wd40 yerine makine yagi kullanmak.

merhabalar öncelikle cbr 125 motorumda wd 40 kullaniyordum.wd 40 cok yuksek miktarda asindirici etisi oldugunu fark ettim.kullandigim yerlerde asinmalar meydana geldi.manet ve ayaklik kısımlarında artık bollasma oldu.grenaj damlatmisim damlayan yerler erime meydana geldi.wd40 yerine makine yagi kullansam sizce daha saglikli degilmi ?? cbr 125 sattim yeni motor aldim buna wd40 kullanmayi dusunmuyorum
baska ne alternatif yollari var

Birazdan gelir wd40 mücizedir , içende daş maş bırakmazcılar , güzel bir üründür, çok amaçlıdır vsvs bana sorarsanız asla ve kataa bir yağlayıcı/yağ değildir, makina yağınada dikkat edin , genelde boyazsız çıplak işleyen metallerde kullanılır (dikiş makinaları gib)

Nereye kullanacağınızı yazarsanız engin proflarımız bilgi verecektir, geçmiş olsun.

Demekki neymiş motosikleti WD40'lamak iyi değilmiş. Ben hiç bir motorumda bu saçma ürünü kullanmadım, bir eksikliğini hissetmedim.

Würth yada bernerin sıvı greslerinden satın alın,motorun yağlanması gereken aksamlarını bunlarla sağlayın,zincir hariç

wd40, yaglayici degil ki, su engelleyici ozellige sahip bir yag sokucu. yag sokucu kismi hizla buharlasir, siktiginiz yuzeyi korumasi icin(pek yaglama islevi gormeyecek sekilde) ince bir yag tabakasi birakir. plastik parcalarda hassas yuzeylerde, kullanilmaz dediginiz gibi iz yapar yuzeyi bozar.

yanlis amacla kullanmissiniz gibi, inatci yagi kiri sokmeye, paslanmayi geciktirmeye veya pegler gibi veya fren/debriyaj tellerinin sonlari gibi oyle cok yaglama istemeyen ancak kaygan kalsa bi nebze daha rahat hareket etse iyi olur dediginiz yerlerde kullanilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar