yağ cubunu cekince hava veiyor

c90

yahu bu motorun yağ çubuğundan üflemeyi neden problem sayarlar
1400rpm rolantili bir motorsiklet de yağ çubuğunu çekerseniz
krankın ve dişlilerin savurduğu yağın sıçraması normal
motor sıçak iken ortamdan buhar çıkmasıda normal
motorun çalışma sesi değişmemiş ise yağ seviyesi hızla düşmüyor ise motorun çekişinde de bir problem yok ise motor saat gibidir::gazla::

ygk

üfleme dediğin beyaz mavi renklerinde bir dumansa motor yağ yakıyor, yok buhar gibiyse normal. pop pop diye de ses çıkarır gaz verince yağ atar oradan.

otomobil olsaydı yağa suyun karıştığını ve yüksek ısıda suyun buharlaştığını bu yüzden sen tapayı kaldırınca buharın hızlıca orayı terkettiğini düşünebilirim tabi senin motor su soğutmalı ise aynı durum sende de geçerli olabilir ama yinede sen bi tamirciye göster fazla ilerletmeden ..

yağ çubuğunu açtığında karterden beyaz sigara dumanı yoğunluğuna yakın duman çıkıyorsa komprösörden kaçırıyor demektir. Yani sekmanları yemişsindir. Hava üflemesi üfleme şiddetine göre değişiklik gösterir. Ben şimdiye kadar rastlamadım. Motorun ısısından dolayı meydana gelebilir ama karterde hava sıkışmaması gerekli. Fazla yağı atmaya yarayan tahliye kısımları vardır. Orası kapalı değilse üfleme vs yapmaz. Hatta fazla yağ varsa motosiklet ısındığında fazla yağı tahliyeden dışarı atar.
Gösterip inceletmende fayda var. Sorunun neyden kaynaklandığını sor öğren. Boş iş yapıp sorun giderilemediği halde paranı almasınlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Asıl motor çalışırken yağ çubuğunu çıkartmak normal değil.

arkadaşlar motorların üst kısımlarından parmak kalınlıgında bır hortum çıkar,
o hortum bazıan hava filtresine bazıan ise motorun altına boşa iner,
o motor aşırı süratlerde havayı ve yağ köpürcüklerini aşırı yağı oradan atmayı sağlar,

yanı şöyle anlatayım,
motorun her tarafı kapalı olur ise,
krank pistonu yukarı ittirdiğinde motor içerisinde sıcaklıktan hava kalmaz ise zorlanır,
yanı,
o hava normaldir,
hakka yolda o tapa fırlar ise veya yağ tapasının altındakı O-RİNg (sıyah lastik pul) olmaz ise yine yağ atacak ve pantalona gelecektir,

O kadar takmayın yani kafanıza...

benimkinden bikere bildiğimiz su çıkmıştı. O kadar şaşırmayın :)

çok sevdiğim bi şarkı var sözlerini unuttum neydi o yardım etsenize.

Detay versen azıcık yardım olucaz :mrgreen:

ben tamirciyim ama otomobil bir arabanın motoruna bakrken yaptımız ilk iş arabayı ısıtıp yağ çubuğunu çekip beyaz duman veriyormu vermiyormu diye bakrız eğer veriyorsa motor bitik ve segman piston gerekiyor demektir ama aynı sey motosiklet iiçin geçerlimidir bilemem saygılar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar