Vance hines egsozlarım geldi

Haftasonu motoru 4 ay sonra iyice parlattım, işyerinde bıraktığım için motoru brandalı durmasına laf ediliyordu, canımcımın sonradan taktığım bir çok krom parçası pullanmış, bunları hep çıkardım. Arka koltuk ve sisbarı söktüm, bu hali çok seksi göründü gözüme, plakalık ve sinyalalri de arka çamurluktan alıp yanlara mı taşısam diyorum (aman hatun duymasın, 1 haftalık deneme olduğunu sanıyor

)
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:42 ----------
Şimdi gelelim, çıkarılacak derslere,
1) Kışın motoru kapalı yere parket (benimki bu sene zorunluluktan dışarıda kaldı), branda bile koruma sağlamayabilir.
2) Haftada bir olsa dışarı çık 5 dk sür, yapmazsan akü şarjı bitiyor (gerçi kaç ssenelik akü hala dayanıyor, orjinal parça kalitesi demek ki)
3) Motoru bir daha asla oto yıkamacı da yıkatma ve asitli temizleyiciler iyice durulanmadan parka çekme (kullandıkları köpükteki maddeler, kromu rezil ediyor bir süre sonra). Bundan sonra kendim yıkayacağım sadece..
Bunlardan memnunum, tavsiye olunur;
Bu arada motorun orjinal krom parçalarında hiç bir şey yok, ama sonradan takılanlardan (yamahanınkiler dahil) en sağlamları highway in manet ve direk somun korumaları, yan ayaklık koruması, gövde krom korumaları ile Kuryakyn in ayaklık korumaları olmuş. Bunlar önemle tavsiye olunur. Diğer tüm aksesuarlar sapa sağlamdı..
Alttakilere iyi bakmanız gerekir, bakımlarını düzenli yapmalı, dış etkenlerden korumalısınız;
- Jardine arka teker somun koruyucusu, Korna koruyucusu ile yağ kapağı (pul pul olmuş),
- Kuryakyn şaft koruyucu, paslanmış ama turtlewaxla pırıl pırıl oldu,
- Cobra fren kaliper koruyucu (pul pulluktan iyice gitmiş artık-atılacak),
- Cobra Far baykuş gözü koruyucu (paslanmış, turtle waxla pırıl pırıl oldu),
- Yamaha orjinal sinyal kaşları, alttan pas tutmuş, detaylı temizlik yapmasam görmeyecektim (turtle wax ile pırıl pırıl oldu),
Şimdi gelelim ön bakımımıza;
Motorun yağı için rotella T 15w40 aradım bulamadım, bu yüzden yamalube 20w50 koydum, önceki yağ ve filtre temizdi (2.000 km ancak yapmıştım) ama yine de 6 aydan gfazla geçtiği için kapak contası ile beraber komple değiştirildi (kapak contasını her 3 yağ değiştirme de bir değiştirin mutlaka yoksa terleme yapıyor kapaktan),
Şaft yağını, 25.000 de değiştirmiştim, yine kontrol ettim (normalde 40.000 de değişir ama ben sağlamcıyım

),
Teller kontrol edildi, içlerine eski çıkan yağdan şırınga ile basıldı (Ama yine de Magnum chromit kablolarla değişecekler yakında),
Hava filtresi temizlendi, aşağıdaki iltre kutusundan almıştım 1100 ler için ama 650 ye uydururum diye, takayım mı kararsız kaldım :silent:
Ön çatal direkleri kontrol edildi, frenlere bakıldı (ön ve arka) -Krom fork koruyucularım ve krom çatalım ile değişecekler (Özel yapım, aldım), ön çatalları nasıl kromlatacağım halen dertteyim.
Benzin deposu tertemizdi, ama yine de yakıt filtresi sökülerek depoda tortu olup olmadığı kontrol edildi, karbüratör temizleyici katkısı kondu.
Asıl sorun lastiklerde, tutuşta ve görüntüde hiç bir şey farketmesem de, yıl olarak 5 seneyi aştılar, yazın bunları değiştirmem lazım olacak. Mecburuz artık buna. Motoru süslemek için para ayırıyoruz, hayatımızı koruyan lastiklere para ayırmamazlık etmeyeceğiz artık..
Şimdi yapılacaklar;
Ön cam takılacak,
Sisfarları takılacak, elimde 2 tane var biri xvs1700, diğeri de xvs650 nin, dragstarınki direkt uyar ama Roadstarın ki çok şekil duruyor, bir delik açıp onu da uydurabilirim, hangisini takmalıyım?
Elcik siperlikelri (national cycle) takılacak,
LA Chopper krom elciklerim takılacak,
Krom magnum kablolarım takılacak,
Ivır zıvır krom parçalar takıalcak, harap olmuşlar yenilenecek..
Velhasıl kelam, daha çok işim var :cat: