Yamaha bakım ücretleri ne kadar?

böyle bir grup kurup , boş bir arazide bir takım çantasıyla kendimiz yapsak , yapamayan ,parası olmayan kardeşlerimize yardımcı olsak, ne güzel olur,

bence kendin yap bakımlar çok basit, yağ değiştirmek öyle kolayki.birde ne koydukları belli değil , yok yamalube ,yok motül,

Hocam kendim çok rahat yaparım normalde zaten işim buna benziyor ağır iş makinaları bakımı onarımı yapıyorum.Elimden gelir yani ama garantiden çıkar vs diye.Yoksa direk değiştirirdim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2.1lt yağ alıyor. Lt'si 55tl den falan çakıyor. 80tl işçilik ücreti. Yarım saat olarak keserleserse yarıya düşüyor. Birde yağ filtresi değişiyor. Liste fiyatı kaç ise. 1000km'deki motorun antifrizi mi değişirmiş? Yada eksilirmiş?

https://www.kalyoncumotor.com/urun/yamaha-mt25-yag-filtresi-orjinal

allahallaha gerçekten İstanbul fiyatı ülkenin geri kalanında çok farklı.kaba hesapta bana mt09 10.000 bakım ücretine bile 290a bırakırız diyen yamaha servisi r25e rodaj bakımına 220 falan fiyat çekiyorsunuz garipmiş.210 tl 4r motor yağı istediğim için en son 5000 bakım ücreti vermiştirim.normal seri olsaydı 160 tl demişti adam bana.83 tl yağ filtersine söylenecek söz bulamıyorum.bizim antalyada bajaj serivisi 4 japondan daha pahalı onu biliyorum.

Faturaları mevcut. Erinmeyip yükleyebilirim. Hatta kitapta her 10000km'de bir bakım die yazdığı için 5000km bakımın da filtre değiştirmiyor bazı servisler. O zaman daha uygun oluyor ki MT-09'un 10000km'de bakımında yağ filtresi yoktur içinde. Onlarında 20000km'de bir yağ filtresi değişiyor.

İstersen yetkili servise söyleyoiniz, yağıda kulklanım kılavuxzundaki yaağdan kendoiniz alın, sade yağ değişsin veya 10-20 lira atın sisteme rötaj yapıldı diye kayıt geçsin. Sonra siz kendiniz halledersiniz. Ben artık öyle yapıyyorum. Yağ alıp sade yağ değişim için 20-30 lira veriyorum. Ve bskını yapıldı diye servis dedfterini damgalatıp sisteme kaydettiriyorum. Çunkü bişey yaptikları yok, yapsada dahada bozup veriyor. Kendim tüm grensajı söküp birsürü montaj hatası buldum. Akü ssbitlenmemişdi, kablonal sarkıyordu, grenaj altında gevşek vidalar buldum, ilk saldığimda 5-6 gevşek vida aldığım gün bulup sıkmıştım, hatta içine yağ bikle koymamışlardı. Kontrol etmeseydim olk 50-100 km'de yatarr sarardı, sonrada kullanıcı hatası diye fatura bana kesilecekti. Grenajı söktüğümde korna bile yanlış miona edildiğini fark ettim, sesi o yüden çok az ve tuaf çıkıyordu. Servisde normal demißlerdi. Düzelttim, şimdi basmaya çekinkyorum, öyle ötüyor.
Malesef nazar değdi, toplayıp bajçeden kaldırıma bıraktım. Bir dskika sonra baktım, 850km'ye kadar tekerler hariç yere değmemiş motosikletim yana devrilmiş ve kaldırım kenarı sol diz rüzgarlığı kırmış. Grenajı söktüm, kaportacıya gösterdim, metal maziunla düzeltme 50-60, işcilik 60-70, boya ise 100-120 dedi. Rengi sedef beyaz, güneşde yakından bakınca içinde birşeyler parlıyor. Yenisi 85 liraymış, boyalı hemde. :) Yuki= kartanesi işte. Hemen yenisini almadan epoksi yapıştıruıcıyla ve 15 lira en yakın beyaz spray boyayla kendim hallettim, kaportsa usta, olmuş işte dedi. Yakındsan incekleyince belli olmuyor. Sağlamda oldu. Satarkenm yenisini takarsın dedi, yoksa fiyattan çok kırmaya çalışırlar. dedi. Bende öyle yapıcam. :p

https://youtu.be/AjZcu8Q_O6M

Buda videosu.
Yazım hataları için kusura bakmayın, tabletten hız yazınca cihaz saçmalıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Faturaları mevcut. Erinmeyip yükleyebilirim. Hatta kitapta her 10000km'de bir bakım die yazdığı için 5000km bakımın da filtre değiştirmiyor bazı servisler. O zaman daha uygun oluyor ki MT-09'un 10000km'de bakımında yağ filtresi yoktur içinde. Onlarında 20000km'de bir yağ filtresi değişiyor.

detayını sormadım ama eğer 1 sene içinde 10k dolmadıysa geliyorsun sadece yağ değişimi yapıcaz dediler.10k da değişicek dendi fiyatta böyle bir fiyat çekildi.dedim cidden iyimiş fiyat korkutmadı böyle bir motor için.10k bakımda değişicek standart bakım ama detayını dediğim gibi sormadım.olsaydı adam söylerdi şu an motorumu satıyorum mt07 alıcam belki onuda sordum 240 tl ücret çektiler onada bakalım hayırlısı

Hocam kendim çok rahat yaparım normalde zaten işim buna benziyor ağır iş makinaları bakımı onarımı yapıyorum.Elimden gelir yani ama garantiden çıkar vs diye.Yoksa direk değiştirirdim.

ya ne garantisi :D ufağı tefeği , onlara para kaptırana kadar kendin yaptır , ben 7 aylık honca 125cc motorumu , servise para vermemek için ,bakımlarını kendim yapıp garanti dışı bıraktım, adamların birşey bildiği anladığı yok ,götürüyorsun öpücük veriyorlar , kendim yağı 1000-1250 bazen 1500 km döküyorum , normalde aldığımdan beri 2 bakım olması gerekiyordu şuan 7 bakım felan oldu , bujiyide bilerek 5000km de iken ngk ile değiştim. üstünde bosch vardı.

bugüne kadar birinin motoru kitleyipte , mahkemesiz kim yaptırmış motoru :D herşey kullanıcı hatası , adam jantını yaptıramıyor kırılmış , değişim yok,

r25i yandı adamın 3000km değişim yok. içinde tornavida ucu unutmuşlar , sorumluluk bayide , sonuç sıfır.

garanti hikaye , faydalanan adamlar var mıdır , inş vardır, ben görmedim.

servise fazla 1 tl vermem , motorum yansın 3000 cebimden çıksın :bounce:

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:13 ----------

Boş arazide yağ soğutma sıvısı filan olmazda. Brende çok hobi tamirhane aradımm. Ülkede çok az veya yok. Varsada birilerine özel. Ufak tefek işleri halletmek için iyi hir imkan olur. Ortam olur, ondan bundan biraz tecrübe edinir. Hatta tefuarat işler için usta tavsiyesine kadar paylaşïla bilinir. Ortakıkda yer olmadığından en ufak işimi bahçede halletmek için merdivenleri indirip çıkartmak tam bie eziyet. Yetkili servis iki kere sübap ayarı yaptı, ses dahada çoğaldı. Garantiye birşey girmiyorsa bende işimi kendim halleder, hakkımı helal etmem. İyi günler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:59 ----------

200-250 kağıta ne yapılıyor. 1000km'de motosiklette bir sorun yoksa, ışıklar bir deneniyor, manet sıkılıp bırakîlıyor, göstergeler göstreriyormu bir bakıyor. Görünen vidalara bir bbakıyor, oda büyük olanlara anca. Birde yağ değiştiriyor. Su soğutmada belki birde sudaki antifriz kontrol edip suyu değiştiriyor. Toplasan, 50-100 lira yağ, oda yağ ise, bendeki gibi karıştırıp motuul deposuna koyduğu 1 litre yağı 60 liraya kakalamıyorsa. 50 lira işcilik bilmedik 70 lira. Etti, 170-200 en fazla. Bir 50 lirada servis defterine bakımı zamanında yapıldı diye damga parasımı. Nedir detayı, dökümü alam varmı sorunsuz bir rötaj bakımı yaptıram. Bana postam yarısı için bir fişden hariç hiç bir detaylı fatura verilmedi. Detalyı faturası olan varsa paylaşırsa neye ne verdiğimizi anlarız.

vallahi normalde madeni yağı toprağa dökmek yasak , dökülen yerde birdaha birşey yetişmediğinden , o yüzden uzak bir noktada kimse yokken taşların arasından salıvericen :D
ben kendi iş yerimdeki depoda hertürlü bakımı yapıyorım,

Yok artık! Yarın bir gün yağ koymayı da unuturlar. Zaten yağ pompası dişlileri plastik param parça eder dişlilerin olduğu yere giderse.

Gerçi bu olayı gördükten sonra ne yapsalar sırıtmaz.
https://youtu.be/qoQkF5-J0c8?t=527

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar