Yağ Terletme Sorunu

Öncelikle herkese kazasız ve belasız sürüşler diliyorum.

Arkadaşlar motosikletimin modeli Asya AS 200 GY-TAY.Daha 5000 kilometrede.Motosikletim bu aralar çok pis ve bu kirlilik birşeye dikkatimi çekti.Motosikletim 4-5 yerinden yağ terletiyor.Akma denecek kadar fazla değil sadece orada bir yağ takabası oluşuyor hafiften.Önceden iki yerinden yağ terletirken şimdi yağ filtresi kapağından, yağ doldurma kapağından ve bir vida yerinden yağ terletiyor.Shell tam sentetik 10w-40 yağ kullanıyorum.Motoru yüksek hızlarda kullanmıyorum.Çoğu zaman şehir içinde kullanıyorum.Kilom 105 ve bazen vites yüksek geliyor ve zorlandığını anladığım an hemen vites düşürüyorum.Tek zorladığım zamanlar bu durumlar.

Motoru komple söküp contaları değiştirmek istemiyorum.Bunun başka bir şekilde çözümü var mı? Acaba kullanış tarzım mı yanlış ya da kullandığım yağ mı yanlış? Yardımcı olursanız çok sevinirim.Yağ eksiltme gibi bir durum olmuyor ama canımı sıkmaya yetiyor.

Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim. :)

Motorunuz yağ terletmiyor keçelerden yağ kaçırıyor, boşta 2-3 saniye tam gaz verip bağırtın motorun altına yağ damladığını göreceksiniz. Bi kere bu sorundan motorumu yaptırdım da ondan biliyorum.

Keyfine bak sorun olmaz . Sanırım uzun aralıklarla detaylı temizlik yapiyorsun yada uzun süre temizlik yapmayinca dikkatini çekti .
Damlama yapmıyorsa sorun yok demektir .
Okadar çatlak su sizdirmaz derler :)

Bazen motorun yağ degisimi sırasında yağ filtresi yağ tapası gibi o anda açılması gereken yerlere yağ bulasir . O anda yağ temiz oldugu icin gözünüze batmaz. Fakat bir süre sonra o temiz yağa toz pislik yapışmaya basladimi sizinde dikkatinizi çeker . Ve aslında hep orada olan yağı yeni farkettiginiz icin kaçırmaya başladığını sanarsiniz . Hemen panik yapmaya gerek yok .

Hatta denemesini yapın. Alakasız bir yere parmaginizla biraz yağ surun . Aradan zaman gecince oraya bakın ne goruceksiniz

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar