- Katılım
- 30 Ağu 2014
- Mesajlar
- 5,463
durduğunuzda iki ayağınız yere tam basıyorsa alıp geçin, ancak diğer türlü acemi biri için tehlikeli olabilir.
Bu konuyu çok düşündüm. 125'lik alıp ona alışacağım sonra satmak için uğraşacağım, sonra yeni motor alacağım ona alışacağım vs... Bu süreçleri düşününce yorucu geldi. O yüzden direkt xmax ile başlamayı mantıklı buldum.Yeni başlayan biri 190kg 23 beygir bir scooter ile başlamamalı, bu benim 20 senelik tezimdir. mümkünse 110 125cc scooterlerde trafiği öğrenip pişin sonra bir üst seviye olan 250cc geçmeniz mantıklı olur.
durduğunuzda iki ayağınız yere tam basıyorsa alıp geçin, ancak diğer türlü acemi biri için tehlikeli olabilir.
sadece normal ışıkta durma olayında haklı olabilirsiniz, ancak acil durumlarda ayağınızı yere tam basamazsanız motoru devirirsiniz, hatta üzerinize bile devrilebilir. o yüzden ben olsam ayağımın yere tam basmadığı bir motosikleti almazdım.iki ayakla yere basmanın önemi olacağını çok düşünmüyorum. Sonuçta ışıklarda sağda solda durduğumuzda tek ayak yere basarım. İki ayak sadece geri ittirmek istediğimde oluyor.
Forza'nın sele 78 cm, XMAX 79 cm. Maxi scooterlarda yükseklik birbirine çok yakın. Bu yükseklik konusunu tabanı en azından 1-2 cm yüksek olan bot giyerek çözmeyi düşünüyorumForza'nın selesi X max a göre biraz daha alçaktır. Sanırım Peugeot XP 400 ün de öyle. Bu arada ben 2007 yılında motosiklete başlarken çevremde hiç motorcu olmadığı ve o an bulunduğum şehirde kimseyi tanımadığım için 2. ellere güvenemeyip gidip ybr 0 km 125 almıştım. Ama yeni başladığında alışkanlık olmadığından ötürü motor öyle saçma sapan şeylerden düşürülüyor ki; o yüzden ilk motorun 0 km alınmaması taraftarıyım. Ayrıca scooter de düşürüldüğü zaman çokça masraf çıkarma ihtimali olan bir tür. 0 km olunca da insanın canı çok yanıyor.
Yükseklik önemli kesinlikle ama tek kriter o değil. Selenin genişliği de önemli. Şöyle ki geniş selenin yüksekliği aynı da olsa ayaklarınızı fazla açmanız gerektiğinden daha yüksek hissettirir. Dar selede bacaklar yere daha dik olduğu için aynı yükseklikte hakimiyet daha kolay olur. Ayrıca Forza ve XP400 de sanırım sele öne doğru daralıp alçaldığı için kontrolü daha kolay. Olaya sadece yükseklik olarak bakmayın, mümkünse seçeneklerinizin hepsine bir oturun.Forza'nın sele 78 cm, XMAX 79 cm. Maxi scooterlarda yükseklik birbirine çok yakın. Bu yükseklik konusunu tabanı en azından 1-2 cm yüksek olan bot giyerek çözmeyi düşünüyorum
Sıfır alma konusunu dediğiniz nedenden dolayı eledim. Zaten XMAX piyasası belli. Temiz, fiyatı makul 2024 kasa bulduğum zaman değerlendireceğim.
tabi başlayabilir ama o motor her an kafasına geçebilir çok yüksek ihtimalle. motosiklet ile okunan trafik ve dinamikleri çok farklıdır, yaşa da bakmaz.Kullanıcıdan kullanıcıya değişir. 35 yaşını aşmış, trafik dinamiklerini artık öğrenmiş, yeterli bilinç seviyesine ulaşmış bir kişilik 750 cc ile neden başlamasın?