xmax 250 yıkama sonrası boya atma!

kimyasal kullanmamak lazım, sıktığınız ilacın içeriğinde neler var acaba?

Sıktığın ilaç boyayı kaldırmış kendine kızabilirsin :) ph değeri nötr temizleyici kullanın hem cildinize hem motorunuza zarar vermez ayrıca oto yıkamacılarda ki hazır köpükler (kostik) içerir boyayı aşındırır.

Kendime kızıyorum zaten. :) sonuc olarak boyatsam mı yoksa kalsın mı arasında gidip geliyorum :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:41 ----------

kimyasal kullanmamak lazım, sıktığınız ilacın içeriğinde neler var acaba?

Jant temizleyici olarak aldığım bir ürün. Arabadada kullandım. Fakat motorda böyle birşey başıma geldi. Kutuyuda attım malesef.

Belki görünüyordur ancak fotoğrafları görüntüleyemediğimden soruyorum; ne kullandınız temizlik için?

kaliper kısmı kötü olmuş egzoz u soba boyası ile boyayabilirsin ben yakın zamanda boyadım gayet güzel oldu.Neyse buda ders niteliğinde bir paylaşım olmuş :)

Ben arabayı bile yıkatmaktan korkar oldum, sadece basınçlı su tutturuyorum o kadar.

Bundan sonra süngerle okşayarak yıkama taraftarıyım. :) sitede başka birinin başına gelmesin daha diye paylaşmak istedim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:46 ----------

Belki görünüyordur ancak fotoğrafları görüntüleyemediğimden soruyorum; ne kullandınız temizlik için?

Sıradan bir jant temizleyici. Fotograflar açılmıştır şimdi.

Bi kova su + kendim için olan sıvı sabun + fırça
:) bana zarar vermiyosa motora hiç zarar vermez prensibindeyim. İnşallah doğru yoldayımdır :D

Bu arada bence frenlerin oraları hiç boyama. Egzozu da bahouse dan +200 veya +300 derece yazan sıpreyler ile boya

Son düzenleme:
Bi kova su + kendim için olan sıvı sabun + fırça
:) bana zarar vermiyosa motora hiç zarar vermez prensibindeyim. İnşallah doğru yoldayımdır :D

Bu arada bence frenlerin oraları hiç boyama. Egzozu da bahouse dan +200 veya +300 derece yazan sıpreyler ile boya

Bende bundan sonra öyle yapmayı düşünüyorum. Hatta ve hatta dalin bebek şampuanı daha çok iş görür gibi. :)

Kaliperleri çıkartıp boyamak istiyorum. Motora binerken gözüm oraya takılıyor. Egsoz içinde bahauseda ki spreyler benimde aklıma geldi. Mesai bitimi gidip bakacağım artık. :) sonuçlar atarım buraya tekrar. :)

DKN

en doğru temizlik kuş pislikleri hariç hiç temizlememektir.

banyoya girip derimizi yüzene kadar kazımıyorsak motora neden bu eziyet. yıkama bırak ne olacak.

oto yıkamacılardaki köpük de tehlikeli, kromajlara da zarar veriyor bilginize.

böyle şeylerin olmaması için motul e1 ve e5 ürünlerini üretmiş.

adamlar bu işi biliyor.

Pislik içinde ben binemem motora. Altımızda ki araçsa temizliğinede önem vermek lazım. Kuş pisliğiyle bitmiyor. Yağmur çamur toz bunlarla nasıl binilebilir

Oxy Silikonlu Cam, Metal, Mobilya temizleyici diye bir ürün var turkuaz renkli farklı markalarda migros ve bim'de de var,ortak noktası turkuaz renkli olması,
3-5 TL arası,
Bu ürün silikon bir tabaka oluşturuyor toz ve kiri engelliyor,motor pırıl pırıl parlıyor cilalanmış gibi.plastik aksamın rengini canlandırıp ilk günkü haline getiriyor.
Daha önce motul marka, kuru temizleme spreyi diye bir ürün almıştım,ufacık kutu 30tl bildiğin aynı şey.
Muhakkak bu üründen alın, 3tl kutusu rahat 1 sene gider.

Oxy Silikonlu Cam, Metal, Mobilya temizleyici diye bir ürün var turkuaz renkli farklı markalarda migros ve bim'de de var,ortak noktası turkuaz renkli olması,
3-5 TL arası,
Bu ürün silikon bir tabaka oluşturuyor toz ve kiri engelliyor,motor pırıl pırıl parlıyor cilalanmış gibi.plastik aksamın rengini canlandırıp ilk günkü haline getiriyor.
Daha önce motul marka, kuru temizleme spreyi diye bir ürün almıştım,ufacık kutu 30tl bildiğin aynı şey.

motul pahalı bu konularda. bu söylediğinizi bulabilirsem deneyeceğim. teşekkürler :)

3-5 TL arası,

Bahsettiğin ürün sanırım bu.

Az önce BİM'den aldım, 2,65 TL.

_High%20Genic.png

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar