xmax 250 yıkama sonrası boya atma!

Motosikleti
Forza 250
ValetPRO Bilberry jant temizleyicisi mükemmel fakat motosiklet için değer mi bilmiyorum :mrgreen:

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Yıkama konusunda bilir kişi olarak bana kulak vermeniz sizin yararınıza olacaktır ;

1 - Kesinlikle köpük kullanmayın ( yok ph değeri düşük , yok bu zarar vermiyor , yok bu megiuars vs vs.. gecin bunları )
2 - Yağ çözücü kimyasalların kaliteli olanlarını kullanın ( sonax / twax / castrol / motul vs.. )
3 - Lastiklere parlatacı sürmeyin
4 - Depo bölgesine , bujilere , egzos ucuna su tutmayın
5 - Bahce hortumu ve musluk suyu kullanın ( Yağmurlama en zararsız olanıdır )
6 - Motorlarınızı bilinenin aksine , sık yıkamak paslandırmaz , aksine yıkamayıp pis bırakırsanız oksitlenir.

Son düzenleme:
Piyasaki çoğu ürün kalitesiz fakat kaliteli ürünlerde var.
1-Meguiars
2-Turtlewax
3-Arexons
Turtlewax şampuanı kunlandım fakat meguiars hakkındada çok iyi yorumlar var.Siz kunlandığınız ürünü söylerseniz bize çok büyük bir iyilik yapmış olursunuz.Hangi markanın jant temizleyicisini kunlandınız ? Birde keşke güvenilir bir yerle anlaşıp seramik kaplama yaptırsaydınız çok daha iyi olurdu.Sadece suyla bile tüm pislikleri temizlerdiniz.Bu yukarda saydığım markaların bile bazı jant temizleyicilerin ph değerleri asidik uyarayım.Çok sık kunlanımda yine jantlarda solma meydana gelebilir.Zaten janttaki pislikler için ph değerleri yüksek tutuluyor.dikkatli kunlanmak gerekli.Piyasaki kalitesiz markalar içinse tek diyeceğim uzak durmak gerekli.Yukardaki saydığım markaların şampuanları kaliteli.

Hocam ayni sikinti benim xmax dede oldu servis kullanici hatasi dedi lakin ben kumyasal filan kullanmadim sadece arac kopugu ve tazyikli suyla sik yikiyordum
Neyse butun boyayi kazidim spreyle yanmaz boya attim sonra oda atti biyer buldum orda toz boya attirdim simdi canavar yalniz bu toz boya maliyetli ve acayip zahmetli firinda 250° de atiliyor

Kutulu fakat doldurma bir üründü. Araç temizlik malzemesi satan bir dükkandan almıştım. Son kalanı jantlara sıktım. Tazyiklede kaliperler ve egsozun son hali böyle oldu. Sağlık olsun. Grenajlarda bir sıkıntı olsaydı daha kötü olurdu. Bir şekilde eski haline getiricem artık :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:23 ----------

Yıkama konusunda bilir kişi olarak bana kulak vermeniz sizin yararınıza olacaktır ;

1 - Kesinlikle köpük kullanmayın ( yok ph değeri düşük , yok bu zarar vermiyor , yok bu megiuars vs vs.. gecin bunları )
2 - Yağ çözücü kimyasalların kaliteli olanlarını kullanın ( sonax / twax / castrol / motul vs.. )
3 - Lastiklere parlatacı sürmeyin
4 - Depo bölgesine , bujilere , egzos ucuna su tutmayın
5 - Bahce hortumu ve musluk suyu kullanın ( Yağmurlama en zararsız olanıdır )
6 - Motorlarınızı bilinenin aksine , sık yıkamak paslandırmaz , aksine yıkamayıp pis bırakırsanız oksitlenir.

Bu yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum. Bu şekilde temizlik yapılması daha uygunmuş bundan sonra böyle yapacağım. Teşekkürler :)

Size dert olacaksa fırın boya yapılan biryerde egzozu ve kaliperi orijinal rengine boyatabilirsiniz eskisinden de güzel olur :)

Size dert olacaksa fırın boya yapılan biryerde egzozu ve kaliperi orijinal rengine boyatabilirsiniz eskisinden de güzel olur :)

Bir şekilde eski haline dönücek :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:35 ----------

Hocam ayni sikinti benim xmax dede oldu servis kullanici hatasi dedi lakin ben kumyasal filan kullanmadim sadece arac kopugu ve tazyikli suyla sik yikiyordum
Neyse butun boyayi kazidim spreyle yanmaz boya attim sonra oda atti biyer buldum orda toz boya attirdim simdi canavar yalniz bu toz boya maliyetli ve acayip zahmetli firinda 250° de atiliyor

fırın boya için hafta içi ustayla görüşeceğim. bakalım fiyat ne çıkacak. başa geldi yaptıracağız bir şekilde. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar