Hocam kendim çok rahat yaparım normalde zaten işim buna benziyor ağır iş makinaları bakımı onarımı yapıyorum.Elimden gelir yani ama garantiden çıkar vs diye.Yoksa direk değiştirirdim.
ya ne garantisi

ufağı tefeği , onlara para kaptırana kadar kendin yaptır , ben 7 aylık honca 125cc motorumu , servise para vermemek için ,bakımlarını kendim yapıp garanti dışı bıraktım, adamların birşey bildiği anladığı yok ,götürüyorsun öpücük veriyorlar , kendim yağı 1000-1250 bazen 1500 km döküyorum , normalde aldığımdan beri 2 bakım olması gerekiyordu şuan 7 bakım felan oldu , bujiyide bilerek 5000km de iken ngk ile değiştim. üstünde bosch vardı.
bugüne kadar birinin motoru kitleyipte , mahkemesiz kim yaptırmış motoru

herşey kullanıcı hatası , adam jantını yaptıramıyor kırılmış , değişim yok,
r25i yandı adamın 3000km değişim yok. içinde tornavida ucu unutmuşlar , sorumluluk bayide , sonuç sıfır.
garanti hikaye , faydalanan adamlar var mıdır , inş vardır, ben görmedim.
servise fazla 1 tl vermem , motorum yansın 3000 cebimden çıksın :bounce:
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:13 ----------
Boş arazide yağ soğutma sıvısı filan olmazda. Brende çok hobi tamirhane aradımm. Ülkede çok az veya yok. Varsada birilerine özel. Ufak tefek işleri halletmek için iyi hir imkan olur. Ortam olur, ondan bundan biraz tecrübe edinir. Hatta tefuarat işler için usta tavsiyesine kadar paylaşïla bilinir. Ortakıkda yer olmadığından en ufak işimi bahçede halletmek için merdivenleri indirip çıkartmak tam bie eziyet. Yetkili servis iki kere sübap ayarı yaptı, ses dahada çoğaldı. Garantiye birşey girmiyorsa bende işimi kendim halleder, hakkımı helal etmem. İyi günler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:59 ----------
200-250 kağıta ne yapılıyor. 1000km'de motosiklette bir sorun yoksa, ışıklar bir deneniyor, manet sıkılıp bırakîlıyor, göstergeler göstreriyormu bir bakıyor. Görünen vidalara bir bbakıyor, oda büyük olanlara anca. Birde yağ değiştiriyor. Su soğutmada belki birde sudaki antifriz kontrol edip suyu değiştiriyor. Toplasan, 50-100 lira yağ, oda yağ ise, bendeki gibi karıştırıp motuul deposuna koyduğu 1 litre yağı 60 liraya kakalamıyorsa. 50 lira işcilik bilmedik 70 lira. Etti, 170-200 en fazla. Bir 50 lirada servis defterine bakımı zamanında yapıldı diye damga parasımı. Nedir detayı, dökümü alam varmı sorunsuz bir rötaj bakımı yaptıram. Bana postam yarısı için bir fişden hariç hiç bir detaylı fatura verilmedi. Detalyı faturası olan varsa paylaşırsa neye ne verdiğimizi anlarız.
vallahi normalde madeni yağı toprağa dökmek yasak , dökülen yerde birdaha birşey yetişmediğinden , o yüzden uzak bir noktada kimse yokken taşların arasından salıvericen
ben kendi iş yerimdeki depoda hertürlü bakımı yapıyorım,