişey tak tuk bildiğin tekmeleşitoruz vitesle sebebi ne olabilir?
Balata alışması diye bir şey yok
Bunun sebebi büyük ihtimal eski bitmeye yakın balatalarına göre ayarlanmış debriyaj telin. yine linkini verdiğim sitede nasıl ayarlanacağı var. Bir de yağ çok önemli, full sentetikse yağın bunu yapar. Bizim makinalara yaramıyor full sentetik, yarı sentetik (mineral yağlarda tepkisi daha düzgün oluyor.)